.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 22 от общо 22

Hybrid View

Малко съвети за англиския :P

В бъдещето ми у-ще, се учи доста английски, особено първата година ( 8 кл. ). Така тук идва и моят проблем, аз не владея много добре английския, 5 кл. завърших с 3-ка, 6-ти с 4-ка и 7-ми с 4-ка, също си признавам и че не съм отварял учебник, но за това си имам леко неоснователна причина - дори и да го отворя не разбирам нищо за да уча, не като българския да го разбирам и да си го преговарям.., та молбата ми е следната.. ако може ми каже какво да направя за да го науча тоя език, имам предвид като отида в новото си у-ще да съм подготвен и на ниво.., какви техники използвате за научаването и тн., аз що годе на едно ниво за общуване го знам, но пак имам нужда от още учено, например често се бъркам с изречения от рода на "dream with you", "мечта с теб".. така се бъркам и го превеждам грешно, а то е "сън с теб".. нещо се отклонявам от темата.. та разбрахте ме, затова ви моля да ми помогнете, и моля не ме плюйте, аз си знам и го признавам, че езика ми не е на нивото, на което сте вие, и затова се опитвам да направя нещо, за да наваксвам..

Мега фен Аватара на ameli
    dream

съществително
    мечта
    сън
    съновидение
    блян
    фантазия
    идеал
    илюзия
    халюцинация

глагол
    мечтая
    сънувам
    фантазирам
    представям си

използваш синоними, това не е грешно
    http://www.facebook.com/pages/Im-you...43163692376341 < Страницата ми във Фейсбук

Добре де, и все пак "сън с теб" е по - правилно

P.S Още преди да е започнал спора, кое е по - правилно, НЕ СПОРЕТЕ, а давайте по същество със проблема ми..

Ами ако не знаеш граматиката- купуваш си една граматика с упражнения и лятото като попишеш ще се подобриш,а ако не знаеш думи почваш от старите си учебници да ги вадиш,превеждаш и пишеш по няколко реда

ок, не споря, просто казвам, че не е грешно

а и в не всички училище се учи АЕ, тоест в гимназията се почва от 0та.. изкарай си старите учебници, вземи си речник и разговорник.. много варианти има
    http://www.facebook.com/pages/Im-you...43163692376341 < Страницата ми във Фейсбук

Цитирай Първоначално написано от Abbey
    Ами ако не знаеш граматиката- купуваш си една граматика с упражнения и лятото като попишеш ще се подобриш,а ако не знаеш думи почваш от старите си учебници да ги вадиш,превеждаш и пишеш по няколко реда
    Ами за граматиката.. - не я знам много добре, но там ми трябва още съвети , пък до думите, мисля, че знам доста, но колкото повече, толкова по - добре.. нали? НО, нямам учебници, всичките ги върнах в даскало.. жалко..

Цитирай Първоначално написано от ilko0214
    Цитирай Първоначално написано от Abbey
    Ами за граматиката.. - не я знам много добре, но там ми трябва още съвети , пък до думите, мисля, че знам доста, но колкото повече, толкова по - добре.. нали? НО, нямам учебници, всичките ги върнах в даскало.. жалко..
    Важното е да се упражняваш Трансформациите са доста полезни защото като цяло обединяват доста граматика

Цитирай Първоначално написано от ameli

а и в не всички училище се учи АЕ, тоест в гимназията се почва от 0та.. изкарай си старите учебници, вземи си речник и разговорник.. много варианти има
    Ами, варианти има, но аз не се сещам, нали затова пуснах темата.. , ако не ви свиди ми ги кажете ..

P.S Да ми е честито - 200 мнения.

Мега фен Аватара на elito0o0o0
    Град
    Galapagar
    И как искаш да научиш език без да си отвориш учебника?! Няма не мога и не разбирам.. боже.. като не можеш и не разбираш - учителки има колкото искаш... Отиваш, питаш, обясняват ти и продължаваш. Не че не можеш - не искаш. Не мога та не мога.. Боже, ние ли трябва да ти даваме акъл? Като си решил да не учиш - език няма да научиш НЕВЪЪР!
    Life's like a dick. It gets hard for no reason. :\

Цитирай Първоначално написано от ameli

Ами, варианти има, но аз не се сещам, нали затова пуснах темата.. , ако не ви свиди ми ги кажете ..

P.S Да ми е честито - 200 мнения.
    *по АЕ само тази година ги връщахме, пък и нямаш ли някой познат да е 6 клас, който има вече учебници за 7ми..

*частни уроци, консултации при стария ти учител, нищо че годината е свършила

*четене и превод на книги (с помощта на речник, ест)..

винаги при желание има и начин

п.с: честито

Мега фен Аватара на SmilezZz
    Град
    Русе
    Ти не,че не можеш,а просто не искаш да научиш..Въобще как може да искаш да учиш език,а да не отваряш учебник ? То това е първата стъпка за изучаване на ЧЕ (Чужд език)..

Както и да е..
    Може да си вземеш някакви разговорници по езика..Много помагат (личен опит),стига да имаш желание да го научиш..
    Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
    но само ти избираш кой да остане ♥

Супер фен Аватара на xWandereRx
    Град
    Сатурн
    еми слушаш в час, учиш думи
    вие ще почнете предполагам още от основите на езика, така че, ако внимаваш в час и започнеш да си отваряш учебника, да прочиташ някой друг текст ще се оправиш
    [ мразим хора! ]

'И аз ще се изплезя на света,
    обесен върху черния прозорец.'
    ('Дяволско' - А. Далчев)

Мега фен Аватара на Colouring
    През лятото нищо не можеш да направиш,а и няма нужда.А английския така или иначе ще си започнеш от нулата в новото училище.Аз също не знаех много английски преди да стана заек,защото все не попадах на добри учители до 8ми клас и,общо взето,не съм отваряла учебника.Но това не ми попречи да си завърша оми клас с 6 просто защото научих всичко необходимо точно тогава.Осми клас е годината,когато човек учи най-много език-граматика,думи..абе,всичко. е се притеснявай.Само да не ти стане навик и като заек да не отваряш учебника и всичко ще е ОК.

Е през лятото можеш да тръгнеш на уроци примерно или някакви школи .. Както казаха по-нагоре - има ли желание, има и начин.
    once i'm under your skin you're begging me for more,
    you'll get addicted to this but baby you've been more,
    don't let these innocent eyes fool you when I'm on the floor..

Мега фен Аватара на Colouring
    Е,хора,защо препоръчвате школи и/или уроци?В осми клас се започва от нулата и това просто е излишно.Спокойно!Ще наваксаш,стига да учиш.

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от Colouring
    Е,хора,защо препоръчвате школи и/или уроци?В осми клас се започва от нулата и това просто е излишно.Спокойно!Ще наваксаш,стига да учиш.
    така е. дори в новия клас всички да сте учили английски пак ще започнете от а,б. просто започни да учиш от началото на годината и така

Ехх как някой не е прочел темата, помолих да не ме плюете, и без това ми е тъпо.. Мерси на другите, които се изказа компетентно, колкото да школи и учители хич лятото нямам излишни пари..

Супер фен Аватара на WaterLilly
    Учи от някой стар учебник, гледай много филми на английски (може отначало с английски субтитри, а после без), чети книги на английски. Стига да имаш желанието и да предприемеш нещо, няма да е толкова трудно. Все пак се почва от азбуката в 8 клас.

anonymous708973
    Guest
    Спокойно! Идеята на 8. клас е да научиш езика, започвайки от нулата. Не ти трябва да отваряш учебник лятото. Аз съм с немски и имаше хора, които не знаеха как да кажат "Аз се казвам еди-как-си", а сега бъбрят като разпрани.
    Важното е да учиш всеки ден новите думи и граматиката и да си правиш упражненията.

Успокой се. Аз също незнаех нищо. Обаче в 8 клас имах по 13 часа седмично. Беше ми много трудно защото до сега нямах свестни учители, от които да разбера нещо. Опитвах се но не вървеше (въпреки че имах добри оценки). В 8 клас всичко се промени. Започнах да уча от началото английския от азбуката. Учех редовно думи, граматика.. И така постепенно научих доста неща. Така че няма страшно не се притеснявай и аз си мислех че ще съм единствената която незнае, но имаше бая като мене.
    Уча се да отказвам неща, които биха довели до успех, ако условието е да заплатя с вътрешното си спокойствие.

Ехх как някой не е прочел темата, помолих да не ме плюете, и без това ми е тъпо.. Мерси на другите, които се изказа компетентно, колкото да школи и учители хич лятото нямам излишни пари..
    Е, да не те плюят .. ами ти и с претененции.. Просто ти казаха, че ако не отвориш учебника няма да стане нищо.. Все ще си намериш от някъде .. Ще започнеш думи да преговаряш, граматика и прочие .. ИМА ЛИ ЖЕЛАНИЕ ИМА И НАЧИН... НЯМА ЛИ ЖЕЛАНИЕ .. просто седиш и търпиш!

Аз го научих от филми...Пък и произношението е от човек,който знае английски като първи език.Не може език да се научи напълно от учебник и има толкова правила и глупости,а така е все едно ти говорят на български...как да го кажа автоматично си го превеждаш Става бавно,но ако наистина искаш да го научиш,не просто да наизустиш учебника...Пък и има неща като "In love" и "In Bulgaria" примерно,които започват по същия начин,но се превеждат съвсем различно
    "How much worse can things get?" that's my motto...they always do get worse but I still use it... ^^

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си