.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 6 от общо 6
    Голям фен Аватара на Slynchiicee

Календарен метод

Една темичка,която може да ви е от полза
    Календарен метод при редовен цикъл от 28 дни.
    Всички циклични методи се основават на избягването на полов акт около времето на овулация,когато се отделя готовата за оплождане яйцеклетка.За жените с редовен цикъл от 28 дни този метод позволява да се установи ''опасния'' им период със значителна точност.(Но само 8% от жените имат такъв цикъл.) На теория овулацията настъпва 14 дни преди следващата менструация (т.е. на 15 ден от цикъла ) На практика обаче тя може да настъпи по всяко време между 13-ия и 17-ия ден.Сперматозоидите могат да запазят жизненоспособността си за повече от 72 часа след като попаднат в тялото на жената,така че трябва да се прибавят още 4 дни преди очакваното време на овулацията (т.е. от деветия ден.)След овулация яйцеклетката е готова за оплождане в продължение на 24 часа,така че още един опасен ден трябва да се прибави след последния вероятен ден за овулацията (18-ия ден).По този начин 10 дни от 9-ия до 18-ия ден са опасни за забременяване.

Календарен метод при нередовен цикъл.
    Като използват данните от последните 12 цикъла,жените с нередовен цикъл могат да използват тази формула , за да изчислят опасните дни от периода си. Първият опасен ден се изчислява,като се изважда 18 от броя на дните на най-къс цикъл (в нашия случай 26-18=8-ия ден.) Последният опасен ден се намира,като се извади 10 от броя на дните на най-дългия цикъл (например 31-10=21-ия ден.)

Никога не се съмнявай в сълзи, които текат през гримирани очи, защото никоя жена не би развалила грима си за нищо на света! G ♥

Супер фен Аватара на BiGBaDWolF
    Град
    Зелен Свят!
    Браво ! Не че ми е от полза на мен де

Голям фен Аватара на Slynchiicee
    ем мерси .. на който му потрябва

Никога не се съмнявай в сълзи, които текат през гримирани очи, защото никоя жена не би развалила грима си за нищо на света! G ♥

Мега фен Аватара на VinDiesel
    Град
    Плевен квартал Оринч Каунти
    Цитирай Първоначално написано от Slynchiicee
    ем мерси .. на който му потрябва
    Вече си знам опасните дни,ще слагам катинара
    По темата: -Едно голямо Браво.Темичката е доста полезна и предлагам да се направи, Важна

Супер фен Аватара на BiGBaDWolF
    Град
    Зелен Свят!
    И аз подкрепям VinDiesel ВАЖНА ТЕМА !

Темата трябва да се направи важна, или да се направи важна тема обединяваща няколко подобни теми

Цитирай Първоначално написано от xCutOutMyTearsx
    Акъл и цикъл не дойдат ли на време - не ги и чакай. -.-

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си