Аз съм краен човек,тоест ако уча-уча перфектно.Ако не си знам урока дума по дума не съм удовлетворена,така да се каже.Така че уча абзац по абзац.Научавам го наизуст и после си го преразказвам няколко пъти,за да съм убедена,че го знам добре.Но в системата ми има и дупки-както се сещаш,отделям твърде много време на разказвателните предмети и за останалите не ми остава време,от което идва и това,че не мога да уча по няколко предмета за кратко време,а пък от тук идва това,че често се провалям на някои изпити.Не винаги изкарвам шестици дори и по разказвателни,защото от твърде много учене на един урок не ми остава време да преговоря предишните,а в нашето училище като ни изпитват ни връщат и доста назад.Например тази по биология като ме изпитваше и двата пъти ме върна 12 урока назад и ме изпита на урок,който бяхме взимали миналия срок (без бъзик,броих ги,защото бях възмутена ).
За подмазването-никога не съм го правила и мисля,че е доста грозно.А и да не говориме,че рядко върши работа,а аз не си губя времето с глупости.
Участие в клас не взимам никога.Освен ако не ме изпитат `насила` не давам никакви сигнали,че съм там и вегетирам 40 минути с надеждата,че даскала случайно няма да хвърли поглед към последния чин,моето гнезденце...
Това ми е системата,ама не я препоръчвам на никой,защото успехите ми в даскало не са особено завидни.