- Форум
- По малко от всичко
- Наука, Култура, Изкуство
- Първа книга- Тери Пратчет
Здравейте. От край време съм се убедила, че за да се запаля по даден автор е много важна първата книга, която ще прочета от него. Вече имам няколко препоръки да прочета нещо на Тери Пратчет. Тъй като не съм кой знае колко запозната с творчеството му, препоръчайте ми с коя негова книга да започна.
Цветът на магията
^^
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Да, Цветът на магията е първата от поредицата за Света на диска, така че ще е добре да почнеш поред. : ) Ако харесваш фентъзи ще ти хареса.
Морт е чак пета и не е от най-добрите от поредеицата...според мен ;р
Мен ме запали "Посестрими в занаята". Но сега като погледна назад, не е най-добрата, която съм чела от него.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Те по принцип всички са хубави, човека просто пише едно много добро фентъзи - и цветно, и забавно.
Иначе извън поредицата за диска на мен ми харесва и трилогията Номите, хубва беше.
Ооо падам си по фентъзи, затова и реших да чета Тери Пратчет, но тъй като не съм наясно с творчеството му, изборът на първа книга беше труден. Но май ще почна с "Цветът на магията". И резюмето доста ми допадна.
Според мен най-доброто фентъзи го пише Роджър Зелазни, но пък ако си падаш по жанра е твърде възможно вече да си го чела.![]()
Тери Пратчет е уникален в творчеството си. Не мисля, че фентъзи е достатъчно за да го опише...
И аз се зарибих заради "Посестрими в занаята", но започни с "Цвета на магията". Заслужава си.
"I have seen the universe yawning, Where the black planets roll without aim - Where they roll in their horror unheeded, Without knowledge or luster or name."
Искам и аз да попитам за първата книга на Нора Робъртс..Прочетох една на този автор - Спомени в смъррта и ми се хареса доста,но искам да започна още от първата книга на автора![]()
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥