- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- РС МАНЯЦИ ПОМАГАЙТЕ :)
-РАМ 2гб 667мгц
-Процесор ИнтелПентиум D 925 3.00Ghz DUAL CORE! (PROPUSNAL SUM)
-Video Asus GF 6200TurboCatche 512mb 64bit DX9.0c pixelshader 3.0
-Hard Drive ExcelStor Jupiter J8160S 160GB
SATA, 160 GB, 7200 rpm, 3.5"
Това е конфигурацията Искам да упдейтна хардуера
да стане нещо по съвременно за новите игри и програмки..От каде да започна?
Това не ти ли стига?
Добави още 2 гб 800 мхз рам памет.Процесора за новите игри ти е слаб.Видео картата ти е добра.Сложи си още хадр диск.Или най-добре за 600 лева си вземи нов комп за новите игри.
иначе ето ти един компютър горе-долу за игри като гта4,даже няма да лаги иначе е 3 ядрен.http://www.multirama.bg/product/6125...q4355-g80.html
^^ Ти не виждаш ли, че иска да го ъпгрейдне, а не да си взима нов комп....
А дъното какво е? При тази конфигурация, освен още Рам (ако сега тази не ти стига разбира се) и по-голям хард диск, друго не виждам смисъл да се заменя...![]()
Sys:
Ъм, дюдс... да не ви се мешам, просто хинт:
Видеокартата е 6200...
Добре, ще напиша малко повече. 6200 е унищожително слабо видео? Intell 4500MHA(вградена видеокарта за G31/33/41 чипсети) има по-висок рейтинг от него(3.8 gaming performance и 4.1 desktop performance)? Сравнено със съответно 2.7/3.9 за 6200 TC 512MB. Още малко яснота: това с което видеокартата не може да се справи се прехвърля на процесора, който пък използва умопомрачително количество RAM за изчисленията. В резултат имаш "постоянно зает процесор" и "постоянно заета памет".
Но като цяло не виждам смисъл от ъпгрейд на компютъра - наливане на пари в каца без дъно. Дори да си сложи видеокарта/процесор/ram(в тази последователност му куцат, да) след 6 месеца пак няма да е адекватен. Платформата куца.
Edit: Ето един чарт за сравнение на няколко модела видеокарти от 2006-та година(познайте коя е най-слабата):
http://badmin.org/badmin/VC2006Year.png
Разумната цена към момента за 6800GT втора ръка е 25-30 лева, а препоръчителният ъпгрейд е към нещо от класа на 8600GT/8800GT, които втора ръка са около 70-80-90 лева(refurbished от сервиз с поне 3 месеца гаранция).
Выполнения: Земля в илюминаторе (7.1 Амфитон Усилитель Системы 100-AC-022) Обратная связь:
авторитетный ответ: 95.43.28.133
вторичный ответ: 85.14.6.98
Sponsored by: Реактивная Tехнология
Ама вярно този Котлон е с три ядра... до сега не бях чувал за процесор с три ядра :Dиначе е 3 ядрен
От него очаквай всичкоПървоначално написано от ludikalinki
![]()
Виждаш си дъното през Everest(освен, ако нямаш кутията на дъното), влизаш в официалния сайт и виждаш кои процесори поддържа. Ако има нещо двуядрено - слагаш.Първоначално написано от MickeyMouse
Видеото... слагаш някоя серия, която завършва на х500, х600, х800, но не под 6000.
Първоначално написано от ludikalinki
![]()
нещо не ми се вярва да не си чувал за 3 ядрен проц
то има i7 ти за 3 ядрен незнаеш![]()
за съвременните игри
при уин7
нещо на две ядра мин 2.2гхз
мин 4гбз рам ддр2
500гб хард сата
видео нвидиа препоръчително асус или гигабайт, задължително да подържа пиксел шейдър 3
примерно асус енгт220
ако мислиш за нещо което да държи и да не упгрейдваш поне 2год.
задължително уин7
Четириядрен Intel Core i7-860
2x4 GB DDR3
Gigabyte N250ZL-1GI/ GTS 250
Твърд диск: 2x1 T SATA 3.0
но дори и един ще ти стигне.
аз съм с един 300 и един 1000гб. едно терабайтовия вече една година не мога да го напълня
ДВДто е ясно
захранване фортрон!! без компромис 600Вата
Пий Бира За Да Станеш Човек
1. Има хора, които не са чували за 3 ядра, защото не са се интересували достатъчно... особено, ако не им трябва да знаят.Първоначално написано от kantonecApetur4
2. И какво като има i7? С колко ядра си мислиш, че е? Със 7 ли?
Първо,че дъното му на дали е с такъв сокет и второ този процесор стар няма къде да се намери, а нов е много скъп. И защо точно i7? Защото това е едно от най-новите неща, които си видял в интернет ли?
*2x4 GB DDR3 - 2x4GB? 8GB??? Най-добрия вариант е 2x1GB на dual channel и ако изобщо си решил да взимаш ново PC 4x1GB на quad channel. Това, че новите конфигурации ги продават с 2GB излишни отгоре...
Твърд диск: 2x1 T SATA 3.0 - мислиш ли, че има значение дали е SATA 1.0, 2.0, 3.0? Не, няма.
захранване фортрон!! без компромис 600Вата[/quote]
И защо точно фортрон? Защото ти имаш такова захранване? Мерил ли си на колко реални W-та работи? Мислиш ли, че компютъра ти харчи 600W?
Захранването се взима:
1. Според възможностите ти.
2. Според това какво ще закачиш към него.
____
Тук говорим, че човека иска да си поднови частите.
Конфигурациите, които вие предлагате са над 700 лева, а човека просто иска да го обнови.
1. Намираш поддръжката на дъното за процесори или кажи каква марка и модел ти е.
2. Казваш с какви пари разполагаш, за да може да ти се предложи видео карта.
MajeStic добре го нахрани, но за някой неща не си прав. Мога да ти дам скрийн на софтуер който ползва над 3 ГБ при рендиране и анализ, а отделно за SATA интерфийса също не си прав. Има ограмно значение скоростта на трансфер. При някой игри с огромни графични библиотеки се оказва голям проблем ниската скорост на трансфер..![]()
I'm RETIRED.
I was tired yesterday, and today I'm tided too.
http://www.facebook.com/john.stefanov
http://blog.injenera.com
1. Човек, който използва такъв софтуер, разбира и знае, че му трябват повече от 2GB. За игри и забавление толкова не са нужни, защото не се използват. Това е някакъв много специфичен софтуер, за който говориш. От време на време използвам Adobe Premiere, AfterEffects, които са ми взимали малко над 1GB, но никога не съм надвишавал над 2GB освен, когато пусках java сървър на Lineage 2 или Aion Online. Повече от 2GB се използват от сървъри или компютри, които се занимават със специфичен софтуер, който дърпа ресурси като невидял (:Първоначално написано от ivanstef
2. SATA 1.0 (1.5Gb/s). Сметките стигат до 140~150 MB/s.
SATA 2.0 (3 Gb/s). 280~300 MB/s
SATA 3.0 (SATA 6 Gb/s). ~600 MB/s
Разлика в бързината на нормално PC с нормални хардове няма да се получи. Значение и разлика ще има при сървърните хардове и SSD.
Добре за рамта приемам, за игри не съм особено компетентен (просто единствената игра която играя е Crisys), но разликата 150 - 600МB при трансфер на файлове е доста голяма...![]()
I'm RETIRED.
I was tired yesterday, and today I'm tided too.
http://www.facebook.com/john.stefanov
http://blog.injenera.com
Не искам повече да споря по този въпрос. Ще дам линк и всеки, който иска да ме оспори да даде screen с резултата от тази програма:Първоначално написано от ivanstef
http://www.benchmarkhq.ru/fclick/fclick.php?fid=272
Човека ви иска съвет за кола, вие му предлагате ракета, въпреки че едвали някога сте я виждали (може би). Нещо такова виждам в някои от по-горните коментари. Истината обаче, е че ако се надяваш наистина да играеш най-новите игри, то всеки от компонентите подлежи на критика. Това обаче не е нужно, поне според мен. Може би ще е добре ако замениш RAM-та с 800mhz-ова. Но това едва ли ще го усетиш драстично, а пък и трябва да провериш дали дъното ти поддържа. Другото, което ще ти препоръчам да смениш е видео картата. Тя е основен компонент играещ ключова роля при игрите, особено съвременните. Вярно е, че има 512mb ram, но пък е с 64bit-ов интерфейс и това я забавя бая. При всяко положение, ако търсиш нещо за "extreme gaming", то със сигурност ще го намериш в някой нов компютър. Със сегашния вероятно ще можеш да играеш повечето игри на ниски или средни детайли и да ползваш 99% от програмите, които ти трябват на max. Това е моето мнение![]()
Айде и аз да се включа в спора - "барабар Петко с мъжете..."
Има разлика, дори при "нормалните хардове" скоростите на четене и запис са по-големи и това се усеща на практика!Първоначално написано от MajeStic
"Utopia" - не ми се смята втората конфигурация, която предложи, но само тея две платки рам памет "2x4 GB DDR3" ще струват колкото моето РС, пък то си е достатъчно за съвременните РС игри!![]()
П.С. - Относно ъпгрейда на компютъра на автора вече написах, какво мисля! Относно процесора, ако се намери нещо на старо и в съответствие с дъното да се замени, но разликата няма да е коренна ми се струва. Относно харда, може да си намери още един 160GB (най-добре същата марка и модел) отново на старо и да свърже двата в RAID 0. Видео карта може да си намери също на старо GF 9600GT - ще пасне екстра!![]()
Нека видим на твоя хард колко му е максималната скорост. Не ми говори на теория, а прати screen.Има разлика, дори при "нормалните хардове" скоростите на четене и запис са по-големи и това се усеща на практика!
PentiumD и Core2Duo - разликата малка ли е според теб, ако дъното му поддържа?Относно процесора, ако се намери нещо на старо и в съответствие с дъното да се замени, но разликата няма да е коренна ми се струва.
Хах...да свърже двата в RAID 0
SRY PROPUSNAL SUM PROCESORA E INTEL PENTIUM D925 3.00Dual core !Първоначално написано от MickeyMouse
Първоначално написано от doomkillerr
Дъното ми е Asus P5-VM ULTRA SERIES
тоя Pentium D е с 2 ядра, 3Ghz и 4 mb cache. Според теб има ли нужда от смяна?!
[quote="MajeStic"]1. Има хора, които не са чували за 3 ядра, защото не са се интересували достатъчно... особено, ако не им трябва да знаят.Първоначално написано от kantonecApetur4
2. И какво като има i7? С колко ядра си мислиш, че е? Със 7 ли?