.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 23 от общо 23

Hybrid View

Повече от фен Аватара на francyzoi4ety

Лесни и бързи рецепти за тиийнове :)

Здравейте!!
    Тук предлагам всеки да пусне своя любима храна и да обясни как я е направил или ако е измислил нещо ново също или интересни случки по време на правенето на нещо за хапване.Дайте да се позабавляваме!!!

Мега фен Аватара на Claymore
    Град
    София
    Две филии и още една по средата.

Супер фен Аватара на fatrat
    В един шейкър 300мл вода 2 лъжици протеин! за 2лв чисто ядене!

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Ще поствам рецепти, на които съм хвълила око и смятам да изпробвам при рърва възможност.

Рецепта за Скариди с чесън и магданоз

Необходими продукти:

500 г скариди
    1 с.л. зехтин
    2 скилидки чесън
    25 г масло
    1/2 с.л. лимонов сок
    2 с.л. ситно нарязан магданоз

Начин на приготвяне:

Скаридите се почистват. В тиган се нагрява зехтинът и се запържва пресованият чесън. Добавят се скаридите. Внимателно се разбъркват, докато не започнат да променят цвета си. Прибавят се лимоновият сок и маслото. Ястието се пържи до готовност и се сервира, поръсено с магданоз.

Още една подобна рецепта
    Скариди в масло

Продукти:
    Скариди
    50-60гр масло
    1ч.л червен пипер
    1ч.л соев сос
    сол
    черен пипер

Запържват се скаридите,посоляват се,малко преди да свалим от котлона,поръсваме с черен пипер,с червения пипер и едната лъжичка соев сос.

Сладкиш с шоколадова заливка

Продукти:
    3 яйца
    1 коф.кисело мляко
    1ч.л сода Бикарбонат
    1ч.л бакпулвер
    1 1/2 ч.чаша захар
    1/2ч.чаша олио
    1 ванилия
    2-3с.л. какао
    3 1/2 ч.ч брашно

За заливката:
    1ч.ч. прясно мляко
    3с.л какао
    малко масло
    1/2ч.ч захар
    (по желание и един шоколадV

Разбиват се яйцата,добавя се кис.мляко с разтверените в него набухватели,добавя се захарта,ванилията,олиото,к каото и накрая брашното.Пече се в правоъгълна,намаслена тава при 200гр,за около 15мин.Да изстине.

Всичко за глазурата,без шоколада се слага на котлона да заври.Като поври 1-2мин се спира котолона и се натрошава шоколада,бърка де докато се разтопи напълно.

Сладкишът се набожда с вилица и се залива със заливката.

Сметанови кексчета

3 яйца
    100 гр масло
    2 коф.(400)гр заквасена сметана
    1 бакпулвер
    1 ампула ванилия
    2 ч.ч захар(може и 1 1/2 чаша)
    2 1/2 ч.ч брашно

Маслото(на стайна температура) се разбива със захарта,прибавят се яйцата,сметаната,бакпулвер а,ванилията и накрая брашното.Изсипва се във форми за мъфини и се пече при 180гр около 40 мин.

Шоколадово парфе

Блат:
    Ползвам бишкоти.Може да се направи и пандишпанов блат.

Парфе:
    250мл прясно мляко
    250мл сметана
    2 яйца
    4-5с.л захар
    1 шоколад
    1 есенция ром
    1 желатин

На дъното на тортена форма нареждам бишкотите,потопени в прясно мляко.

Разбивам яйцата,добавям прясното мляко,захарта,шоколада(70%) и есенцията ром.Слага се на котлона да заври и да се разтопи шоколада.Оставя се тази смес да се охлади.Сметаната се разбива с миксер.Желатина се разтваря в малко вода,като набъбне се разтапя на водна баня.Шоколадовата смес се добавя към сметаната,разбърква се с дървена лъжица,като се охлади желатина и той се добавя към сместа.Изсипва се във формата и се оставя в хладилник да стегне желатина.Украсява се по желание.
    Върху блата могат да се наредят и плодове и тогава да се залее със сметановата смес.

Дамски каприз

Необходими продукти:
    за блата:
    4 бр. жълтъци
    1ч.ч. захар
    1/2ч.ч. олио
    1ч.ч. кисело мляко
    1ч.л. сода за хляб
    1 и 1/2ч.ч. брашно

за глазурата:
    200 гр. конфитюр
    4бр. белтъци
    10с.л. захар

Начин на приготвяне:

От 4 яйца се отделят жълтъците от белтъците. Жълтъците заедно със захарта се разбиват с помоща на миксер докато се получи еднородна смес. След това последователно се прибавят олиото,киселото мляко,содата и брашното като е добре отново да се разбива с миксер,но на по-бавна степен. Когато се получи напално хомогенна смес, тя се изсипва в предварително намазнена и набрашнена тавичка, за да не залепва. Пече се на 200t за около 15 мин. През това време се разбиват пак с помоща на миксер отделените белтъци с 10-те с.л. захар докато станат на сняг. Готовият блат се намазва отгоре обилно с конфитюра и се оставя за 3-4мин. да поеме. Най-отгоре се разстилат и разбитите белтъци. Накрая се връща целият сладкиш обратно във фурната за кратко, докато белтъците порозовеят.

КЕКС(МЪФИНИ) С КОКА-КОЛА

Тесто:
    150гр. брашно
    3ч.л. бакпулвер(1пакет)
    30гр.какао
    150гр.пудра захар(слагам малко повече)
    2 яйца
    100гр разтопено и охладено масло(аз слагам 50/50 масло и олио)
    125мл кока-кола
    50гр смлени несолени фъстъци(не съм слагала,защото не обичам ядки в сладкишите)

Глазура:
    100гр пудра захар
    15гр какао
    4с.л. кока-кола

Смесват се брашното,бакпулвера и какаото,пресяват се,слага се захарта.Прибавя се маслото,яйцата и колата,разбърква се,прибавят се фъстъците.Изсипва се във форми за мъфини или не голяма форма за кекс и се пече в предварително загрята фурна на 180гр за около 25-30 мин.
    Смесват се съставките за глазурата и се зилива сладкиша отгоре.

Меденки

2 яйца + 1 жълтък
    2/3ч.ч бяла захар
    1/2ч.ч кафява захар
    1 к.ч. мед
    1 ч.ч олио
    1ч.л сода "Бикарбонат"
    1/2ч.л Бакпулвер
    1п. канела
    брашно за меко тесто.

Омесва се меко тесто.Разточва се и се изрязват сладките с формички.Пекат се на 180 гр.
    Украсяват се по желание:
    1 вариант- 1 белтък;сок от лимон; пудра захар;сладкарски бои
    2 вариант- пудра захар;вода;сладкарски бои

Тирамису

За тортена форма 28см.

3 пакета бишкоти(в пакет са по 12-14 броя)
    3 яйца
    1/3ч.ч. ром
    1/3 ч.ч захар
    2ч.ч бита сметана
    1кутия Маскарпоне - 500гр
    кафе(прясно мляко) за напояване на бишкотите
    какао

На водна баня се разбиват яйцата със захарта.Добавя се рома и се бърка до леко сгъстяване на сместа.Оставя се да изстине.Разбива се Маскарпонето,добавя се разбитата сметана и яйчената смес.
    Във формата се нарежда ред бишкоти потопени в кафе експресо(аз ги топя в прясно мляко),отгоре се нанася слой от крема,пак ред бишкоти,крем,ред бишкоти и най-отгоре се нанася слой крем.Поръсва се с какао.Да постои поне час в хладилника.

Имам нейде из къщи една рецепта за шоколадов кекс, но не я намирам. Отделно по-нататък ще споделя с вас бабини рецепти за курабийки, меденки /слепени/ и мидички. Ще постна и бабина рецепта за пита.
    Много ми се иска да направя капама, но ме е страх да не орезиля продуктите.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

aз пък съм си правила бърза и лесна пица на фурната значи:
    трябват : няколко филийки хляб,шунка,доматено пюре,яйце.
    Значи нарейдате филийките в някаква чиния за фурна аз използвам метална и след това смесвате шунката,яйцето и доматеното пюре.Бъркате известно време и после поливате филиийките с тази смес и печете става страхотна малка пица

Супер фен
    Град
    увас ;p
    аз скоро направих сладкиш.. много хубав стана, идея си нямам каква беше рецептата, ама като за 1ви път стана супер

Супер фен Аватара на xWandereRx
    Град
    Сатурн
    пържени картофи и таратор... много е сложно
    [ мразим хора! ]

'И аз ще се изплезя на света,
    обесен върху черния прозорец.'
    ('Дяволско' - А. Далчев)

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    краставици и домати със сирене
    и пожелание кренвирши..
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Град
    Пловдив :)))))
    Ами аз много обичам да готвя ориз със зеленчуци-от тези замразените.
    Рецепта...ми слагаш малко олио/масло/маргарин в тигана,чакаш да загрее,през тва време ориза се размразява в микровълновата,слагаш го в тигана след това,оставяш го малко след тва бъркаш,пак го оставяш,слагаш червен/черен пипер,сол и т.н по вкус,добавяш малко вода,чакаш да се изпари,пред тва време бъркаш,след тва пак подправки,и е готово.И става мн вкусно!

galet0 днес точно това си правих,но не го купих от магазина,а сварих ориз сложих грах и царевица и стана велико слагах си допълнително

Повече от фен Аватара на cappuccin0
    Град
    Варна
    правих "Фъч" .. отвън стана изгорял, а отвътре суров

Супер фен Аватара на Di
    спагетии
    не се изказвай неподготвен,прасе

пържени картофи и АЙРЯН

ето и рецептата

обелвате и нарязвате картофите както ви е благо на душата, пускате ги в предварително загрят фритюрник, чакате 10-ина минутки, сипвате ги в голяма купа и ги поръсвате със сол

айрян:
    взимате едно мляко и го разклащате хубаво, след което го сипвате в кана и наливате вода, ако на дъното са останали неразклатени парченца кисело мляко взимате една дълга лъжица и разбърквате

Голям фен Аватара на Forest_girl
    Град
    в къщи =)
    Цитирай Първоначално написано от Exidee
    пържени картофи и АЙРЯН

ето и рецептата

обелвате и нарязвате картофите както ви е благо на душата, пускате ги в предварително загрят фритюрник, чакате 10-ина минутки, сипвате ги в голяма купа и ги поръсвате със сол

айрян:
    взимате едно мляко и го разклащате хубаво, след което го сипвате в кана и наливате вода, ако на дъното са останали неразклатени парченца кисело мляко взимате една дълга лъжица и разбърквате

Любимото ми ядене!

хайдеееее,дайте някакви идеи трябва да мисля вечеря,а за нищо не се сещам

Мега фен Аватара на sasha_90
    Цитирай Първоначално написано от francyzoi4ety
    хайдеееее,дайте някакви идеи трябва да мисля вечеря,а за нищо не се сещам
    Тиквички на фурна

Измиваш,обелваш и махаш семките на тиквичките.После ги настъргваш.На дъното на тавата слагаш тиквички,отгоре сирене или извара,а най-отгоре отново тиквички.За заливка кисело мляко и яйца или кашкавал.

Наденица с кашкавал

Правиш прорез по дължината на наденицата и там слагаш кашкавал.Печеш.И накрая ядеш.

Има толкова неща,които могат да се сготвят.Как така не можеш да се сетиш?

Порадвайте се на свежите плодове и зеленчуци,че есента и зимата идват

Голям фен Аватара на Forest_girl
    Град
    в къщи =)
    За тиквички и аз знам една мноого вкусна рецепта.
    Обелваш тиквичките и ги срязваш на половина по дължина. После издълбаваш с лъжица вътрешността и става като лодка.
    Кипваш издълбаните тиквички във вода, докато омекнат и ги нареждаш в тавата.
    Междувременно разбиваш няколко яйца с това, което си издълбал от тиквичките, сирене и някви подправки. После поливаш тиквичките с тая смес, за да се напълнят и печеш на фурната.

Аз пък обожавам да си правя макарони

Продукти:
    1 пакет макарони - аз предпочитам от по-фините, не тръбички, а да речем "мидички"
    1 литър прясно мляко
    1 и 1/2 ч. ч. кристална захар /опитвам млякото на вкус и ако захарта ми се стори недостатъчно, добавям още/
    2 пак. ванилия
    4-5 яйца

Начин на приготвяне:
    Предварително сварявам макароните в около 4 л. слабо подсолена вода, в която съм добавила, преди да ги сложа да се варят, и 4 с. л. олио.
    Като се сварят, ги отцеждам /няма нужда от миене, защото олиото не позволява да се слепват/, изсипвам ги в тава, която съм намазала с малко олио, и изливам върху тях млечно-яйчената смес /разбивам предварително яйцата със захарта и добавям към тях прясното мляко и ванилията/. Разбърквам леко, за да се разпределят равномерно макароните в тавата и слагам да пека в предварително загрята до 200 градуса по Целзий фурна. Като се запекат /повърхността става леко кафеникава/, изключвам фурната и изваждам тавата. За да имат още по-съблазнителен вид, по желание може да се поръсят с пудра захар.

Източник: един форум, ама стават супеееееееер яки :P

Аз лично им добавям есенция от ванилия и лимон, за да не кърти много на яйца

омлет или пържени картофи с биричка (охаа) наюсквам са кат свиня и лягам да спа

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Рецепти мога да споделя бол - и лесни и по-засукани. Но да напиша какво ядохме днес - паниран карфиол със сос бешамел. Става много бързо, евтино е и е лесно. Карфиолът се накъсва на розички. Аз не ги правя много големи - 5-6 см в диаметър. Варят се в подсолена вода до готовност. В купа се смесват яйца и брашно/галета, слага се малко сол. Карфиолчетата се овалват в сместа и се пържат в сгорещено олио до зачервяване.
    Сосът - Запържва се до златисто 2-3 с.л. брашно в 2-3 с.л. масло или олио. Брашното трябва да почне да става на трохи. Добавя се прясно мляко, а аз слагам и вода, за да е по-леко. Бърка се с телта докато се сгъсти. Когато сместа изстине, се добавя 1 предварително разбито яйце. Аз слагам малко черен пипер и сол, за да не е блудкаво. Топиш карфиолчето в сместа и лапаш....вкусотия....

Любимата ни торта. Откакто я ядохме мъжо не спира да иска от нея (сам си я прави, де).
    Бисквитена торта с кисело мляко.

Продукти - 3 пакета бисквити (около 300 грама)
    2,5-3 кофички кисело мляко (ние слагаме 3)
    1 ч.чаша брашно
    1 ч.чаша захар
    250 грама маргарин
    3-4 ванилии от 2 грама или 1 от 8
    за поръсване - орехи, настърган шоколад, пръчици...по желание

На котлона се слага киселото мляко и захарта. Когато захарта се разтопи се прибавя брашното и ванилията. Бърка се непрекъснато, докато "клокне". Сваля се от котлона и се изчаква да изстине. След това се прибавя маргарина и се бие с миксера (но ние го бием с тел) до получаване на хомогенна смес. В малка, но висока тава се редят 1 ред бисквити 1 ред крем. Завършва се с крем. Поръсва се с каквото имаш и се оставя в хладилника поне 2-3 часа. Ние я оставяме 1 ден и е супер. Няма много общо с традиционната бисквитена торта. Харесва ми много повече. По-късно ще пиша пак.

sasha_90 благодаря,че ме подсети за тиквичките много обичам така,а между другото наистина не мога да се сетя,който иска да пуска още рецепти бързи,лесни и вкусни

хайдеееее темата замря давайте предложения

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си