- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Испански или Немски
Хубаво е да се знаят езици. Независимо кой ще избереш трябва да имаш желание да го учиш, иначе няма как да стане ..
А по въпроса кой повече се говори - това е испанският /4тият език в света - след китайски, хинди и английски, освен в Испания се използва и в над 20 страни от Латинска Америка./
Аве нормални ли сте е,немският бил по-използван ?!
Току що зачеркна Испания,почти цялата Южна Америка и голяма част от населението на САЩ,които са с испански корени и говорят и испански!Испанският е и по-звучен,по-красив.Уча немски и не ми харесва,но се радвам,че ще ми е полезен.По-добре испански според мен.![]()
Испански.
Не знам - това са две думи и се пишат ОТДЕЛНО
Първоначално написано от TykaSePisheNick
Ами не слушай нас, проучи нещо за държавите, в които се говорят, виж какво ти харесва и така. Иначе уча немски (допада ми езика), ама мисля, че щях да избера испанския., ако имах възможност![]()
еlsy![]()
Испански защото е по разпространен и повече ми допада![]()
![]()
:P :P :P
И аз като теб се колебаех между тези два езика (7-ми клас съм xD), но в крайна сметка избрах немския. Мисля, че трябваше да избера испанския, защото е по-лесен, но вече е късно. xD
...
Да си кажа и аз мнениетоСпоред мен за моми4е е по-добре да у4и испански, защото немският е по-говорим за мом4етата в Б-я. А пък и държавите, които си служат с испанския са пове4ко, отколкото с немски!!
![]()
п.с. : За моми4етата испански, а за мом4етата немски![]()
Ииии въпреки вси4ко изборът си е изцяло твой!![]()
^^ Делене на момичета и момчета е глупаво, според мен![]()
Аз бих избрала немски, повече ми допада като език и не е чак толкова труден, колкото казаха![]()
И само не схванах какъв е смисъла да делиш на момчета и момичета oneto..Как може да разсъждаваш така..
Все едно да кажеш,че италианския е за момчетата,а испанския за момичета/странно сравнение,признавам си/..
Както и да е..Ако ти се учи испански - избираш него..Ако искаш немски - немски..
Ако трябва да се позамисля и реша - бих избрала немския..Нищо,че е на 9 място по говорим в света..За разлика от това - в повечето от държавите в Европа се говори на немски или аз поне съм останала с такова впечатление
Аз избрах да уча немски. Но ако имах възможност щях да избера испански.![]()
Уча се да отказвам неща, които биха довели до успех, ако условието е да заплатя с вътрешното си спокойствие.
ИспанскиМного ме е яд, че в училище за първа година няма испански и затова писах руски .. понеже не ми се учи нито френски нито немски викам поне да не се мъча и часове няма да карам
Апък испанският е 2рият език след английския по използване, не немския
![]()
Аз лично уча немски (ходя и на допълнителни уроци по японски, без бъзик) ...тааа мисълта ми е, че немският се говори от много по-малко хора по света, но пък е един от езиците, с които правиш бизнес, т.е развиваш се в професионална среда. Ако говорим за испански- почти цял свят го говори, но езикът е официален на по-бедни страни, с по-слаба икономика, освен ако не говорим за ИспанияНо иначе не си представям да завършиш в Мексико Сити, или най-малкото в Боливия
Но немският език ти отваря мн врати за бъдещето ако работиш с богати и образовани хора
ако мога тъй да се изразя
Немски.
По-вървежен е.
По-голяма работа ще ти върши в живота според мене.
Но е и по-труден.
![]()
Испански..
Независимо дали вярваш, че можеш да направиш нещо или че не можеш, и в двата случая си прав.
Хенри Форд
"Спаниш", много по-лесен е, а и той е един от най-говорените езици в света!
♥ 2PAC ♥
Just be yourself! You don't live to impress all this motherfuckers out there! ;PP
----------------------------------Реалността е фалшива. Мечтите са истински. - 2Pac
немскии![]()
ми от тези 2 езика предпочитам испанския![]()
За съжаление, ще уча 2ри език немски, но знам, че е много труден и нищо няма да науча.. докато испанския се води много по-лесен и ме кефи повече, ако имах избор бих избрал ИСПАНСКИ (поне знам че с 5 часа на седмица може да постигна нещо)
Учила съм и 2та езика,
немския е ужасен, граматиката е адски сложна и не е толкова разпространен колкото испанския
испанския е много мелодичен, думите са сходни с тези от английския и се запомнят адски лесно плюс тва е един от най-разпространените в света, така че ако избереш испонския няма да сгрешиш, ако избереш немския ще съжаляваш много, казвам го от личен опит![]()
Ми може би за испанския. Немския съм го учила - ужасен е! Испански не съм учила, но майка ми учи и ми се струва лесен.
Немски - просто защото го уча 9 години и ми харесва страшно много. Мисля, че е далеч по-полезен в Европа. Иначе съм решила да уча и трети език и ще е сигурно испански (или италиански) след 1-2 години![]()
Това не е вярно!Първоначално написано от Pwnmaster
ПП.: Учил съм и двата езика (повече испанския) и мога да заявя, че испанския е много по-приятен и лесен за учене език!