.
Отговор в тема
Страница 4 от 6 ПървиПърви 123456 ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 127
    Повече от фен Аватара на BgHtH
    Писна ми и за последен път обеснявам!МЮСЮЛМАНИН НЕ ЗНАЧИ ТУРЧИН. Това че турците и по спецялно ДПС от 20 години се опитват да го наложат тва твъдрение не означава че е вярно. Спрете се ,стига.

"Не мога да разбера защо в днешно време продължават да я защитават, живеят с лъжа, със заблуда, отричат се от етноса си, който със сигурност не е турският"
    Първо - техния етнос си е българския,само религията им е различна,
    второ защитават я по същата причина поради която аз и ти защитаваме христянството, времето на княз Борис и то е било насилствено наложено ама го защитаваме сега нали?
    Не живеем в 18 век ,религията не е определяща,живеем в свободна държава всеки има право да вярва в каквото си иска.
    Още повече за каква религия може да се говори като в България 45 години беше налаган изкувствен атеизъм?
    Вижте в "Философия и религия" колко са вярващите и тогава говорете в същия раздел имаше хора който вярват в извънземните ,те кави са марсиянци ли?

И не обвиявайте турците за деградацията на нашия народ,не са виновни те че го правят ,а ние че го позволяваме!
    Addicted to Addictions

Какво общо има религията с вашата връзка в момента...сега сте заедно и тя не ви пречи нали ?! Смяната на религията е прекалено голяма и драстична промяна,не мисля че е нужно да я сменяш,дори и да изповядвате различни религии пак може да сте заедно.Само ако някога се жените просто няма да имате църковен брак,а само граждански..

Голям фен
    Град
    Varna
    Аз не мисля, че бих сменила религията си, ако това е нужно по-скоро да не се оженя.

Цитирай Първоначално написано от BgHtH
    Писна ми и за последен път обеснявам!МЮСЮЛМАНИН НЕ ЗНАЧИ ТУРЧИН. Това че турците и по спецялно ДПС от 20 години се опитват да го наложат тва твъдрение не означава че е вярно. Спрете се ,стига.

"Не мога да разбера защо в днешно време продължават да я защитават, живеят с лъжа, със заблуда, отричат се от етноса си, който със сигурност не е турският"
    Първо - техния етнос си е българския,само религията им е различна,
    второ защитават я по същата причина поради която аз и ти защитаваме христянството, времето на княз Борис и то е било насилствено наложено ама го защитаваме сега нали?
    Не живеем в 18 век ,религията не е определяща,живеем в свободна държава всеки има право да вярва в каквото си иска.
    Още повече за каква религия може да се говори като в България 45 години беше налаган изкувствен атеизъм?
    Вижте в "Философия и религия" колко са вярващите и тогава говорете в същия раздел имаше хора който вярват в извънземните ,те кави са марсиянци ли?

И не обвиявайте турците за деградацията на нашия народ,не са виновни те че го правят ,а ние че го позволяваме!
    Приятелю, имаш ли представа каква е причината да ни завладеят турците, а преди това са правили опит и арабите???? РЕЛИГИЯТА!!! Защо? - Еми всеки си се бори за място под слънцето, това е много хубаво, но какво се говори в тяхната религия - унищожение на този, който не изповядва тяхната религия, никакво толериране на религията от страна на турците, които през тези 500 години, не искам да знам какво са правили... Не искам да ти предавам уроци по история, би трябвало да ги знаеш. Сигурно си чувал, че арабите са живеели в истинско съжителство с испанците, тъй като са уважавали религията на другия толкова време и вместо да рушат постигнатото са, надграждали. Не мога да повярвам, че тук има някакъв прогрес, след като преди толкова време е било рушано и избивано, кланета са се извършвали и какво ли не. Мога да ти кажа още доводи-ДПС в правителството, опитите им да докажат, че те са били част от поробените народи, лично съм го видял и още колко... Не искам да продължавам, защото много се отклонихме от темата. Пожелавам успех на момчето и това е твой избор, аз лично не бих направил това, защото обичам моята религия.

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от peshost
    Приятелю, имаш ли представа каква е причината да ни завладеят турците, а преди това са правили опит и арабите???? РЕЛИГИЯТА!!! Защо? - Еми всеки си се бори за място под слънцето, това е много хубаво, но какво се говори в тяхната религия - унищожение на този, който не изповядва тяхната религия, никакво толериране на религията от страна на турците, които през тези 500 години, не искам да знам какво са правили...
    Моля ти се, попрочети малко за религиите и спри да се излагаш.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Цитирай Първоначално написано от mouzar
    Абе човек, ти сам казваш, че тя е БЪЛГАРКА все пак и с тази друга религия сте нещо, което всъщност не сте. И какво е това - родителите щяли да се откажат от нея, в кой век сме - 18 ли? Извинявай обаче аз на твое място бих я привлякла към моята религия!
    Ние не,но тея в Родопите живеят в 18 век..аман от нинджи в гората

Цитирай Първоначално написано от LadyDi
    Приятелю, имаш ли представа каква е причината да ни завладеят турците, а преди това са правили опит и арабите???? РЕЛИГИЯТА!!! Защо? - Еми всеки си се бори за място под слънцето, това е много хубаво, но какво се говори в тяхната религия - унищожение на този, който не изповядва тяхната религия, никакво толериране на религията от страна на турците, които през тези 500 години, не искам да знам какво са правили...
    Май не аз, а ти трябва да прочетеш. Искаш да ми кажеш, че не това е причината, така ли, че през това време не са избивали и заради религията, а? Като не е така и знаеш, ами предостави информация, не ми казвай да не се излагам, то така... PEACE!

Цитирай Първоначално написано от Brabbit
    Хора,тя нито носи забрадка,нито знае турски .Защо поставяте всички под общ знаменател .Напълно различна и уникална е
    Не носи забрадка, не знае турски, ама иска да сменяш вярата..тцтц

Кво и е уникалното?

През 2008г. е имало 6,7 млрд. души(сигурно половината са женски) на земята(сега не знам колко са), ти заради една ше сменяш вярата...Ти си решаваш, ама ако я смениш ше е адски глупава постъпка..

Супер фен Аватара на fenasf
    В никакъв случай !
    I roll big like a superstar
    I smoke big like a superstar
    Bitch I'm a superstar

Град
    Варна
    Май не аз, а ти трябва да прочетеш. Искаш да ми кажеш, че не това е причината, така ли, че през това време не са избивали и заради религията, а? Като не е така и знаеш, ами предостави информация, не ми казвай да не се излагам, то така... PEACE!
    Не, не съм казала това. Твърде, че Исляма не призовава за унищожаване на този, който не изповядва тази религия, дори напротив. Ислямът е доста миролюбива религия. Пак ти казвам - прочети това, онова.

Повече от фен
    А интересно ми е ти виждал ли си се с техните? Защото ако те са на мнение, че си супер момче, перфектен, само че си християнин... е, това е, меко казано, супер остаряло мислене. Някак си не ми се вярва да има толкова закостенели хора. И като казваш, че не носи забрадка- ми то това не е ли едно от освовните неща? Как може да са чак толкова набожни и тя да не носи забрадка?
    Млад си още, не прави такива жертви, защото след година-2 може да не я обичаш така! И дори още утре тя може да ти каже "Обичам друг". И ще излезе, че си направил такава жертва, с която първо, че вероятно много ще нараниш родителите си, и второ, че е била напразна.
    Според мен е много важно дали познаваш родителите й. Ако да и те не те харесват- дори и да си смениш вярата, нищо няма да промениш. Ако да и те харесват и единствено вярата е проблем, те имат доста закостеняло мислене и не си заслужава да ставаш мюсюлманин само заради тях. А ако не се познавате, не може ли тя да ви запознае (без да им казвате, че си християнин) и ако те харесат би трябвало да те приемат. И освен това не е ли щастието на детето най-важно? Щом тя те обича..

Мега фен Аватара на GossipGirl89
    Град
    София
    Авторе, аз те съветвам да не мислиш отсега за такива неща. В момента сте си заедно и религията не ви е проблем - тогава не я мислете. Карайте си заедно докато можете и ако вече наистина дойде моментът за брак тогава ще го мислиш. Но като цяло те съветвам да не пребягваш до смяна на религията. Това е наистина голяма жертва и не всеки я заслужава. Откъде си сигурен, че точно с това момиче ще бъдеш цял живот, че да предприемаш такива крачки? Още сте прекалено млади и най-вероятно сте си първити истински любови един на друг и затова разсъждавате така. Ти си само на 18, животът е пред теб, кой знае с още колко момичета ще се сблъскаш занапред... Недей така да се хващаш за първата. За нея се отнася същото. Ако не сте имали сериозни отношения с никой преди това няма как да знаете, че точно вие сте си най-подходящи един за друг.

А за вярата и родителите й - както казаха по-напред, ако те си те харесват като човек не би трябвало вярата да играе някаква роля, освен ако не са с някакви супер остарели и закостенели разбирания. А замислял ли си се над факта, че дори да приемеш нейната вяра, родителите ти си остават християни и нейните най-вероятно няма да приемат и тях? И те ли ще трябва да приемат чуждата вяра, за да бъдат приети в семесйтвото й? А и защо тя не приеме християнството, а ти трябва да се жертваш? Родителите й щяли да се откажат от нея...а твойте няма ли да се откажат от теб? Според мен не трябва да се навиваш на подобно нещо. Представи си че го направиш и поживеете така година-две и после тя реши, че вече не те обича и иска да се разделите и тогава кво? Ще си се жертвал напразно и само ще си развалил отношенията с близките си... Тя може да е много уникално момиче, но в случая постъпва доста хитро, защото те вижда, че си наивен и може да те извърти да стане на нейното. А като стане на нейното един ден квото и да става с вашите отношения тя ще има при кого да иде и чея подкрепа да получи, а ти не. За това просто не се навивай на такива работи. Карайте си така докато можете и ако един ден все още сте заедно и наистина искате да се ожените направи така че вярата да не играе никаква роля
    Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!

Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!

Не бих бързал

А защо тя не си промени религията? В повечето случаи жените променят религията си спрямо мъжа

Абе гледай Брак с чужденец...

Мега фен Аватара на FuckedUp
    Как ще сменяш религията за такова нещо, бе ? ХАХАХАХ

Цитирай Първоначално написано от FuckedUp
    Как ще сменяш религията за такова нещо, бе ? ХАХАХАХ
    Ако не е за това,за какво друго да я сменям

Супер фен Аватара на lipsvashh_mi
    мм не оставай с големи очаквания ,защото колкото и гадно да ти прозвучи няма нищо вечно..в случая да не дърпам дявола за опашката-ама не знаеш дали след 2-3 месеца ще сте заедно камо ли до сватба да чакате...но искрено ви го желая...
    ако до тогава се обичате все така говори с нашите и им разясни нещата- в случая това еТВОЯТ живот,в който ти сам правиш СВОИТЕ избори и плащаш за грешките си...а за приятелите ти камо ли ще са против като знаят колко щастлив те прави девойката

Супер фен Аватара на umri
    Град
    Студентски град
    Изказах си мнението, но още нещо ще добавя. За протокола, тъй като съм запознат с корана... това е такъв фарс, че няма накъде. Трябва да си крайно малоумен човек, за да познаваш корана от безпристрастна гледна точка и да вярваш на щуротиите вътре.

Някъв сиромах решава, че е богоизбран, взима Библията и отива в някаква пещера. Преписва я, като си нагажда свои историики на места и определя правилата по свое усмотрение. Даже не си прави труда да промени имената на личности като Авраам ( в корана Ибрахим...) Като се има предвид разединеността на тогавашните арабски племена през 6-7век този човек е бил обединителя на всички племена. Нормален човек с 10 жени, разврат и прекалено много пролята кръв. Какво божествено има в това. А пък глупостите в корана, дори дете не можеш да излъжеш, че са логична истина и пример за подръжание. Защо всички трябва да си мислят, че точно ТЕХНИЯТ народ е богоизбран... аре да не са евреите, ами да сме ние. Християнството, будизма и дори индуизма са много по правдоподобни от логическа гледна точка религии. Още прекалено много мога да изпиша, но това не е темата.

Въпросът, мойто момче е принципен. Заради ЖЕНА не трябва да променяш принципите, религията и каквото и да е друго. Ако го направиш веднъж с нея, ще го правиш винаги. Предложи и компромисния вариант и двамата да си останете със своите религии и ако откаже, прав и път. Семейни познати, които доста отдавна ги познавам са в подобна ситуация. Той е мюсюлманин, а тя вярваща християнка и са си заедно, без никой да си сменя религията. Ясно ми е, че в тази тема търсиш одобрение и се надяваш някой да ти каже "давай мойто момче, това е правилно", но не е и това е истината.
    Temet Nosce

벨야카

Повече от фен
    Град
    плд
    Цитирай Първоначално написано от Lancelot
    Ами зависи от теб. Наистина трябва да си сигурен в любовта си. Макар и да не го осъзнаваме, религията играе голяма роля в живота ни и смяната й може да донесе много промени със себе си. Не мога да ти помогна, но ако наистина се обичате не би трябвало да е проблем. Вярвам, че и близките ти ще разберат ако им покажеш чувствата си към това момиче, но това съм само аз. Не ги познавам, трябва ти да прецениш какво влияние ще окаже промяната на живота ти и хората около теб.
    Не заливай с омраза този, когото някога си обичал!!!

Не, не съм казала това. Твърде, че Исляма не призовава за унищожаване на този, който не изповядва тази религия, дори напротив. Ислямът е доста миролюбива религия. Пак ти казвам - прочети това, онова.
    Да, преписана е от библията както каза един колега по-горе и заради нея, ние отнасяме такива побоища, убийства и кланета, поне явно така са я възприемали турците. Иначе може да е миролюбива. Само че друго си казва историята.

Кое и е миролюбивото?Фанатици,екст ремисти ..всичките до един миролюбиви

Град
    Варна
    peshost, Rebus, фанатици има и сред християните. Много е грешно да се асоциират двете неща. Религията сама по себе си не призовава към убийства. Това, че на нас ни е насаждано години наред да мразим турците е съвсем отделен въпрос. Да, историята не лъже, но не е правилно да обвиняваме религията за издевателствата над народа ни.

LadyDi,

Фанатизмът при исляма си мисля,че е доста по изразен.(хм..замислих се за връката религия-убийства,сама по себе си не призовава,но върху каква основа се обучават камикадзетата?Промиват им се мозъците и в името на Аллах..тва е мн извън темата).Насаждано?Да им се радваме ли?Или да правим каквото те искат ли?И без това си правят каквото си искат тука и пак се мъчат да ни командват.Ето,ако момчето си смени вярата пак става на тяхното..Не живеят тука,а гласуват и определят бъдещето ни.Изникнаха повече джамии,отколкото църкви има..
    Много неща могат да се изкажат по тази тема.Кажи,как няма да е правилно да обвиняваме религията за издевателствата над народа ни,след като при отказ да си сменят вярата..българите биват избивани???
    Гледай "Време разделно" и пак ми кажи,че не е правилно!

Супер фен Аватара на ScarletBite
    Презирам религиозното разделение!
    all day... all night... what the fuck?!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си