.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 21 от общо 21

Препоръчайте ми фотоапарат

Препоръчайте ми фотоапарат С какъв вие снимате и колко пари е! АКо може и снимки качете

любителски ли ще е или професионален ?

любителски да прави хубави снимчици и по възможност да не е много скъп!

за мен марката е SONY после е PANASONIC , кажи с какъв бюджет разполагаш .... ето ти един линк според мен 12.1 мегапиксела ще ти е добре за любителски снимки.

http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09052236

Да и аз гледах него но като гледа снимки правени с него нещо не ми харесват много имате ли мнение за canon a 460 или за самсунг някой!

Цитирай Първоначално написано от silviq8888
    Да и аз гледах него но като гледа снимки правени с него нещо не ми харесват много имате ли мнение за canon a 460 или за самсунг някой!

Определено някои модел на Самсунг! Много надеждни апарти + хубав дизайн :P И малко повечко екстри можеби, зависи от модела като добавим и достъпната цена

Ами аз ще ти кача снимки правени с моя фотоапарат - Panasonic DMC-LZ7 (щракни тук за да го видиш)

Ето няколко произволно избрани:

Pic №1 (цък)
    Pic №2 (цък)
    Pic №3 (цък)
    Pic №4 (цък)
    Pic №5 (цък)
    Pic №6 (цък)
    Pic №7 (цък)
    Pic №8 (цък)
    Pic №9 (цък)

П.С. - Моя вече е остарял модел, защото го взех края на 2008г. - тогава струваше 400 лв. по магазините в България, пък сега има по хубави модели за по малко пари! Ето погледни ако искаш ето този модел: PANASONIC DMC-LZ10E-S (щракни точно тук)

Успех при избора!

Страхотни снимки А би ли качил снимки снимани вечерта защото точно това мен ме раздвоява в апаратите някой снимат добре през деня но за вечер нищо не става !

Голям фен Аватара на p0lina
    Canon Powershot A480{1}

Canon Powershot A480{2}

Значи моя е такъв .. само,че е черен има ги в цветовете : сив,черен,син и червен.Моя е от Варна преди 6-7 месеца,ако не и повече ми е . Прави страхотни снимки,можеш да си нагласиш на колко пиксела искаш да снима,разбира се той има 10 мегапиксела.Аз си купих 4гб карта с памет това са доста снимки все пак.Ако те интересува погледни в сайта по-горе.Виждам,че си писала за нощни снимки ами все още не съм правила вечер,но непременно скоро ще направя и ако има нужда ще кача Надявам се да съм ти била полезна
    For some people life is only black & white – from time to time some gray tones…There is nothing wrong with the rainbow you are either colorblind or you are not brave enough to see the beauty of the life and all the colors that exist.Life without color is no life to live.

Голям фен Аватара на p0lina
    For some people life is only black & white – from time to time some gray tones…There is nothing wrong with the rainbow you are either colorblind or you are not brave enough to see the beauty of the life and all the colors that exist.Life without color is no life to live.

doomkiller, много хубави снимки прави фотоапаратът ти.

аз си бях избрала един samsung digimax es-10 за 125 лева ,една приятелка го има и ми прати снимки, но не съм сигурна, че фокусира добре на далеч... имате ли някакво мнение?
    ето снимкa с него:
    http://i49.tinypic.com/2a7e6h0.jpg

p0lina мерси много !!

MoMoXiXi и аз като теб се чуда какъв да е Ами не е лоша снимката но по горе качените са по хубави!

doomkillerr http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...etailScenario= a този е с Li-Ion батирия колко ли ще кара !

Цитирай Първоначално написано от silviq8888
    doomkillerr ... - a този е с Li-Ion батирия колко ли ще кара !
    Ами то си зависи от самата батерия (колко мили ампер часа "mAh" е) и от това дали ще преглеждаш снимките на дисплея и т.н. защото той хаби доста електричество. По принцип фотоапаратите имат "Power Saver" режим, при който екрана се изгася след 15 секунди без да се работи с фотоапарата и т.н. Все пак предполагам, че около 300 снимки може да направи с напълно заредена батерия - то в книжката на самия фотоапарат си пише орентировъчно, при каква резолюция колко снимки може да направи... Моя примерно е с 2 батерии размер АА, които са по 2700 mAh и когато са напълно заредени може да направи около 400-500 снимки с максималната му резолюция от 7 мегапиксела.

П.С. - Нощни снимки в момента не мога да приложа... имам някъде, но не отхрих къде точно са! Иначе по-принцип ако заснетия обект е в обхвата на светкавицата на фотоапарата (около 5 метра) снимката излиза доста добре, но ако няма почти никаква светлина или обекта е по далече и светкавицата не може да се отрази в него направо нищо не излиза на снимките... Фотоапарата, който аз ти предложих е доста по-добър от този, към който даде линк! Главната разлика е оптиката - при предложения от мен модел "PANASONIC DMC-LZ10E-S" тя е "Leica", а "PANASONIC DMC-F2EP-K" е с фирмената оптика на PANASONIC. Моя фотоапарат също е с "Lumix DC Vario" оптика, но пак прави хубави снимки!

Едит: Открих едно нощно клипче: http://dox.bg/files/dw?a=aa7baf421b

Мерси много за отговораааа! Сега моята приятелка е при мен и каза че ще си взима Polaroid i737 може ли да ми кажете нещо повече и дали е добър аз видях някой снимки и наистина ми харесват но пък апарата е много евтин затова се чудя ! http://www.album.bg/glezlata1993/images/18010372/g9194 ето снимка http://www.album.bg/cecity_93/images/17777202/ като предварително се извинявам че съм ги копирала!

Аз също искам да си избера нов апарат. Спрял съм се на този модел
    Canon PowerShot A2100 IS, обаче е спрян от производство...
    Има едни по-нови модели на Canon с изскачаща светкавица - толкова е досадно, че няма на къде

Цитирай Първоначално написано от ludikalinki
    Аз също искам да си избера нов апарат. Спрял съм се на този модел
    Canon PowerShot A2100 IS, обаче е спрян от производство...
    Има едни по-нови модели на Canon с изскачаща светкавица - толкова е досадно, че няма на къде
    Да и аз мисех да взема Canon обаче още се чудя с панасоник са страшни снимките които пуснаха по горе но моята преятелка си поръча паларойд и сега като и го доставят ще видя дали е хубав и ако ми хареса ще взема като нейния най-виче защото е евтин пък и снимките не са лоши А ти до каква цена търсиш!

Ами цена... не знам...
    Успях да намеря този Канон PowerShot A2100 IS в един магазин и го поръчах... ще видим като дойде какви снимки ще прави Четох ревюта, мнения на потребители, много го харесват.
    Относно цената - това е фотоапарат, т.е. ще го ползваш поне 3-4-5 години. Струва си да дадеш малко повече пари и да вземеш нещо добро. Защото ако си вземеш по-евтин модел и той не прави хубави снимки всеки път, когато ги поглеждаш, ще си казваш: Защо по дяволите не дадох 70 лв. повече за онзи по-хубавия апарат?

Цитирай Първоначално написано от ludikalinki
    Ами цена... не знам...
    Успях да намеря този Канон PowerShot A2100 IS в един магазин и го поръчах... ще видим като дойде какви снимки ще прави Четох ревюта, мнения на потребители, много го харесват.
    Относно цената - това е фотоапарат, т.е. ще го ползваш поне 3-4-5 години. Струва си да дадеш малко повече пари и да вземеш нещо добро. Защото ако си вземеш по-евтин модел и той не прави хубави снимки всеки път, когато ги поглеждаш, ще си казваш: Защо по дяволите не дадох 70 лв. повече за онзи по-хубавия апарат?
    А колко пари даде!

Около 450 лв. с доставката.

Супер фен
    SONY DSC-T90 .Струва 549 от гет.бг лева без дефект с тъчскриин е и прави невероятни снимки дори и вечер с 12 мегапиксела е[/url]

http://get.bg/catalog/product_info.p...ducts_id=42605

Супер фен Аватара на JDeel
    Всеки иска да прави хубави снимки, дори аз. Особено на тъмно, защото там си проличават слабостите на цифровите фотоапарати.

Фотоапаратите се делят основно на 2 групи - Компактни и DSLR.
    Матрицата при компактните фотоапарати (най-разпространените) е сравнително малка.

Тенденцията е - малък апарат с много зуум => малка матрица => шум в матрицата. Затова на пазара не тези с по-малко мегапиксели, а тези с по-малка матрица правят по-лошите снимки.
    Например при Sony DSC-T90, размерът е 1/2.3" - от най-малките.

Професионалните фотоапарати имат по-голям размер на матрицата, затова снимките от тях са по-чисти и се справят по-добре в тъмното. Но те са и по-големи като цяло, и при тях да имаш 18x Zoom означава да носиш нещо огромно и скъпо.

Компактните се справят наистина много добре за цените си. Няма голяма разлика в качеството на снимките, които правят по принцип, само някои имат нещо повече или нещо по-малко като функции. Но това зависи от предпочитанията на човека. Например аз искам да имат възможност за ръчни настройки, white balance и повечко зуум. Това може да означава по-скъп фотоапарат за мен, но за някой който и представа си няма от тези неща, изборът може да излезе по-евтин.

Ето един сайт за ревюта на фотоапарати: www.dcresource.com (Избрал съм страницата с всички модели, дори и спрените от производство. Фотоапаратите, които имат ревю са с този знак )

Лично аз може би имам предпочитания към Panasonic и Olympus, защото са евтини+качествени (обикновено са и "по-зумави")

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си