- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Мразя баща си..
В момента се чувствам отвратително.. Не не съм в афектирано състояние и сега да мисля прибързано. Изпитвам омраза, равна на обичта ми към собственият ми баща. Имам нужда да го споделя с някого, защото това ме изяжда отвътре. Отстрани погледнато, имам перфектния баща - с пари, позволяващ ми много неща, умен, интелигентен и пр. Точно тази негова страна и обичам.
От малка знам, че баща ми има проблем с алкохола. Прекали ли, той се превръща в друг човек. Аз самата не мога да го позная.. Унижава мен и майка ми, обижда ни с какви ли не думи.. Проваля винаги всичко. Не мога да седя безучастна и да наблюдавам бавния, но и сигурен негов падеж. Намразвам се за това, че изпитвам смесени чувства към него.
Какво да правя хора..
Кофти...а алкохолизмът си е болест и не се лекува с думи и разговори, поне не само. Но наистина говорила ли си с него на тази тема ? А той има ли причина да пие или просто си обича алкохола ?
И моят баща беше така, но причината беше разводът му с мама. Тя ме отне от него и не ми даваше да го виждам и баща ми се пропи от това. На всичкото и отгоре пушеше като луд непрекъснато. Е ето няколко години след този инцидент вече мога да се виждам с баща си когато поискам. За мен той е невероятен човек, Никога не ми е посягал, не ми е викал, позволявал ми е всичко. Забавляваме се редовно заедно като най-добри приятели и наистина сме такива. Обичам го повече от всичко, но за жалост онзи период в миналото му докара рак. :S Има към 2 месеца живот според лекарите, но според мен е много по-добре, от колкото казват. Никога не съм му казвала мразя те. Понякога ме е ядосвал, но никога не съм испитвала омразя. Редовно му казвам колко много го обичам и искам да го знае. Каквото и да става м/у теб и баща ти седнете и поговорете. Намерете начин да поговорите и баща ти да се чувства отпуснат и добре в този момент, за да не му е трудно да говори. Кажи му всичко, което ти е на сърце. Накарай го да проумее, че го обичаш и, че не искаш той да пие.![]()
Според мен трябва да поговориш много сериозно с татето, и да го помолиш ,в трезво състояние,ако ви обича, да ходи да се лекува в някоя клиника за алкохолици,и като се оправи напълно да се върне при вас. Това ще и за ваше и за негово добро.Така му го кажи.
Зависи колко лош става. Моят баща, когато пиеше...хм, ами ставаше наистина друг човек. След това все едно у нас е минало торнадо. Ако не е била майка ми да го отнася боя заради мен, сега аз щях да съм като нея - цялата изпотрошена, с белези, с болести. О, да, мразя го. Но реално има доста причини. Когато е спирал да бие майка ми е почвал мен. И така докато му мине.
Трябва първо сама да седнеш и да обмислиш колко го обичаш и колко го мразиш. В поста ти сякаш казваш, че го обичаш защото има пари и ти позволява всичко... поне на мен така ми прозвуча. А за какво го мразиш, че те обижда ли? Ами ако е само за това, просто той е пиян. И това го извинява малко или не.
Ако се двоумиш много, не търси "помощ" при майка си, тя просто ще ти натрапи своете мнение. Това е нещо, което трябва да решиш сама![]()
Съгласна съм донякъде обаче не му говори за клиники и т.н. защото може да се обиди и да стане по-лошоПървоначално написано от mincheto
просто поговори сериозно с него
Успех
![]()
.. You show me nothing but hate
You ran me into the ground
But what comes around goes around
I don’t need you.. // Stefan Salvatore
Седни и поговори с него,но сериозно..Кажи му как се чувстваш,какво изпитваш..Накарай го да разбере всичко,което чувстваш,когато той те обиди..
Надявам се всичко да се оправи
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
кажи му истината!
кажиму как се чувстваш,и той ще се замисли,все пак ти е баща,а както знаем "Кръвта-вода не става!"
Винаги съм се чудела защо чувам критики само зад гърба си и сега го осъзнах...тях не ги беше страх от това да не ме наранят,обидят или натъжат,страха бе породен от това че ако го кажат директно на мен...ЩЯХ ДА ГИ СРИНА!
Ами не, обичам го защото ми е баща и мразя нетрезвата му страна..Просто става друг човек.. Не никога не е посягал на мен и на майка ми. Просто става заядлив и изрича думи, които на сутринта ми казва, че не ги мисли.. Баща ми не е чак толова залитнал към алкохола, но през 2-3 седмици се случва и трае по 2-3 дена.. Вече, когато говоря с него по телефона успявам да разбера този вечер ще си напие ли - или няма. Направо много ме боли за него.. Иначе през деня като се опитам да му го кажа той винаги нещо ми казва и ме разсмива, просто много го обичам като цяло, но както ви казах тази негова друга страна... Кара ме да го намразвам и ми е много неприятно за това. Чудя се някой влияе ли му или какво става.. Той пред мен се оправдава, че има много работа и напрежение.. Но чудя се.. Според мен това не е начинът.
Надявам се в реалността да не реагираш така на проблемите.. :/Първоначално написано от BiGBaDWolF
Както вече казаха поговори с него. Аз нямам такъв проблем и може би затова не те разбирам как може да "мразиш" собствения си баща. Но по добре наистина поговорете, когато не е пиян. Може пък и да се оправят нещата.
Дано всичко се оправи.
Уча се да отказвам неща, които биха довели до успех, ако условието е да заплатя с вътрешното си спокойствие.
Не, няма да се оправят нещата. Аз ще го обичам, такъв - какъвто е. Родител ми е, разбрах, че не мога да го мразя - и слава богу. Единственото нещо, коего ме притеснява е майка ми, боя се за нея - точно толкова, колкото и за него. Дано,преживявайки всичко това, не се разболее от нещо...
Не мислете, че преди да напиша тема не съм говорила с баща си. Говорила съм и с него и с майка ми.. Резултатът : Баща ми започна по-рядко да пие, а майка ми ми каза, че много го обича и ще остане с него, какъвто и да е.
Според мен, майка ти не трябва да го приема такъв какъвто е, а да се опита да го промени. Това, че го обича не означава, че трябва да търпи всичко това.
Все трябва да намериш някакъв начин, по който да му кажеш, че ти и майка ти много го обичате и уважавате. Изрази всичко, което чувстваш. Гледай той да е в трезвено състояние като му го казваш това. Може пък така да има някакъв ефект!![]()
Хора, пиша ви почти година по-късно.
Баща ми е нов човек благодарение на едно малко писмо от мен, сложено в задния му джоб. Беше отишъл на работа и го беше прочел там, каза ми, че няма да се повтори и ми каза, че иска от мен да съм с него по-често и да говорим по-често .. 3 месеца по-късно всичко в семейството ми е нормално.. Благодаря ви за полезните съвети : )
Какъвто и да е,той ти е баща .. даже нямаш право да употребяваш думата "мразя".
^ Извинявай за нападката, но твоят баща такъв ли е? Защото се съмнявам, че разбираш. Предполагам си една от щастливките със семейство в що-годе нормални отношения.
Съгласна!
Първоначално написано от mimsssssss
Всички си имат проблеми.Няма перфектни хора и перфектни семейства.Трябва да сме благодарни към родителите си и да ги уважаваме.Не си ли се замисляла,че "мразя" е прекалено силна дума с силно значение ?!Първоначално написано от diksi