- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Как бихте постъпили на мое място :]
Здравейте![]()
влюбих се безумно в едно момиче,както и тя в мен![]()
и дотук добре,разбираме се отлично,сякаш сме създадени един за друг,но има един малък проблем
тя е българка мохамеданка и за да бъдем заедно трябва да приема исляма
.Проблема не е точно в това,а как ще реагира семейството ми,приятелите ми на евентуална такава промяна,защото аз наистина съм готов на всичко за това момиче
.
Ще ми е любопитно да разбера вашето мнение по въпроса и ако попаднете в подобна ситуация,какво бихте направили?![]()
благодаря![]()
Искате да се жените, така ли?
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Не,още ни е рано за женитба,но все пак искам да прекарам остатъка от живота си с нея,мисля че и тя го иска
Аз скоро навърших 18,а тя скоро ще навърши 17![]()
Ами зависи от теб. Наистина трябва да си сигурен в любовта си. Макар и да не го осъзнаваме, религията играе голяма роля в живота ни и смяната й може да донесе много промени със себе си. Не мога да ти помогна, но ако наистина се обичате не би трябвало да е проблем. Вярвам, че и близките ти ще разберат ако им покажеш чувствата си към това момиче, но това съм само аз. Не ги познавам, трябва ти да прецениш какво влияние ще окаже промяната на живота ти и хората около теб.
"I have seen the universe yawning, Where the black planets roll without aim - Where they roll in their horror unheeded, Without knowledge or luster or name."
Аф, и аз помислих, че е за женитба! Много ви е рано според мен..За такава голяма промяна си трябва солидна доза увереност в чувствата и на двамата....
"I have seen the universe yawning, Where the black planets roll without aim - Where they roll in their horror unheeded, Without knowledge or luster or name."
Не вярвам промяната да е чак толкова голяма,но там е работата че и аз не знам как точно ще реагират![]()
Ами ти ги познаваш. Просто се замисли, разпитай ги какво мислят за подобно нещо...Първоначално написано от Brabbit
Вярващите ще приемат тази промяна като нещо наистина голямо, в това няма съмнение.. Но ако са убедени в чувствата ти би трябвало да разберат. Съветът ми е да изчакаш, да поразпиташ за тяхното мнение и най-вече да се увериш в чувствата си към момичето. От кога сте заедно?
Мисля че чувствата ни са изяснени,заедно сме повече от година..
Защо па трябва да приемаш исляма.. Ако се жените може.. Но иначе не виждам смисъл..
Е,все пак един ден ще се стигне и до женитба нали,а ако не го приема,родителите и ще се откажат от нея...![]()
Мисля че знам!От нея по-подходяща едва ли ще намеря,много добре си пасваме,само тази разлика в религиите...Няма как да знаеш дали женитбата ще е с нея,нали..![]()
Абсолютно вярно. Всичко става в живота.. изчакайте, пък като се стигне до там ще му мислиш.Първоначално написано от miminko
Бай дъ уей
С нея говорил ли си за това ?
Говорили сме разбирасе и много добре знаем как стоят нещатаС нея говорил ли си за това ?.Тя не ме припира,дори е склонна да исчака докато съм напълно готов.
![]()
В една връзка винаги има нещо,което не е наред.Моето мнение е ,да не правиш това за което питаш.Живеем в 21 век,всяка религия учи на добро.В никоя религия не се споменава,че брак с човек от друга религия е грях.Не бих си сменил религията,колкото и да обичам жената до мен..
Може и да не е грях,но родителите и са много набожни и няма да ме приемат![]()
Ще ти разкажа една история.
Бях се влюбила в едно момче и първите 2 месеца всичко беше перфектно, докато той не започна да си показва рогата.Започна да ме тормози, да ме бие, да ми забранява да излизам с приятелки и роднини,обиждаше ме,гонеше ме от тях посред нощ....Той правеше планове да имаме семейство и деца.Аз пренебрегвах нашите заради него, карах се непрекъснато с тях,защото те не го одобряваха и с право. .Бяхме 2 години заедно, но в един момент аз се осъзнах и си тръгнах.Истински АД, ако ме питаш дали си е заслужавало, с чиста съвест ще ти кажа - НЕ! Бъдете заедно поне още 1-2 години и тогава приемай вярата й.Промяната не е кой знае каква, но родителите ти може да не я приемат толкова лесно.Обмисли всичко много добре.Все пак си на 18, а не на 25Успех.
Да обичаш значи да страдаш!
Ето от такива хора българия после страда.. ТИ СИ БЪЛГАРИН..ИСУС ХРИСТОС Е ТВОЯ БОГ ! АЗ АКО СЪМ ТИ РОДИТЕЛ ПРОСТО НЕЗНАМ КАКВО ЩЕШЕ ДА СТАВА ! ТИ ЗНАЕШ ЛИ ИМ ОБИЧАИТЕ ! ЩЕ СЕ МОЛИШ ЛИ В ДЖАМИЯ НА ТЕХНИЯ ЕЗИК ! ПО ТОВА КОЕТО РАЗБИРАМ СА МНОГО ВЯРВАЩИ,НИЩО ЧУДНО И КОРАНА ДА НАУЧИШ ! СЛАНИНКА ХАПВАШ ЛИ И НЕЯ ЩЕ ТИ ЗАБРАНЯТ ! ЩЕ ТИ ИЗКОРЕНЯТ БЪЛГАРСКОТО ТИ СИ МИСЛИШ,ЧЕ ПРОСТО ЕЙ ТАКА МИНАВАШ И ВСИЧКО СИ Е КАКТО ПО СТАРО МУ ! ЗА ТОВА ЛИ 500 ГОДИНИ НАШИТЕ ПРЕДЦИ СТРАДАХА И СЕ БОРИХА ЗА ТАЗИ ДЪРЖАВА ! ТИ СИ УРОД ЗА МЕН ! НЯКОЙ ЩЕ КАЖЕ ЧЕ НЕ СЪМ ДОБРЕ,НО СЕ ЗАМИСЛЕТЕ НЕ Е ЛИ ТАКА !
II. Права и задължения на потребителите
6. Да не публикуват теми и постове съдържащи само и единствено емотиконка, +1, цитат на предишна публикация, отговори, които с нищо не помагат на автора на темата, или едносрични и безсмислени отговори. Не се допуска цитиране на пост с повече от три "вмъкнати цитата".
LadyDi
Лично аз никога не бих направила такава крачка, заради някого.Никога не бих се отказала от вярата си и да приема исляма, било то и заради човека, когото обичам.Прекалено важно е за мен, за да се откажа от него.А и родителите ми никога не биха го позволили.Строго против съм.
Ако много ама много го харесвам/обичам ще си затворя очите и изобщо ще изключа какъв е. Ако не го харесвам чак толкова ще ме гризе съвестта,ще нервнича и ще се крия,а на края няма да излезе нищо хубаво. При първия вариант обаче няма да приемам никакви чужди религии и да спазвам чужди обичаи,както няма да го изисквам от човека до мен.Първоначално написано от Brabbit
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Всеки сам може да избира в какво да вярва,промяната в религията няма да ме направи по-малко българин,а от кога сланината е полезна?Първоначално написано от chambao
Нашите предци се бориха срещу турците,а не мюсюлманите![]()
разучи малко история,религия преди да ме наричаш урод![]()
А българо-мохамеданите какви са ? не ми казвай да разучавам историята..
Ех сега се сетих за "Време разделно"..Колко силен филм..Гледал ли си го????
Та ..аз лично не бих си сменил вярата заради жена..Защо тя не го направи примерно?Защо ти трябва да се жертваш?..
Ама твоя си работа..приготви се да ти режат чурата..;]
Доста наивно мислиш.
Бъдете заедно, прекарвайте си добре, осмелявайте се понякога да правите смели планове за бъдещето, но не се вземайте толкова насериозно. Да не се окаже накрая, че ти си направил хиляди жертви за човек, който е приемал всичко на шега.