- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- ..“Корейски сериали“..
Наскоро започнах да гледам корейски сериали и се чувствам много добре,от тях може да се научи много.
Естествено ме впечатлиха най-много исторческите фентъзи. Един от тях беше “Тайната на семейство Ку“..
Този сериал беше запленителен и невероятно интересен - образите,случките,всичко беше прекрасно.
В тази тема пиша специално за феновете на корейските сериали,надявам се да не получа обидни отговори.
В тази тема единственото което целя е да споделя опита си от корейските сериали,определено имам такъв.
Тези,които си търсят корейски сериал за гледане няма да имат проблем в тази тема - ще им препоръчам.
Не мисля,че има подобна тема затова реших да пусна една,дано да помогна на феновете на корейското кино.
Препоръчвам ви следните сериали:
1. Моята приятелка е Гумихо - (My girlfriend is a Gumiho)
2. Тайната на семейство Ку - (Gu family book)
3. Разголената кухня - (The naked kitchen) - Това е филм.
4. Пълна къща 2 - (Full House take 2)
5. Пълна къща - (Full House)
6. Мидас - (Midas)
7. Дворецът - (Goong)
8. Наследството - (Brilliant legacy)
http://vbox7.com/user:k0allcheto
Тук ще откриете всички тези сериали със субтитри - ако не намерите всичко в колекциите,вижте в любими.
Nail shop Paris според мен е хубав, но има доста объркан сюжет.
Iris, майка ми го обожава.
Coffee prince и You're beautiful също са добри.
Харесвам филмите им, но драмите им са твърде лигави и дълги за мен.
Единствената, която засега ми хареса е Dong Yi.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Според мен драмите им никак не са дълги,сериалите,които изгледах бяха с максимум 24 епизода.
Това ме подсеща за турските и латиноамериканските сериали,които имат над 100 епизода и сезона,подлудяващо е.
Естествено всеки си има мнения. Сериалите,които съм публикувала по-горе са драми.
Да, ама всичките са еднакви. До една. Като изгледаш 5, все едно си изгледал 90% от излезлите.
Но историческите филми им се получават. Любим ми е May 18, но това не е филм който ще се хареса на типичния к-поп фен.
Аз толкова гледах драми, че просто не мога да гледам филм. Очаквам по средата на някой диалог да свърши и да цъкам next part. Ама пък е яко как от най - гръмналата девойка ставаш обект на желания от поне 3 модела.![]()
И заветната цел на майка му е да ви раздели, защото си от низш произход!
Не знам защо, но корейските филми са ми доста скучни в сравнение с драмите. Както Hayashi каза, драмите са доста еднотипни, но има и добри попадения.![]()
When I let go by a day without talking to you, that day's just no good... (
Ще ми препоръчате ли някоя интересна корейска драма? Благодаря предварително!
Rooftop prince гледала ли си? Има и фентъзи, и исторически елементи.
When I let go by a day without talking to you, that day's just no good... (
Не съм го гледала. Благодаря,ще го погледна.![]()
1. King 2 Hearts (2012)
Драмата разказва за политическия брак между южнокорейски принц и севернокорейска военна инструкторка,които въпреки различията,постепенно се влюбват.
2. Mischievous Kiss (2010)
Baek Seung Jo (Kim Hyun Joong) е арогантен, надменен, безчувствен и апатичен ученик, който е не просто умен, а абсолютен гений. Той притежава необятна красота, чар, обаяние и всички момичета в училището го обожават. С IQ 200 и факта, че е пръв в абсолютно всичко - спорт, готвене, музика, бойни изкуства, училище, оценки и всичко, което може да си помислите, спокойно можем да кажем, че това е същинският господин "Перфектен". Един изключително интересен персонаж, който макар да е равнодушен,крие нещо изключително в сърцето си.
Oh Hani (Jung So Min) е ученичка в училището на Baek Seung Jo. Тя е в най-ниския по успех клас - "F", докато, досещате се, предполагам, че главният герой е в клас "А". Oh Hani е девойка, която не само е пълната противоположност на Baek Seung Jo, но и много повече. Тя е неориентирана, непохватна, завеяна, обикновена и доста глупава девойка, без никакви амбиции и ясна представа за живота. Не я бива нито в училище, нито в оценките, нито в спорта... камо ли в любовта. Тя обича Seung Jo,но единственото,което получава от него ..
Един слънчев ден обаче съдбите на двамата герои ги сближават и оттук нататък те се превръщат в съквартиранти.
Oh Hani и баща й се нанасят в жилището на Seung Jo и семейството му, след като инцидент разрушава къщата.
Следва една невероятно красива любовна история,изпълнена с препятствия,сълзи,смях и какво ли още не...
Последно редактирано от Dam Yeo Wool : 12-21-2013 на 07:17
Boys before flowers e един от най-известните.
Така е,но има и по-добри от него. На мен лично японската версия ми хареса повече.
Не знам защо,колкото до корейската - заради И Мин Хо ще дам на драмичката 10 като оценка.
Иначе:
Gu Family Book , Man From The Stars , Boys Before Flowers , Full House , Full House Take 2 , My Girlfriend Is A Gumiho , Faith , King 2 Hearts , Goong , Goong S , Midas , Pasta , Playful Kiss , Dream , Dream High , Dream High , Secret Garden , Briliant Legacy , Big , You've Fallen For Me , Radiant Love , The Naked Kitchen , Personal Taste ..
Rofttop Prince , Operation Proposal , Marry Him If You Dare