Цитирай Първоначално написано от amk933
Цитирай Първоначално написано от Rza
Цитирай Първоначално написано от amk933
Можеш да. Пий си спокойно, само да не е газирано, много студено или много топло. Аз съм изкарал сигурно над 20 ангини в рамките на 7-8 години, така че това с клечките не беше опасно, но си трябва опит. Мазането с йодасепт е нещото, което ме спасява всеки път и компресът с ракия. Пробвай и Сандрина, ще ти махне някой друг налеп.

Фромилид 500 и на мен ми е изписван и ми помогна много, но го пих пак преди 1 година и ефектът не беше същия, защото бактериите стават все по-резистентни към макролидите. Иначе точно той ме съживи за 3 дена от един грип, когато не можех да стана от леглото.

И само да ти кажа, че друг път, ако имаш ангина без температура не стигай до антибиотик. Йодасепт, смучки, аналгин, парацетамол, компрес, цитрусепт са повече от достатъчни.

ПС: Надявам се пиеш Витамин Б комплекс заедно с антибиотика?
дам вит. б комплекс пия,още колко време ще ме държи смисъл преглеждам си гърлото и доколкото виждам имам тия бели работи само от дясната страна и е зачервено по към езика не мн на горе,е и горе има де ама по червеното е по-ниско.Това със меда и содата да го пробвам ли?
За всичките 20-тина пъти, в които съм карал ангина, това не съм правил. Общо взето това в първия пост е всичко, което правех. Мед и сода не е много приятна комбинация.

Доколко време ще паднат не знам, аз ги свалям с йодасепт на памук и клечка и си мажа гърлото, но ми трябваше доста време да свикна с мазането (невсеки го търпи). Това, обаче, е нещото, което помага най-много. Пробвай Сандрина да си свалиш налепите. Струва около 2 лева, няма химия и наистина помога страшно много, плюс, че е вкусен. Слагаш 15 капки в 100 мл вода и гаргариш или там както пише на шишето.

С антибиотик не зная след колко време ще изпопадат от самосебе си, аз не ги чакам/оставям. А пил ли си антибиотик досега в последната година и пак питам имаш ли температура? Като цяло макролидите не са антибиотици със специална насоченост горнодихателни пътища и, ако не си пил друг антибиотик в последната година от групата на пеницилините (които са точно за гърло и етц) този ти е малко силен. Не, че няма да ти помогне, напротив. Но можеше да минеш с нещо по-слабо и точно.
значи температура нямам само 1 ден ден и то вечерта само,след това не съм имал температура,иначе за антибиотика пил съм последната година,но не помня име,не си пазя и рецептата.Сандрин,това беше без билките нали?и каква разфасовка да взема или то си е един грамажа
[ http://www.framar.bg/%D1%81%D0%B0%D0...d18001363.html ]

[http://www.framar.bg/%D1%81%D0%B0%D0...18001371.html]