Когато започвам нещо се хвърлям с главата надоло, и много често излизам наивна и глупава и после страдам..Не започвам една връзка с мисълта "е това ще е дълготрайна" или "тази ще е за една нощ" примерно или една седмица....Когато започвам нещо - давам всичко от себе си, връзката ни да оцелее и ако и двамата го правим - тя ще просъществува.. Не се замислям за това как ще съм когато всичко приключи!...защото няма да приключи...(или поне на мен така ми се иска)
Дълготрайните връзки...
,,+,,
+ Доверие - Трябва да имаме и да даваме доверие на човека до нас.Съмнението не поражда нищо добро и прави от малките дупчици, ровове в който самите ние падаме.
+ Любовта - когато започнем връзка, започваме с едно силно привличане...което много често бъркаме с любов...а всъщност любовта се ражда по късно, когато опознаваме нашите ,,+,, и ,,-,, и се приемаме и се обичаме такива каквито сме...
+Приятелство - нямам предвид да му споделяте какво червило сте си купили и как новата спирала прави перфектни миглите ви. Говоря за приемането на човека, такъв какъвто е - с недостатъци и грешки.Да може да разговаряте на всякакви теми с него, без притеснение, защото ще знаете, че каквото и да стане, той ще бъде до вас и ще ви подкрепи.
+ Уважението - за мен е едно от най-важните неща във връзката.
+ Тръпката, която поддържа самата връзка жива.
+ Преживяват се повече неща заедно..повече хубави моменти..
+ Възможността да стигне до по-дълбоки взаимоотношения (като в тях влиза и секса, разбира се)
+ Научаваш се да бъдеш търпелив
+ Да правиш отстъпки и компромиси
,,-,,
- Ревността - забелязала съм, че при тези връзки, тя се среща по често.Но, тя само изнервя и двамата.
- Привързаността - слагам и минус, въпреки, че може да е и към плюсовете - тя ти дава сигурност, защитеност...а минус - защото при прекалена привързаност, края на такива връзки е по труден...По трудно се преживява.Поне при мен е така.
Една дълга връзка ми носи много повече любов,щастие,мечти,копнежи, отколкото една краткотрайна връзка,носеща ми само някакво моментно увлечение,зарибявка и нищо повече.
Важното в една дълга връзка е,когато погледнеш назад и си направиш равносметка,хубавите моменти да са повече от лошите!
Лоши моменти има,защото когато си винаги с някого,вие споделяте и проблемите си...
Но трябва да направите така,че емоцията и любовта да не изчезват!
Моята връзка е такава....С човека до себе си съм щастлива вече 1г. и половина....и дано цял живот да сме заедно...
:P :P :P :P