Цитирай Първоначално написано от x7aZzy Виж мнението
Хора, научете се, че никой не ви е длъжен и че само защото сте във връзка не означава, че имате някакви “права“ над другия. Като го осмислите това, ще видите колко е безполезна ревността.
Ех... аз това отдавна съм го осмислила, ама не действа. Хората не си принадлежат. По света има милиарди други женски, които някои от тях са в пъти повече от мен (не го казвам заради ниско самочувствие) и винаги, ама винаги може да се появи някоя прекрасница на хоризонта. Това го осъзнавам и разбирам. Всъщност смятам, че да кажеш на половинката си, че е свободна да прави каквото си иска с друг/а, е огромен признак на обич. Разбира се, ако го заявиш без лоши чувства, без да ти тежи. А още по-хубаво е, ако той/тя го знае това и не поглежда друг/а. Някак... страшно мило е да кажеш на птичето в 'клетката', че е свободно и може да отлети където си иска, да му отвориш вратичката, а то да се върне при теб.
Ревността води със себе си нещата, които най-много не обичам и ме натъжават - злоба и яд/гняв. А тея работи толкова много съсипват всичко. Радвам се, че не ги изпитвам, а за сметка на това ми се къса сърчицето.