.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 6 от общо 6

Съвет относно университет

не ми местете темата в 'училище', не е за там

До петък трябва да реша кажи речи какво ще уча, все още обаче хич не съм се ровила 'из недрата'... искам да ви питам за мнението ви.

Има 2 варианта, които обмислям, но мозъка ми се спържи вече да мисли, под такъв натиск до петък. Да спомена, че ще уча във UK (Англия и Шотландия по-специално).

Единият вариант е International Business с year abroad или work placement. Специалността е направо магистър. На когото и да кажа, на всички им се струва вятърничава работа и е безсмислено да уча това.

Вторият вариант е са запиша нещо от сорта на икономика, финанси, счетоводство (бакалавър) и магистър MBA (masters of business administration), уж MBA много се тачело и се признава от много асоциации в света.

много съм объркана и като се сетя, че времето ме притиска от всякъде и освен времето, и други хора, започват да ми треперят ръцете.

Все пак да не ви оставам в неведение, най-ме влече в една работа това, че се работи с хора, разнообразни спеециалности, МЕЖДУНАРОДНА (което ми позволява да пътувам и евентуално реализация в друга страна освен UK - България да кажем или някъде другаде).

Мега фен
    Град
    Earth...
    1. Нищо лично, ама не смятам че си за Университет.... Това да си избереш какво да учиш не се прави с дни или седмици, ами се обмисля доста време! Също така трябва да проучваш и да се ровиш, а не да питаш хората

2. Много ми е интересно как ще запишеш магистър като нямаш бакалавър?

Bachelor -> Master -> PhD

3. Ти въобще учебно заведение избрала ли ли си? И знаеш ли какви са му изискванията както и крайния срок?

1) Ами в момента не обмислям ли - в момента завърших 11 клас и имам доста време, но трябва да се регистрирам в ets.org, за да въведа ПОНЕ унитата там. И двата варианта са в едно поле, така че имам набелязани унита.

2) В Шотландия повечето специалности са магистър, без да е нужно да си учил бакалавър.

3) Да, имам набелязани и знам крайните срокове.

Хайде, моля те, да не почваме традиционните сплитни, характерни за този форум - ти сама не можеш ли да решиш, защо питаш хората - питам ги, защото искам да чуя мнение различно от моето и от това на общността около мен (т.е. приятели, родители и т.н.)

Мега фен Аватара на PainMonopoly
    Град
    Аахен
    Първото действително изглежда като вятърничава работа. Прекалено общо е за магистратура.

Не бих ти препоръчал да записваш специалност, от която излизаш магистър. Бакалавърската ти степен може да бъде някаква по-обща икономика, от която да решиш кое от нея специфично те влече. След това записваш магистратура по това специфично направление.

И да, MBA се цени доста и ще си добре, ако имаш такава степен.

Град
    a melancholy town where we never smile
    Куин Мери в Лондон и университета в Абърдийн са тези върху, които имам косвени наблюдения от мои познати в UK. Никой не се е оплаквал. Разгледай и класацията на университетите в Европа и в Британия.
    disintegration will follow
    I've never felt a pain in life so hollow
    I've given up
    I'm letting go
    I'm so scared, of what will follow
    I've never felt a pain in life so hollow
    letting go of everything I used to know

Ясно. Общо взето мнението ви е същото, както на майка ми и на баща ми за първата специалност.

Абърдийн е един от най-бързо развиващите се унита в момента - ако не се лъжа миналата година бяха вложили милиони паунда само в библеотеката на университета.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си