Не си права .. Униформата е начин човек да изпъкне не само с дрехите си, тоест с паричното състояние на семейството си, а с лични качества, които дори и един просяк може да притежава.![]()
Ne poznawam chowek ,koito me obicha
не говоря за това,нямам нищо против срещу хората които нямат скъпи дрехи,не ги избирам по това...просто полудявам,като видя толкова много хора,облечени еднакво!А и с какво ще ти помогне една униформа,да изпъкнеш с лични качества?
Първоначално написано от finger4o
Имам предвид, че всички външно ще са еднакви и ще изпъкват само с лични качества - доброта, честност и т.нПървоначално написано от Alex4o0o
ПГТ. "Проф. Д-р. Асен Златаров"
плесирани поли
панталони (за момчета)
бяла риза с дълъг ръкав
червена вратовръзка
карирани сако
http://prikachi.com/images/722/2295722p.jpg
А по-добре ли е да се обиждат тези,които не могат да си позволят скъпи маркови дрешки,бе Alex4o0o..Колко пъти съм ставала свидетел на това - някакви си хора,които се опитват да изпъкват с парите на семейството си пред тези,които не могат да си позволят скъпи неща..
А и какво като всички ще са еднакви..Да не би да имаш някакви фобии ? Мисли реалистично..
А и както каза viqnkababyy - униформата "спомага" за "изпъкването" на личните качества на даден човек.. /Характер/..
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
'Ми не всички могат да си позволят да са "маркови". Затова са униформите. И не само. Униформата е нещо хубаво, показва някаква принадлежност. Масоните също имат униформи, някой ако ми каже, че би избягал от тяхната организация заради униформите, не бих му повярвал. Аз съм съгласен с носенето на униформа - няма да гласувам, защото хем съм за, хем съм против.
...
за ЕГ''Иван Вазов'' има и жълта тениска за физическото... аз си я купих още като се записвах, но аз отидох още пъвия ден. Вероятно после са свършили и затова останалите ще си ги купят на 15-ти![]()
There is a princess in every girl
В 1 АЕГ - София има униформи- само сако. Доста приятен тъмносин цвят, симпатично е, но на мен особено не ми стои добре. Пък и се носи само на официални поводи като концерт, годишнина или нещо такова. В началото на мин. година (бях заек, мин. година) директорката беше пуснала заповед да се ходи със сако, в началото доста зайци ги носехме, после един по един спряхме да ги обличаме... Никой нищо не ни каза![]()
Предполагам тази година ще си 8ми клас?Първоначално написано от BebYlzZz
Относно тениските, г/д всяка година им сменят цвета, така за разнообразие.. Не че това е накарало някой от моя клас специално да си ги купи
![]()
ПМГ 'Акад С.П. Корольов' - Благоевград
за момичетата: тъмна средно дълга пола или тъмни дънки/панталон , бяла блуза/риза/тениска,син шал/вратовръзка с емблемата на училището в специфичен тъмносин цвят + значка с емблемата на училището
за момчетата:тъмни дънки или панталон,бяла риза/блуза/тениска,син шал/вратовръзка с емблемата на училището в специфичен тъмносин цвят+значка с емблемата на училището
п.п. освен шаловете и вратовръзките и значките останалото се купува от ученика
Когато бях ученичка, бях много против, днес вече не съм… Мисля, че повечето ученици отдавна са преминали всякакви граници в поведението и начина си на обличането си. Съответно трябва да се направи нещо рязко. Освен това, ако има униформи, богатите деца по-трудно ще могат да се фукат и да изпъкват над децата с по-ограничени възможности.
Има много плюсове, но има и много възможности идеята да се издъни. Например в руската гимназия в Бургас имаше страхотен скандал. Защото налагайки униформи, идеята на директорката беше да възложи поръчката на фирмата на дъщеря си. Такива работи…
Но като цяло – да! В България има огромна нужда да се възпитава на ред и отговорност.
Руската гимназия гр. Бургас
За момчетата: Сив или син панталон, Светло Синя риза, Тъмно син елек със златисти копчета и за зимата пожелание шал цвят бордо
За момичета: Сив панталон или светло синя пола, Розова риза, Тъмно син елек със златисти копчета, шал бордо пожелание
![]()
"Колкото повече, толкова повече..!"
SmilezZz - почваш да ме радваш, за това ще ти пиша още резюмета в темата ти![]()
![]()
ФСГ "Васил Левски" гр. Добрич
-бяла риза
-вратовръзка
-червен елек
-панталон/пола
снимки не можах да намеря![]()
Ъъ .. аз съм против униформите . .
в нашето даскало няма, но смятат да въведат ..
от Русе съм .. : ))
Радвам се,че те радвам - макар,че не знам как го правяПървоначално написано от viqnkababyy
![]()
Първоначално написано от SmilezZz
Харесва ми начина ти на разсъждаване![]()
Твърдо против униформите съм. Толкова неудобно нещо няма. В жегите ризи, сака вариш се. Всеки ден да ходиш с официална обувка. Щом имаш физкултура трябва да носиш още една чанта с маратонки, анцук, тениска. Освен това половината носят униформите, другата половина никой не ги закача. Разбирам да се сложат някакви ограничения за деколтета, разголени дрехи и т.н. А пък който иска да изпъква може да го направи и без униформа.![]()
да, заек ще съмПървоначално написано от schhhhhhh
...относно тениските, мен ме задължиха да си я купя
![]()
Ммм тениските можеше да се вземат и на 15ти.. вратовръзките бяха по -задължителни, защото на 15ти ни искат с пълни униформи уж ..Първоначално написано от BebYlzZz
А ии не са сврършили, аз отидох в последния ден и още имаше..
![]()
once i'm under your skin you're begging me for more,
you'll get addicted to this but baby you've been more,
don't let these innocent eyes fool you when I'm on the floor..
бе как с пълни униформи бе яяяя да си гледат работата...пуловера посмъртно няма да го облекаПървоначално написано от CreamCookie
![]()
vesito13
1.Повечето от училищата предлагат удобни униформи и за през лятото..В Русе мисля,че има и училища,в които към коплект униформи се добавя и тениска за през лятото
2.Това,че в твоето училище повечето не носят униформите си - не означава,че трябва да се спре тази "инициатива" /Или и аз не знам как да го нарека/..
В повечето училища в Русе - всяка сутрин учениците се проверяват от охраната дали са с униформи и ако не са - не ги допускат в училище..
3.Преди да въведат униформите имаше ограничения за деколтетата и като цяло за приличния външен вид на ученика - но никой не ги спазваше..
4.Не знам по колко часа имате ФВС,но не ми се вярва да е всеки ден..Най-много два,три пъти..И какво като си го носиш..Да не би да те е убило това досега..Пък според мен може и да си ги оставиш в училище..
еми не мисля,че униформите ще предадат някакво "измислено равенство" така или иначе повечето никой не ги носят..лично според мене не си заслужава толкова пари да се пръскат на вятъра..![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Лол,хора учудвате ме..Как така имате униформи и не си ги носите..Нали бяха задължителни ?![]()
Първоначално написано от BebYlzZz
Ами казаха, че ако е студено трябвало и с пуловера да сме .. Аз мисля просто да си взема ризата и вратовръзката в няква чанта, колкото ако ми направят проблем да си я сложа, иначе ще си идвам с мои дрехи..![]()
once i'm under your skin you're begging me for more,
you'll get addicted to this but baby you've been more,
don't let these innocent eyes fool you when I'm on the floor..