- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Книгите за 9ти клас..
Абе хора, по принцип обичам да чета, ама тръгнах да чета тея от списъка и прочетох Прикованият Прометей (изключително тъпа и скучна книжка) и след това тръгнах да чета Илиада.. прочетох 1 страничка и се отказах просто. На сила не мога и не мога да чета безинтересна литература..
Кои са най-интересните произведения от списъка за 9ти клас![]()
И можете ли да постнете целия списък, че моя май не е много верен
Първоначално написано от KumchoValcho
Литературата в 9-ти клас е пълна скука
1-ви срок-старогръцка
2-ри срок-библията![]()
сори но няма нищо интересно
в 10-ти клас ми беше по-интересно, щото учихме робинзон крузо и разни такива, но в 11 и 12-ти отново тъпня-най-тъпия час-направо заспивам като имаме литература
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=346165
DAMN
И колкото и да не искам да го призная, Илиада е интересна.
За девети клас:
Старогръцки митове и легенди
“Илиада” – Омир
“Прикования Прометей” – Есхил
“Антигона” – Софокъл
Библия (Стар завет, Нов завет)
Старобългарска литература (сборник)
нещо такова, копнах го от един сайт
Хаха, заврете си го...точно пък библията ще чета XD
I'm yours.
Да, наистина, защо ли трябва да се учат такива архаични и скучни книги от архаични автори? Толкова ли няма какво да се промени...
Аз имам целия, ако искаш да ти го кажа по скайп![]()
I found someone I can trust..can you see that I am bound to you? ?
На мене "Антигона" и "цар Едип" ми харесаха най-много.
Имам същия проблем. Взех възможно най-съкратеното издание на "Илиада", отворих на произволна страница за добиване на представа и съответно я зарязах. Принципно литературата ми е любимият предмет, защото все сме анализирали разни интересни неща, и нямам представа как ще се справям тая година със съмнителни произведения като тея. :И
аз нищо не съм прочела от списъка, какви Библии аз детската Библия я нямам ще давам излишни пари за гърци и богове. А вие понякога вместо да купувате книги, четете ли ги в интернет?
За библиотека чувала ли си?Първоначално написано от GracelessIsDumb
"Илиада" наистина е много скучна, но моментите, които трябва да прочетете (т.е. които ви трябват) са малко. Като го четете си представяйте филма "Троя", защото филма е правен по произведението.
Don't deny the obvious...
Като гледам ,като цяло в 9-ти клас се изучават едни от най-скучните произведения.
Буквално ,ще умра от скука докато ги взимаме.
Иии последно нещо интересно има ли ??
Дам, има. Едип цар на практика е като някакъв трагичен сериал и е малко кървав от време на време, Антигона - същото (макар че не ме впечатли толкова). Най-малкото прочетете частите, поместени в литературата. Кратки са и са интересни.Първоначално написано от teddyx33
![]()
не помня 9ти клас кво прайх, кво струвах, ама имах 5 за годината.. ама тя даскалката за библията не ме е изпитвала, щото... де да знам що де.. Илиада беше що-годе интересна, а другите бяха пълна бозица... религиозни глупости.. нямало вероучение в даскало - цял 9ти клас по литература ни пълнят главите с такива.. че и по етика и право после пак за бог се говори... пф, не е си точните науки![]()
на мен "Епид цар" и "Илиада" ми бяха най-интересни
Да питам тука,че в тая тема с книгите за всички класове никой не ми отг...та от сборника със старобългарска литература кои точно произведения трябва да се прочетат,че книжката нещо не ми е мнг инт а само тя ми остана за четене.Иначе наистина Едип Цар,Антигона и Електра ми харесаха най-много.