Цитирай Първоначално написано от autopsy
Цитирай Първоначално написано от InTheRain
Едната от бенките, които ми махнаха не исках да ми я махат, но докторът прецени, че ако продължава да я гори слънчевата светлина (понеже беше на лицето) е по-голяма вероятността да се развие рак, отколкото ако не се пипа. Но пак казвам, че не всички бенки могат да се махат, затова трябва да ги види специалист с образование, за да прецени. И говоря за бенки по лицето, а не за ръце, гръб и т.н. А за цената не е много..20,30 лв мисля, че беше, но това става преди 3 години
Разкажи,как ти я отстраниха,с лазер или по хирургичен път?Болеше ли?За колко време горе долу..
По хирургичен път.. сложиха ми упойка на мястото, където беше бенката, но нищо не се усеща от упойката. Докато траеше манипулацията бях будна, което е малко неприятно, но въобще не боли. Само усещаш, че ти дърпат кожата все едно, но не е болка.. и малко кръв текна. След това те мястото го зашиват и е доста грозно около месец някъде, докато махнат конците, но после въобще не си личи. Хубаво е такива операции да се извършват зимата, защото лятото е много силно слънцето. Самата операция беше около 5-10 минути, след това около месец се ходи с конците, а като ги махнат се купува от аптеката гелче против белези (аз си взех контратубекс) и се мажиш известно време.. Около 6-8 месеца мястото стои по розово, но с течение на времето избледнява и в момена, който не знае, няма как да разбере, че е имало нещо на това място.. и така Иначе и с лазер може, но не съм наясно как