Така...
Нека тези, които тренират да споделят как ги промениха бойните изкуства или спортове, с които се занимават. Как подхождат към тях, каква част от живота им се те. С каква цел ги тренирате? Достатъчно средства ли се отделят за тях от държавата?

Мен лично изключително много ме промениха. Когато се записах преди 3 години за първи път имах целта да се науча да се бия (разбирайте го на улицата) лека по лека започнах да трупам самочувствие, но и мисленето ми се промени коренно. Нямах желание да се бия по улиците, исках всичко, което тренирам да е просто един спорт и едно себеусъвършенстване... концентрирах се в това да ставам все по-добър и по-добър , в залата и на ринга, а това , че може да ми помогне до голяма степен на улицата си остана просто един + към всичко друго, на което се научих. Станах по уравновесен, спокоен, концентриран и уверен в себе си. Минах през Карате, Кик бокс и в момента тренирам бойно самбо и всичко това ми даде толкова много като дисциплина и вътрешно спокойствие... Единственото ми желание да се бия беше на ринга с цел усъвършенстване и спорт. Приех го като едно задължение, което се превърна в навик... За някой хора тези спортове са само насилие, но не знаят през какво са минали бойците, които гледат да се "бият" по ринговете. Не знаят на какви психически и физически натоварвания са подложени и колко са изтърпяли. Респект към всички сериозно трениращи.

Това беше от мен. Интересно ми е другите, които се занимават с бойно изкуство или спорт да споделят как им е повлияло. Съжалявам, ако има друга такава тема, но не намерих нищо подобно.