.

Виж резултатите на анкетата: Към коя субкултура бихте се причислили или към коя бихте искали да принадлежите?

Гласували
29. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • поп/ денс/ техно/ хаус/ поп-фолк

6 20,69%
  • RnB/ Hip Hop/ Rap/Graffity

2 6,90%
  • рок/метъл

5 17,24%
  • пънк/гръндж/хипи/реге

2 6,90%
  • емо/visual kei/ cosplay/ lolita

1 3,45%
  • готика

1 3,45%
  • Skater/ Biker/ Freerun/ Parkour

0 0%
  • Skinhead/ Nazi-subcultures

0 0%
  • други

1 3,45%
  • Не принадлежа към никоя субкултура и нямам такова желание.

11 37,93%
Отговор в тема
Резултати от 1 до 13 от общо 13

Субкултурите

Прилагам тези тема с цел обсъждане на различните субкултури и на това как според вас влияят те на социалният ви живот и поведението на младите хора изобщо. Кои от тях (ако има такива) са опасни според вас и защо?Кои ви се струват най-примамливи? Кои според вас имат истинска културна стойнст?

Някои субкултури са групирани, но нека последователите им не потропват нервно с крак Знам че всяка има своите специфики, но анкетата щеше да се получи километрична

Ще видите, че много от субкултурите всъщност носят името на музиката, която се слуша Може за някои от вас поп-фолка да не представлява субкултура, но хората, които слушат тази музика се стремят към начин на живот, стил и ценности напълно различни от тези на хората, които слушат метъл музика , например (поне във повечето случаи, всяко правило си има изключения :P ). Затова и мястото и е в този списък.

Основната причина да пусна тази тема е, че трябва да направя един доста масивен проект към училище на тази тема, върху който трябва да работя лятото и този сайт подпомага много достига до по голям кръг от хора, които да могат да споделят своето мнение по въпроса Много ще се радвам да пуснете своето мнение и да отговорите на анкетата.

Разбира се, надявам се темата да е интересна на всички

Мега фен Аватара на December
    Хах,субкултурите дето уж се различават от другите.А всъшност те са пр. различно общество,стадо овце дето всичките на едно приличат,едни и същи неща вършат и т.н.И така де с кое са различни?Адски смешни са ми...
    Емотата нали уж са на мода.Адски пози са всичките.като почнат с едни групички,ма с едни дрешки...много далеч от истинското емо,което е отхвърлено,самотно,емоцион ално,което в рязането намира вид утеха,пречистване...а не като другите,дето си пишат лове с ножчето и се снимат за да се хвалят на френдчетата си
    И кви са тия субкултури поп фол Като се замисля наистина ги има.Тея с импулсчетата,плюсчетата,ди скотеките Амор и тъпите снимки с нацупени муцуни.
    Както казах и горе, кифлите са различни от емотата,но във своята "субкултура" всички са си еднакви.Просто групички от овце...
    Леле в какво общество живеем чак ми става жал
    И на никоя субкултура не приналежа.Аз съм си сама за себе си,не ми пука за другите патки.
    ...We stopped checking for monsters under our bed, because we realized they were inside us...

Е не става въпрос дали специално се различават от другите или не Идеята е, че ние все пак живеем в общество и една или друга субкултура най-често изразява ценностите, най-близки до нашето мислене

Град
    a melancholy town where we never smile
    Хубаво е преди да се правят такива "социологически" проучвания, изпитващият да има някаква реална представа за какво говори.
    Първо имаш ли представа що е "култура" и "суб-култура" и как се съотнася този термин към групи от хора, които все пак са част от обществото ?
    disintegration will follow
    I've never felt a pain in life so hollow
    I've given up
    I'm letting go
    I'm so scared, of what will follow
    I've never felt a pain in life so hollow
    letting go of everything I used to know

Да, драги мои, абсолютно съм наясно, по голямата ми сестра трябваше да си прави магистратурата по тема, която засягаше и това Това за общия интерес също съм наясно, обаче самата музика носи със себе си други общи интереси и в никакъв случаи не е определящото. Имам познати които парадират че слушат рок и метъл, обаче по никакъв начин не могат да се отнесат към метъл събкултурата, макар че слушат това, защото просто са напълно различни по която и да е друга част от ценностната им система. (и метълите тях ги наричат "позьори" ) плюс това погледнете ми първия пост - не потропвайте нервно с крак за групирането. Имах ограничение от самия сайт за брой възможни отговори, трябваше да ги групирам по някакъв начин. Това че пънка и хипито нямат общо и сама го знам. Но това са техническите възможности.
    Плюс това щом имате мнение за изказване, най-добре да е по въпроса в анкетата, а не да търсите грешки :P

А ми общо взето да Искам да разбера кои са най популярните, като после ще съсредоточа темата си върху тях

Мега фен Аватара на December
    Аз гласувах са "Не принадлежа към никоя субкултура и нямам такова желание."
    По стил музика може би най допадам към рок/метъл/гръндж/поп.Но имам фаворити и от другите музикални стилове разбира се.Не смятам да се ограничавам само в един жанр и неговите подстилове.Но повечето метали примерно, в опитите си да се правят на тру-та почват да обиждат всичко друго което не спада към стила(за изпълнители говоря)...А аз която слушам и Лейди Гага нямам място при тях.Повечето(поне от по-малките градове като моят) са адки тъпи ограничени говнета(пхаха ква е тая дума дето ми дойде сега през ума ) опитващи се да бъдат оригинални
    Не мерси,не искам да съм към някоя група
    ...We stopped checking for monsters under our bed, because we realized they were inside us...

Мойто момче/момиче осъзнаваш ли,че си сложил/а музикални култури и субкултури заедно с паркура, скиновете и емотата? Голям смях. Сега ние за какво гласуваме какво слушаме, как изглеждаме, какъв начин на живот водим или може би какви убеждаения имаме?
    Несъмнено у него има типичната характеристика на непримирим човек.Но и на неприспособим - на човек,който не успява да приеме правилата на средата си за свои и това предопределя обречеността му...

Eminem-Mosh

Не се причислявам към никва субкултура, нито пък искам. Общувам с що годе нормални хора, а не такива, чието тяло е станало от бяло черно. Дразня се на такива хора, които си мислят, че съществува един стил музика- аз слушам всичко от блус до пънк и чалга. Също се дразня, когато мина покрай парка и видя някакви метъли да седят на пейката и да коментират обществото, а в същото време живота им да минава между концерти и трева. Но и те са хора, просто според мене сами поставят предгради пред себе си, а не бива. Или хората, които не принадлежат от някоя субкултура са с грешно мнение за тях, или просто да си различен е нещо съвсем нормално..Просто да се обличаш като призрак или да слушаш как някакъв идиот си дере гърлото, щото системата в САЩ е преебана е адски тъпо..а в същото време са мързеливи, нямат точно определена цел, идеята е самоунищожението..И за кво? За да се докажеш на групата, вместо да си индивидуалист например

Мега фен Аватара на SonataArctica
    Метъл и Рок.

Град
    Wonderland
    аз по-малоумна анкета не съм виждала.

LoveJoyMusic, каква идиотска специалност учи сестра ти, че е правила магистратура на тая тема?

Иначе гласувах, че не принадлежа към никоя и нямам такова желание.

Цитирай Първоначално написано от HarleyFlanagan
    Защото хората се припознават в дадена група на базата на общия интерес, но не всеки с този интерес иска да се приобщи към групата.
    Това щях да кажа за себе си.

Cosplay wtf???

http://en.wikipedia.org/wiki/Cosplay

Не мисля, че това е субкултура...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си