.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 15 от общо 15

Тема: Линукс

Супер фен Аватара на YouDontKnowMe

Линукс

Така, ако може да ми препоръчате някакъв линукс за РС със следните параметри:
    Процесор - 450MHz
    РАМ - 256Мb
    Hard - 10Gb

Само това знам за него . ^ Баща ми иска някаква лека версия, обаче да не е за компютърни прота. Абе нещо като за по-дебилнички като мен.
    Също така - самият инсталационен пакет предлага ли форматиране? Защото файловата система на щайгата е NTFS .

Мерси предварително

Сигурна ли си в тва --> РАМ - 256Gb ?

Да. Бацала съм на това 2-3 години (5-6 клас) И сега трябва да го стегна за тате

256 GB GB как GB бе ....
    май имаше предвит 256mb
    I JUST DONT GIVE A FUCK !

Аз за тва я питах, ама май не зацепи..

Цитирай Първоначално написано от kireca
    256 GB GB как GB бе ....
    май имаше предвит 256mb
    Уеуе, аз докато го писах се опитвах да си спомня колко беше харда. Тейнкс, че казахте Епик.

Таа, хора, няма ли кой да ме избави от мъкитеееее. ХРто на т'ва нещо върви като хипопотам. Не ми предлагайте 95 и 98 уин, татето иска твърдо линукс. Знам ли го защо Предполагам де.

Sys:

Почти всичко би ти свършило работа, ако имаш познанията да го инсталираш и настроиш. Ето само няколко от по-известните дистрибуции, за които се сещам веднага: Puppy, TinyMe, AntiX, Slax, ZenWalk, DSL(Damn Small Linux)...

Също така Slackware може спокойно да бъде осакатен, за да върви добре на съответната машина. В краен случай, може да се сложи стара версия на почти всяка Linux дистрибуция и да се направи само ъп на кернела + достатъчно нови драйвери за да работи всичко в рамките на нормалното.

Като цяло е прекалено много занимавка и не е от инсталациите тип "Нехкт, нехкт, нехкт, докато не видиш сусесфуле и после финихшс".
    Выполнения: Земля в илюминаторе (7.1 Амфитон Усилитель Системы 100-AC-022) Обратная связь:
    авторитетный ответ: 95.43.28.133
    вторичный ответ: 85.14.6.98
    Sponsored by: Реактивная Tехнология

Мерси много, че спомена Пъпито . Сложих го , върви идеално.

А къде оставихте линукс дистрибуцията Ubuntu?

Много тежки варианти намерих, а пъпито ми изникна веднага.

Sys:

Цитирай Първоначално написано от doomkillerr
    Изискванията му са в пъти по-големи от тези за гореизброените дистрибуции... според официалният сайт на Ubuntu:

# 1 GHz x86 processor
    # 1 Gb of system memory (RAM)
    # 15 GB of hard-drive space (although this can be split onto 2 drives, a 5Gb / and a 10Gb /home fairly easily)
    # Graphics card and monitor capable of 1024 by 768
    # Either a Cd/Dvd-drive or a Usb socket (or both)

Дори пълна инсталация на Slackware с прилежащите му графични среди има по-малки изисквания:

* 486+ processor(16MHz minimum)
    * 64MB RAM (128MB+ suggested)
    * 5GB+ of hard disk space for a full install

Ubuntu? This heart attack! I’ve gotta get away, not coming back ...
    Выполнения: Земля в илюминаторе (7.1 Амфитон Усилитель Системы 100-AC-022) Обратная связь:

Цитирай Първоначално написано от minus273dot15
    Sys:

Цитирай Първоначално написано от doomkillerr
    Изискванията му са в пъти по-големи от тези за гореизброените дистрибуции... според официалният сайт на Ubuntu
    Е добре възможно е тези изисквания да са за най-новите дистрибуции... Аз съм инсталирал Ubuntu v7.04 на следната машина (машина на времето!)

1. CPU - Intel Pentium 2 - с тактова честота 400 MHz
    2. Ram - SDRAM 1 х 256MB 133MHz
    3. HDD - Seagate 6,4GB
    4. VC - вградена 4MB - подържаше резолюция на монитора 1024х768 - 85 Hz, 32 bit color

Линукса си работеше по същия начин , по който работеше и ХР-то, което беше инсталирано преди това на компютъра.

Sys:

Ъхъ. Позавишили са ги изискванията на повечето дистрибуции. Да не говорим пък какво се случва, ако дадеш на лицензиран Windows 7 Ultimate 64 bit системни ресурси. Ето ти едното офисно писи:

http://badmin.org/badmin/ScrShot.png

Жаден демон излиза и излапва RAM-та...

Уатевър. Тотално отидохме в офтопика. Case solved. Next.

400MHz и с 256RAM - Win XP SP2 вървеше няколко години перфектно. След време го клокнах на 466 и му сложих още 64RAM. Разликата не е толкова в windows-а, а в това, че новите приложения изискват повече RAM от преди. Иначе проблем с XP SP2 не вярвам да имаш. Ако линукса обхваща всичките нужди на този, които седи на това PC... и още по-добре, но ако не... (;
    Клик ми (:

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си