Цитирай Първоначално написано от viqnkababyy
Прочетох повечето книги от списъка си за 8 клас ..
Нямам какво да чета за лятото, но пък много обожавам да чета и знам, че ме развива. Та в новото училище искам да се представя добре, да имам пълноценен речник и прочие. Моля ви препоръчайте ми книги, които би ги разбрало едно 14 годишно дете.
Четенето да те "развива", развива, колко да те развива. Градивно е, ама като прочетох поста прозвуча някак си все едно като от магическа пръчица. Добре е, че искаш да се представиш добре, прекрасно е, че си прочела книгите, които е трябвало да четеш ... Мисълта ми е, че "магията" няма да стане за едно лято, година или пет, ако си се представяш добре в училище ще продължиш в същия дух и речника ти няма да стане сносен, ако досега не е бил такъв ! Може да научиш нови думи и различни начини на изразяване, ама не върви в училище да говориш засукано и с нетрадиционни думи. Избери си нещо, което на теб ще ти бъде приятно за четене, апък дори и да не може да се извлече някаква полза от него. После пък си вземи някоя по-тежка книга, в която има повече "храна". И годините не са гаранция ... просто си избираш нещо, апък било то и да не влиза в графа "тийн".

Иначе по темата :

Дан Браун
Стивън Кинг
Агата Кристи
Толкин
Пратчет

Без Дом
Чичо томовата колиба
Белият зъб
Граф Монте Кристо

Или нещо от не толкова известен автор ...

или нещо от някои не толкова из