- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Ескапел... :S
Здравейте,преди 4 дни правих секс с приятеля ми,като на другия ден след секса трябваше да ми дойде(следователно едва ли съм била в овулация).Но презерватива се скъса..Той свърши извън мен и тогава видяхме,но сигурно поне капчица от спермата е попаднала в мен,а и от предеякулационната течност вероятно е станало нещо.Та много ме беше страх,не ми се беше случвало преди и след 2 часа изпих Ескапел,защото съм чела какво ли не и знаех,че колкото по-рано толкова по-голям е процента на действие.2дни след приема имах леки странични ефекти,боелше ме глава,стомаха и ми беше отпаднало.Днес сме 6ти,а още не ми е дошло,а трябваше на 3ти да ми дойде(вероятно е от хапчето?)
Не знам дали трябва да се притеснявам толкова...А имам симптомите на болки в гърба преди да ми дойде..
Може ли хапчето да не е подействало ? Някой със същите проблеми може да сподели или някой,който е приминал през това,защото съм доста уплашена![]()
В случай, че менструацията ви закъснява с повече от 5 дни или е необичайно оскъдна или обилна, обърнете се към Вашия лекар възможно най-скоро. не четете ли листовката преди употреба![]()
Чела съм я , но не искам да се обръщам към лекар,не мисля че трябва.Все пак е нормално от хапчето да закъснява , а и по принцип цикълът ми не е много редовен . Но може ли да не е подействало ?Първоначално написано от Muddled
Хапчето е на хормонална основа и най-вероятно затова не ти е дошло още,защото ти се е объркал организмаНо все пак най-добре е да се консултираш с лекар.
Научете се да правите секс и да си слагате презервативите ...Вие го пиете тоя ескапел като витамин Ц и много че патите...Нищо ти нема не си бремена от хапчето е ще ти дойде..
Нищо ти няма.Според мен,груба грешка,правил съм много секс без презерватив,не съм свършвал вътре естествено.Но от предеякулационната течност,не се забременява лесно.Шанса е бая малък,хората немогат с години да заченат....
Не се притеснявай.. и на мен ми е закаснявало но не в такъв като тв0я случай ;;р .. ще ти дойде скоро .. ам и няма да забременееш бъди спокойна![]()
нямаш повод за притеснения ескапела е хормонална бомба ,която ти разбърква организма на макс ...на мен ми се налийи да пия преди около месец и след тфа ми доиде за 2 дни и след 2 седмици за 10 дни и организма ми не може о6те да се освести...СПОКС![]()
i am a superwoman
След като аз пих Ескапел ми трябваха около 4-5 месеца да ми се нормализира цикъл, и хормони, и т.н. Както казаха по горе това си е хормонална бомба и може и по няколко пъти да ти дойде, може да ти дойде за 2 дни може и за 12... Но не си бременна. А и наистина внимавайте кога го пиете, не може при всяко едно съмнение и айде хапче. При един ден преди цикъл и да не е свършил вътре.. аз не бих рискувала.
Но това за страничните ефекти и за цикъла си е абсолютно индивидуално. Не се плаши че и при теб ще е така със сигурност![]()
PEOPLE ALWAYS LEAVE...
БОТЕВ 1912!!
II. Права и задължения на потребителите
6. Да не публикуват теми и постове съдържащи само и единствено емотиконка, +1, цитат на предишна публикация, отговори, които с нищо не помагат на автора на темата, или едносрични и безсмислени отговори. Не се допуска цитиране на пост с повече от три "вмъкнати цитата".
LadyDi
Станислава
Трябваше да ми дойде вчера,но още няма нищо.Изчетох много коментари и има момичета,при които не е подействало хапчето ;х Все се успокоявам,че не съм била в овулация,а и свърши извън мен,но пак се притеснявам сега,като ми закъснява..Нормално е,нали?
С приятеля ми толкова много се пазим и внимаваме и все ще стане нещо да ни побърка.![]()
знаете ли какво е месечен цикъл? с него се изхвърля неуплодената яйцеклетка. а какво предизвиква ескапел? цикъл за да се изхвърли яйцеклетката.
ако бъркам нещо поправете ме.
Това е така,когато пих ескапел имаше кървене 6дни след като пих хапчето и сигурно се е изхвърлила тази неоплодена яйцеклетка и дано ;хПървоначално написано от DeiLa
Не мисля, че си имала нужда от Ескапел, трябва да се научиш да преценяш риска, защото тея боклуци са много вредни за организма ти. Спокойно, ще ти дойде.
Здравейте,
Последния месец цикълът ми дойде на 06.06, на 16.06 стана гаф. По-малко от половин час по-късно пих ескапел. Днес 5 дни по-късно, получих кървене, в началото на деня леко зацапващо, към края вече си приличаше на нормален цикъл. Нямам представа колко време ще продължи и с какъв интензитет, но въпроса ми е това междинно кървене ли е или цикъл ? Трябва ли да очаквам редовната ми менстурация на 04.07 или да броя 28 дни от днес ? И последно това кървене означава ли, че таблетката действа и вероятността да съм бременна е по-малка ?
Броиш 21-ви за първи ден на редовна менструация.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!