Цитирай Първоначално написано от amk933
Аз карам много често ангина. Преди няколко зими направих 5 ангини за една година, от които 3 за 2 месеца.

Освен антибиотик помогат:
- компрес с ракия на гърлото;
- мазане с йодасепт на гърлото;
- гаргара със Сандрин (обикновен, не с билки; много е приятно);
- аз също закачам една клечлка за зъби на някакъв молив и свалям налепите един по един механично, но внимавам да не си надера сливиците;

Може ли да попитам какъв антибиотик пиеш и коя ангина ти е подред в рамките на последната една година?
Също така отколко дена я имаш и придружена ли е с температура?
Какви други хапчета пиеш?

ПС: За храната правиш глупост. Не яж само попара. Не яж чипс, пуканки ядки, но дори сухар с луканка/сирене е препоръчителен, защото понякога сваля налепи. Яж си и супи, готвено, месо, картофи и т.н.
Един хубав отговор,мерси>
Антибиотика ми е Фромилид 500mg.Това ми е първата ангина,изобщо през живота.Четох за компрес от маслини и да си намажа гърлото с мед и сода или да добавя към лайката сода.Това дето го правиш с клечките за зъби не е ли опасно?и как може и аз да бръкна и да ги махам ама да не е с клечка,че ще си избода нещо.Така температура имах само първата вечер и беше мн силна,ама я свалих със вода и оцет на челото и крака.Следващите дни температура не съм имал (на 25ти ми беше температурата)сега виждам тия бели гадости,че ги имам още,но като преглъщам не ме боли и като ям,само на моменти.Пия съшо и цитросепт и ме интересува,мога ли да пия сок от грейпфрут?понеже пийнах малко и ми защипа малко,ама реших понеже е кисело и затова.