.
Отговор в тема
Страница 1 от 6 12345 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 127

Как бихте постъпили на мое място :]

Здравейте
    влюбих се безумно в едно момиче,както и тя в мен
    и дотук добре,разбираме се отлично,сякаш сме създадени един за друг ,но има един малък проблем тя е българка мохамеданка и за да бъдем заедно трябва да приема исляма .Проблема не е точно в това,а как ще реагира семейството ми,приятелите ми на евентуална такава промяна,защото аз наистина съм готов на всичко за това момиче .
    Ще ми е любопитно да разбера вашето мнение по въпроса и ако попаднете в подобна ситуация,какво бихте направили?
    благодаря

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Искате да се жените, така ли?
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Не,още ни е рано за женитба ,но все пак искам да прекарам остатъка от живота си с нея,мисля че и тя го иска

Аз скоро навърших 18,а тя скоро ще навърши 17

Ами зависи от теб. Наистина трябва да си сигурен в любовта си. Макар и да не го осъзнаваме, религията играе голяма роля в живота ни и смяната й може да донесе много промени със себе си. Не мога да ти помогна, но ако наистина се обичате не би трябвало да е проблем. Вярвам, че и близките ти ще разберат ако им покажеш чувствата си към това момиче, но това съм само аз. Не ги познавам, трябва ти да прецениш какво влияние ще окаже промяната на живота ти и хората около теб.
    "I have seen the universe yawning, Where the black planets roll without aim - Where they roll in their horror unheeded, Without knowledge or luster or name."

Аф, и аз помислих, че е за женитба! Много ви е рано според мен..За такава голяма промяна си трябва солидна доза увереност в чувствата и на двамата....
    "I have seen the universe yawning, Where the black planets roll without aim - Where they roll in their horror unheeded, Without knowledge or luster or name."

Не вярвам промяната да е чак толкова голяма,но там е работата че и аз не знам как точно ще реагират

Цитирай Първоначално написано от Brabbit
    Не вярвам промяната да е чак толкова голяма,но там е работата че и аз не знам как точно ще реагират
    Ами ти ги познаваш. Просто се замисли, разпитай ги какво мислят за подобно нещо...
    Вярващите ще приемат тази промяна като нещо наистина голямо, в това няма съмнение.. Но ако са убедени в чувствата ти би трябвало да разберат. Съветът ми е да изчакаш, да поразпиташ за тяхното мнение и най-вече да се увериш в чувствата си към момичето. От кога сте заедно?

Мисля че чувствата ни са изяснени,заедно сме повече от година..

Супер фен Аватара на BiGBaDWolF
    Град
    Зелен Свят!
    Защо па трябва да приемаш исляма.. Ако се жените може.. Но иначе не виждам смисъл..

Е,все пак един ден ще се стигне и до женитба нали,а ако не го приема,родителите и ще се откажат от нея...

Няма как да знаеш дали женитбата ще е с нея,нали..
    Мисля че знам!От нея по-подходяща едва ли ще намеря,много добре си пасваме,само тази разлика в религиите...

Цитирай Първоначално написано от miminko
    Няма как да знаеш дали женитбата ще е с нея,нали..
    Мисля че знам!От нея по-подходяща едва ли ще намеря,много добре си пасваме,само тази разлика в религиите...
    Ти си я познаваш,но моето мнение е,че не трябва да прибързваш.. Още сте млади,нищо не се знае...
    Абсолютно вярно. Всичко става в живота.. изчакайте, пък като се стигне до там ще му мислиш.
    Бай дъ уей
    С нея говорил ли си за това ?

С нея говорил ли си за това ?
    Говорили сме разбирасе и много добре знаем как стоят нещата .Тя не ме припира,дори е склонна да исчака докато съм напълно готов.

Мега фен Аватара на VinDiesel
    Град
    Плевен квартал Оринч Каунти
    В една връзка винаги има нещо,което не е наред.Моето мнение е ,да не правиш това за което питаш.Живеем в 21 век,всяка религия учи на добро.В никоя религия не се споменава,че брак с човек от друга религия е грях.Не бих си сменил религията,колкото и да обичам жената до мен..

Може и да не е грях,но родителите и са много набожни и няма да ме приемат

Ще ти разкажа една история.
    Бях се влюбила в едно момче и първите 2 месеца всичко беше перфектно, докато той не започна да си показва рогата.Започна да ме тормози, да ме бие, да ми забранява да излизам с приятелки и роднини,обиждаше ме,гонеше ме от тях посред нощ....Той правеше планове да имаме семейство и деца.Аз пренебрегвах нашите заради него, карах се непрекъснато с тях,защото те не го одобряваха и с право. .Бяхме 2 години заедно, но в един момент аз се осъзнах и си тръгнах.Истински АД, ако ме питаш дали си е заслужавало, с чиста съвест ще ти кажа - НЕ! Бъдете заедно поне още 1-2 години и тогава приемай вярата й.Промяната не е кой знае каква, но родителите ти може да не я приемат толкова лесно.Обмисли всичко много добре.Все пак си на 18, а не на 25 Успех.
    Да обичаш значи да страдаш!

Ето от такива хора българия после страда.. ТИ СИ БЪЛГАРИН..ИСУС ХРИСТОС Е ТВОЯ БОГ ! АЗ АКО СЪМ ТИ РОДИТЕЛ ПРОСТО НЕЗНАМ КАКВО ЩЕШЕ ДА СТАВА ! ТИ ЗНАЕШ ЛИ ИМ ОБИЧАИТЕ ! ЩЕ СЕ МОЛИШ ЛИ В ДЖАМИЯ НА ТЕХНИЯ ЕЗИК ! ПО ТОВА КОЕТО РАЗБИРАМ СА МНОГО ВЯРВАЩИ,НИЩО ЧУДНО И КОРАНА ДА НАУЧИШ ! СЛАНИНКА ХАПВАШ ЛИ И НЕЯ ЩЕ ТИ ЗАБРАНЯТ ! ЩЕ ТИ ИЗКОРЕНЯТ БЪЛГАРСКОТО ТИ СИ МИСЛИШ,ЧЕ ПРОСТО ЕЙ ТАКА МИНАВАШ И ВСИЧКО СИ Е КАКТО ПО СТАРО МУ ! ЗА ТОВА ЛИ 500 ГОДИНИ НАШИТЕ ПРЕДЦИ СТРАДАХА И СЕ БОРИХА ЗА ТАЗИ ДЪРЖАВА ! ТИ СИ УРОД ЗА МЕН ! НЯКОЙ ЩЕ КАЖЕ ЧЕ НЕ СЪМ ДОБРЕ,НО СЕ ЗАМИСЛЕТЕ НЕ Е ЛИ ТАКА !

Град
    Русе
    II. Права и задължения на потребителите
    6. Да не публикуват теми и постове съдържащи само и единствено емотиконка, +1, цитат на предишна публикация, отговори, които с нищо не помагат на автора на темата, или едносрични и безсмислени отговори. Не се допуска цитиране на пост с повече от три "вмъкнати цитата".

LadyDi

... Обичам те Ники ! ~*> (h)

Лично аз никога не бих направила такава крачка, заради някого.Никога не бих се отказала от вярата си и да приема исляма, било то и заради човека, когото обичам.Прекалено важно е за мен, за да се откажа от него.А и родителите ми никога не биха го позволили.Строго против съм.

Мега фен
    Град
    <3

Re: Как бихте постъпили на мое място :]

ако попаднете в подобна ситуация,какво бихте направили?
    благодаря
    Ако много ама много го харесвам/обичам ще си затворя очите и изобщо ще изключа какъв е. Ако не го харесвам чак толкова ще ме гризе съвестта,ще нервнича и ще се крия,а на края няма да излезе нищо хубаво. При първия вариант обаче няма да приемам никакви чужди религии и да спазвам чужди обичаи,както няма да го изисквам от човека до мен.
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Цитирай Първоначално написано от chambao
    Ето от такива хора българия после страда.. ТИ СИ БЪЛГАРИН..ИСУС ХРИСТОС Е ТВОЯ БОГ ! АЗ АКО СЪМ ТИ РОДИТЕЛ ПРОСТО НЕЗНАМ КАКВО ЩЕШЕ ДА СТАВА ! ТИ ЗНАЕШ ЛИ ИМ ОБИЧАИТЕ ! ЩЕ СЕ МОЛИШ ЛИ В ДЖАМИЯ НА ТЕХНИЯ ЕЗИК ! ПО ТОВА КОЕТО РАЗБИРАМ СА МНОГО ВЯРВАЩИ,НИЩО ЧУДНО И КОРАНА ДА НАУЧИШ ! СЛАНИНКА ХАПВАШ ЛИ И НЕЯ ЩЕ ТИ ЗАБРАНЯТ ! ЩЕ ТИ ИЗКОРЕНЯТ БЪЛГАРСКОТО ТИ СИ МИСЛИШ,ЧЕ ПРОСТО ЕЙ ТАКА МИНАВАШ И ВСИЧКО СИ Е КАКТО ПО СТАРО МУ ! ЗА ТОВА ЛИ 500 ГОДИНИ НАШИТЕ ПРЕДЦИ СТРАДАХА И СЕ БОРИХА ЗА ТАЗИ ДЪРЖАВА ! ТИ СИ УРОД ЗА МЕН ! НЯКОЙ ЩЕ КАЖЕ ЧЕ НЕ СЪМ ДОБРЕ,НО СЕ ЗАМИСЛЕТЕ НЕ Е ЛИ ТАКА !
    Всеки сам може да избира в какво да вярва,промяната в религията няма да ме направи по-малко българин,а от кога сланината е полезна?
    Нашите предци се бориха срещу турците,а не мюсюлманите
    разучи малко история,религия преди да ме наричаш урод

А българо-мохамеданите какви са ? не ми казвай да разучавам историята..

Ех сега се сетих за "Време разделно"..Колко силен филм..Гледал ли си го????

Та ..аз лично не бих си сменил вярата заради жена..Защо тя не го направи примерно?Защо ти трябва да се жертваш?..

Ама твоя си работа..приготви се да ти режат чурата..;]

Доста наивно мислиш.
    Бъдете заедно, прекарвайте си добре, осмелявайте се понякога да правите смели планове за бъдещето, но не се вземайте толкова насериозно. Да не се окаже накрая, че ти си направил хиляди жертви за човек, който е приемал всичко на шега.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си