.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 19 от общо 19

Тема: Акне

Акне

Здравей д-р Тийн...от 3-4 години ми излезнаха пъпки по лицето.Кожатъа ми е мазна,а пъпките са ми ситни по цялото лице.Използвала съм какви ли не кремове, всичко,което прочета или ми кажат съм пробвала....абсолютно всякакви мазила,всичко,което го рекламират дори и лептен,нооо ефакт нулев.Вече незнам какво да правя и с какво да се мажа...вече се отчаях Моля Ви ако знаете нещо, което ще ми помогне поне малко, ми отговорете.Надявам се, че ще успеете да ми помогнете Предварително Ви благодаря

Мега фен Аватара на SmilezZz
    Град
    Русе
    Самолечението може да влоши много "сегашното" ти състояние..Най-добре е да отидеш на дерматолог..
    Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
    но само ти избираш кой да остане ♥

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Какви кремове си ползвала? /просто за да не се повтаряме в препоръките/

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Просто си мий лицето по 5-6 пъти на ден със сапун.

Супер фен Аватара на LipSy
    Град
    България
    Цитирай Първоначално написано от xaeron
    Просто си мий лицето по 5-6 пъти на ден със сапун.
    Сапуна изсушава кожата. Айде верно, че тя казва, че кожата й е мазна, ама сапуна въобще не е хубав за кожата на лицето!

Супер фен Аватара на LipSy
    Град
    България
    От използването на много и различни продукти, кожата ти може да се омазни още повече. Щом от нищо не ти минават по-добре се консултирай с дерматолог. Пък ако вече в най-краен случай от нищо не ти минат...просто ще трябва да изчакаш и те ще се махнат от самосебе си. Не се знае след колко време ще се махнат, но няма да са на лицето те за цял живот...

Мега фен Аватара на Paramour
    Град
    Варна ^.^
    Може би още в началото е трябвало да отидеш на лекар. Както казаха преди мен: може и самолечението да е допринесло за влушаването на състоянието на кожата ти. (малеее кви дълги думи )
    Извод: Отиди на лекар!!
    МОМИЧЕ!
    So I try to hold onto a time when nothing mattered
    And I can't explain what happened
    And I can't erase the things that I've done
    No I can't

Ами първо недей да си стискаш пъпките защото така гнойта от тях може лесно да попадне в кръвообращението на човек откъдето пътят до мозъчните структури на човешкото тяло е изключително кратък.Болеста може да се влоши и ... не се знае ... Минералът, който е лечебен за акнето е цинкът. Той е изключително важна съставка в препаратите за лечение на акне тъй като неговото лечебно свойство е доказано. За съжаление времето за действие на повечето препарати е 3-4 месеца.Най-добре е да пробваш със сапун който съдържа мед... много е важно да не е алкален защото изсушава кожата в резултат, на което тялото рефлективно я омазнява допълнително.УПОТРЕБЯВАШ ли стероиди?Ако отговорът е да ...спри ги веднага ... Еми това е от мен дано съм помогнала...

Голям фен Аватара на Bloodlust
    Град
    ...
    До колкото разбрах от обяснението ти имаш ситни подкожни пъпчици, които са без връх?
    Ако са такива, единственото решение е почистване на лицето при дерматолог или козметик. Мазилата в случая няма да ти помогнат, защото единственият начин е този затворен комедон да се *отвори* и масното натрупване да излезе.
    let them have the
    stage
    so long
    as I need not be
    in the
    audience.

щом никой от кремовете които си използвала не ти е помогнал е най-добре да отидеш при дерматолог

АНТИБАКТЕРИАЛЕН САПУН на мен само това ми помогна за 2 седмици се изчистих, моята кожа също е мазна, а сапуна не е скъп а много помага можеш да го вземеш от аптеката
    Хората са прекалено горди, за да бъдат себе си...

Сапун е много вредно да се използва за лице било то и антибактериален Много изсушава кожата и променя естествения и воден баланс.

Цитирай Първоначално написано от Abbey
    Сапун е много вредно да се използва за лице било то и антибактериален Много изсушава кожата и променя естествения и воден баланс.

СТРАННООООООО ... на мен точно дерматолог ми го изписа заради мазната кожа и както споменах ми помогна
    Хората са прекалено горди, за да бъдат себе си...

аз лично ти препоръчвам дерматолог но ако не ти се занимава може да пробваш моя начин но предупреждавам аз ходих и ми опраделиха режим на хранене и тем подобни незнам дали при теб ще действа така ползвам през ден маската на garnier 3 in 1 wash, scrub, mask и всеки ден си моя лицето със същото всяка вечер си почиствам лицето с тоника на gernier -pure active а също така и се мажа с едно лекарство davercin всяка вечер (и суртин зависи от типа на кожата ти аз съм с нормална и става но ако си с мазна се мажи само вечер) надявам се да съм ти помогнала.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Ексфолиак ако можеш да си набавиш от чужбина (или поръчка по интернет) ще ти реши проблемите. Виши опитвала ли си? Eucerin?
    От по-достъпните Имекс пробвала ли си?

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

d1m1tyy
    Guest
    Здравейте! Аз съм на 17 години от град Бургас и имам този проблем с акнето от5 години вече. Пробвала съм какви ли не лекарства, пила съм антибиотици. Отидах при Катя Паздерова, защото се води най-добрия кожен лекар в Бургас. Тя ми предписа 5 лекарства, на стойност 100 лева, които ми изчистиха лицето напълно, но всичко траеше за 1 година. Лицето ми започна да се влушава с времето, независимо, че аз се мазах с лекарствата 2 пъти дневно и давах ненормални пари. Тя продължаваше да ми предписва едни и същи лекарства и аз реших да отида в София на диагностика на лицето. Лекарката ми сподели, че на моите години, тя е имала същия проблем, но доста по тежък. И единственото лекарство, което и е помогнало било: спирт, суфитиазол и 1 хапче аспирин, които се смесват и се слагат на лицето като маска 2 пъти дневно. Каза ми, че понякога дори най-скъпите лекарства не могат да помогнат. А общата стойност на лекарството, което ми каза да използвам е около 4 лева и е достъпно за всеки, който споделя моя проблем. Лекарката също така ми каза, че трябва да спра да ям вредни храни, такива с много химия като чипсове снаксове, че не мога да ям яйца, газирано и най-вече шоколад. Аз бях много мотивирана да си изчистя лицето, за това бях готова на всичко, дори да се лиша от най-любимите ми храни. Първите 2 седмици не виждах разлика, но сега лицето ми е в перфектно състояние. Нищо не ви пречи да опитате, надявам се да ви помогне, така както помогна на мен! : )

Супер фен Аватара на mayaaa
    Леле, бях забравила за "д-р Тийн". Доброто старо време...

Neli K.
    Guest
    Здравейте. На 16 години съм и имам същия проблем. От 3 години съм с пъпки по лицето. С всяка година се увеличават все повече и повече. В момента лицето ми е в ужасно състояние. Пъпки по цялото лице , приятелите ми нямат проблемна кожа , а аз се чувствам неудобно сред тях с тези пъпки. Моля Ви помогнете ми с нещо. Досега съм използвала само крем здраве и няма никакъв ефект. Чувствам се некомфортно с тези пъпки по лицето. Надявам се да имате някакви идеи ! Благодаря предварително

anonymous990763
    Guest
    Лекар -> направление -> дерматолог -> правилни медикаменти -> чисто лице.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си