.

Виж резултатите на анкетата: Испански или Немски

Гласували
151. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Испански

79 52,32%
  • Немски

72 47,68%
Отговор в тема
Страница 2 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 92
    Хубаво е да се знаят езици. Независимо кой ще избереш трябва да имаш желание да го учиш, иначе няма как да стане ..
    А по въпроса кой повече се говори - това е испанският /4тият език в света - след китайски, хинди и английски, освен в Испания се използва и в над 20 страни от Латинска Америка./

Супер фен Аватара на CoNviCt
    Град
    Over the law
    Аве нормални ли сте е,немският бил по-използван ?!
    Току що зачеркна Испания,почти цялата Южна Америка и голяма част от населението на САЩ,които са с испански корени и говорят и испански!Испанският е и по-звучен,по-красив.Уча немски и не ми харесва,но се радвам,че ще ми е полезен.По-добре испански според мен.

Мега фен Аватара на fenastz
    Град
    Land of the blind
    Испански.
    Не знам - това са две думи и се пишат ОТДЕЛНО

Цитирай Първоначално написано от TykaSePisheNick
    Вие сте много глъми.Са ревете, че темата е стара, ама после някой като направи нова тема със същото заглавие ще има да ревете "има такива теми" и нз. си кво..В шибаното си трупане на мнения и сами се обърквате..

Цитирай Първоначално написано от elito0o0o0
    Испански

ПП: Избора трябва да е изцяло твой, а не ние да решаваме какво да учиш..
    +

Град
    Враца
    Ами не слушай нас, проучи нещо за държавите, в които се говорят, виж какво ти харесва и така. Иначе уча немски (допада ми езика), ама мисля, че щях да избера испанския., ако имах възможност
    еlsy

Град
    Няг'де из БГ
    Испански защото е по разпространен и повече ми допада :P :P :P

Фен Аватара на Witch94
    Град
    Плевен
    И аз като теб се колебаех между тези два езика (7-ми клас съм xD), но в крайна сметка избрах немския. Мисля, че трябваше да избера испанския, защото е по-лесен, но вече е късно. xD
    ...

Да си кажа и аз мнението Според мен за моми4е е по-добре да у4и испански, защото немският е по-говорим за мом4етата в Б-я. А пък и държавите, които си служат с испанския са пове4ко, отколкото с немски!!
    п.с. : За моми4етата испански, а за мом4етата немски
    Ииии въпреки вси4ко изборът си е изцяло твой!

Супер фен Аватара на vesito13
    Град
    Nowhere :)))
    ^^ Делене на момичета и момчета е глупаво, според мен
    Аз бих избрала немски, повече ми допада като език и не е чак толкова труден, колкото казаха

Град
    Русе
    И само не схванах какъв е смисъла да делиш на момчета и момичета oneto..Как може да разсъждаваш така..
    Все едно да кажеш,че италианския е за момчетата,а испанския за момичета /странно сравнение,признавам си/..
    Както и да е..Ако ти се учи испански - избираш него..Ако искаш немски - немски..
    Ако трябва да се позамисля и реша - бих избрала немския..Нищо,че е на 9 място по говорим в света..За разлика от това - в повечето от държавите в Европа се говори на немски или аз поне съм останала с такова впечатление

Фен Аватара на Ssimonka
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от Pwnmaster
    Немски. По простата причина, че се използва повече.
    ++

Аз избрах да уча немски. Но ако имах възможност щях да избера испански.
    Уча се да отказвам неща, които биха довели до успех, ако условието е да заплатя с вътрешното си спокойствие.

Голям фен Аватара на Naik1
    Испански Много ме е яд, че в училище за първа година няма испански и затова писах руски .. понеже не ми се учи нито френски нито немски викам поне да не се мъча и часове няма да карам Апък испанският е 2рият език след английския по използване, не немския

Аз лично уча немски (ходя и на допълнителни уроци по японски, без бъзик) ...тааа мисълта ми е, че немският се говори от много по-малко хора по света, но пък е един от езиците, с които правиш бизнес, т.е развиваш се в професионална среда. Ако говорим за испански- почти цял свят го говори, но езикът е официален на по-бедни страни, с по-слаба икономика, освен ако не говорим за Испания Но иначе не си представям да завършиш в Мексико Сити, или най-малкото в Боливия Но немският език ти отваря мн врати за бъдещето ако работиш с богати и образовани хора ако мога тъй да се изразя

Немски.
    По-вървежен е.
    По-голяма работа ще ти върши в живота според мене.
    Но е и по-труден.

Фен Аватара на GirLN
    Град
    Пловдив
    Испански..
    Независимо дали вярваш, че можеш да направиш нещо или че не можеш, и в двата случая си прав.
    Хенри Форд

Мега фен Аватара на BlackEyedPeas
    Град
    Somewhere On East =]]
    "Спаниш", много по-лесен е, а и той е един от най-говорените езици в света!
    ♥ 2PAC ♥
    Just be yourself! You don't live to impress all this motherfuckers out there! ;PP
    ----------------------------------Реалността е фалшива. Мечтите са истински. - 2Pac

немскии

ми от тези 2 езика предпочитам испанския

За съжаление, ще уча 2ри език немски, но знам, че е много труден и нищо няма да науча.. докато испанския се води много по-лесен и ме кефи повече, ако имах избор бих избрал ИСПАНСКИ (поне знам че с 5 часа на седмица може да постигна нещо)

Повече от фен
    Учила съм и 2та езика,
    немския е ужасен, граматиката е адски сложна и не е толкова разпространен колкото испанския
    испанския е много мелодичен, думите са сходни с тези от английския и се запомнят адски лесно плюс тва е един от най-разпространените в света, така че ако избереш испонския няма да сгрешиш, ако избереш немския ще съжаляваш много, казвам го от личен опит

Град
    Русе
    С двете ръце съм за испански,немския го ненавиждам

... Обичам те Ники ! ~*> (h)

Голям фен Аватара на anitapz93
    Град
    Sin City
    Ми може би за испанския. Немския съм го учила - ужасен е! Испански не съм учила, но майка ми учи и ми се струва лесен.

anonymous708973
    Guest
    Немски - просто защото го уча 9 години и ми харесва страшно много. Мисля, че е далеч по-полезен в Европа. Иначе съм решила да уча и трети език и ще е сигурно испански (или италиански) след 1-2 години

Цитирай Първоначално написано от Pwnmaster
    Немски. По простата причина, че се използва повече.
    Това не е вярно!

ПП.: Учил съм и двата езика (повече испанския) и мога да заявя, че испанския е много по-приятен и лесен за учене език!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си