- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- СПЕШНО: Примерен тренировъчен режим
Здравейте,имам голяяяма молба - ако може да ми кажете някакъв примерен режим,по който да тренирам. Вчера си купих протеин за маса и креатин и от днес почвам тренировки + диета . Ще ходя 3 пъти в седмицата на фитнес - Понеделник,Сряда и Петък и ако може да ми кажете примерно днес какво да тренирам - например днес рамо и трицепс добре ли е?
I'm just a man,not Superhuman
I'm not Superhuman,someone save me from the hate
I've gotta fight today to live another day...
Speaking my mind today my voice will be heard today.
Тренирай поне 1-2 месеца докато научиш упражененията, иначе ще ти отидат парите на вятъра
Научи техниката на упражненията, научи се да ядеш и почиваш добре и тогава почни протеините... ако ги почнеш в момента ефекта ще ти е 5 пъти по малък отколкото след 1-2-3 месеца когато навлезеш в нещата..
Аз тренирам от 2 месеца. Затова реших да взема протеин и креатинче. : )))
тренираш от 2 месеца а питаш какво да тренираш О–О голям парадокс немислиш ли?
Гледай сега всеки си има строго индивидуална физика. Ти само трябва да видиш кое как те натоварва и да си изготвиш програма. Аз ще ти помогна. Немога да ти кажа колко повторения и серии да правиш защото незнам каква ти в физиката и издръжливостта. Но мога да ти кажа как да тренираш. Ако Ходиш 3 пъти в седмица направи така.
1 ден - Гърди + бицепс + предмишница
2 ден Корем + крака + рамо
3 ден Гръб + Трицепс + трапец
Сега ще ти обясня защо е така. Когато тренираш за бицепс натоварваш и предмишницата за това са в 1 ден. Някои правят голяма грешка като тренират ръце ( бицепс + трицепс) в един ден. Това е грешка защото ръцете се изморяват и неможеш да се напомпаш на мах. В така направена система можеш да размениш само рамото с трапеца, ако ти е по конфортно, останалото нека остане така. А сериите ти си ги правиш като 1 седмица ти е пробно, да видиш как се натоварваш. Аз не бих ти препоръчал да пиеш тия глупости. Това ти пълни ръцете с вода, а ти си мислиш че са мусколии като спреш да тренираш и почнеш да риташ футбол ръцете ще ти се стопяват бързо бързо. С един приятел стана точно така. Най-добре си е чисто да тренираш. Само комплексарите взимат добавки.
![]()
Жена с пари е като луд с картечница.....
@Kopu Последното ти изречение направо ме разби и ми смъкна мнението за теб с няколко нива ( не че те интересува, но се пак споменавам )
На кой мускул викате предмишница?
Първоначално написано от Kopu
Това с добавките си е мое решение,решил съм да взимам и ще взимам,прочел съм достатъчно в Интернет и имам достатъчен опит с тях. С много хора,които са взимали съм говорил,включително и мои роднини. : ) Та примерно също няма ли да е добре да тренирам Понеделник , Сряда, Петък и Неделя, 4тия ден,тоест Неделя какво да тренирам,би ли ми препоръчал нещо,Kopu.
За да не правя нова тема ще задам 1 въпрос:
Значи аз сега комбинирам креатинчето със протеинче за маса на Vitamin-Shop и искам да попитам дали мога да го комбинирам и с аминокиселини,защото 1 приятел ми ги подари като си дойде от Англия? Ето снимка на аминките >Ако може бърз отговор,че утре ми е тренировката (креатина и протеина съм ги пил по 1 път)
Можеш гълтай смело
Ако може и някой друг да изкаже мнение : )))))
Къв е тоз креатин? Ще се подуеш целия. 18 г. имаш ли? Ръст,килограми?
Първоначално написано от redbul2
Ето го креатина,на 15 години съм,173 висок и 65 кг. Имам вече 2 месеца стаж във фитнеса и 1 месец тренировки със собствено тегло + чистене.
За пича отгоре дето твърдеше че се натрупва вода-става само при монохидрата
този е малат... беше популярен но кре алкалина и етил естера се доказаха като по-качествени формули !!! Следващият път пробвай някой от тези 2та. И кажи ми КАКЪВ Е ТОЗИ ПРОТЕИН ПО ДЯВОЛИТЕ Витамин-шоп никога не съм я чувал фирмата!!! Следващия път си вземи американски протеин, пиши ми за инфо има много марки за 75-80-85-90 лева взимаш 2.300 кг качествен суроватъчен протеин !!!
Първоначално написано от xCutOutMyTearsx
Първоначално написано от vaseto0o
Кажи ми само някои марки протеин,по-известни... А и работите на Trec Nutrition хубави ли са? (л-карнитина който пиех и креатина са ми на тая фимра)
Trec nutrition мисля че е хубава фирма да.
Ето ти няколко много изгодни варианта
http://www.fitneshrani.com/proteini/...en-izolat-2-kg
http://power-beauty.com/index.php/classic-whey-1.html
направо разгледай цялата тема http://www.bb-team.org/forums/viewthread/46196/ и си избери някой.
тези 2та също са хубави http://power-bg.com/index.php?main_p...roducts_id=208
http://netrition.bg/whey-blend-5-lbs.html
горните случаи са от най-добрите в съотношение цена/качество
на Optimum Nutrition са най-известните но при цена 130-140 лева за 5 либри и при положения че горните марки са на същото качество не си заслужава парите![]()
Абе малата е хубаво нещо. И аз съм го препоръчвал на мнозина. Добре се понася. Ама само за 2 месеца тренировки? Само за правилна техника трябват поне 3 месеца и креатина е напълно излишен за начинаещ. Щото още няма добра координация на движенията, а въпроса за силата въобще не стои на дневен ред в първите месеци.![]()
Съгласен съм, според мен креатина е първата добавка, различна от протеин/аминки която трябва да се изпробва около 1 месец след като почнеш да усещаш застой, това горе долу се случва след половин година. Просто началния тласък намалява. Ако използваш креатина сега, ще използваш жокера си и в по-късен етап няма да имаш такъв ефект от него![]()
Първоначално написано от vaseto0o
Амии аз се консултирах с този,който ми го продаде и той каза,че за мен е добре ся креатинчето с протеина и сега като го комбинирам с аминките мисля,че ще има добър ефект. А и аз в края на 9 или началото на 10 клас (сега ще съм 9) ще си правя татуировка на гърба и искам да го разширя още...![]()
А само да попитам примерно втория протеин,който ми даде (васето0о) откъде мога да си го купя,защото гледам за 75 лева 4кг си е направо бомба,в началото на учебната година за 1 месец ще ги събера парите и ако може да ме опътиш откъде да го купя (в Пловдив уча) . : )
За начинаещ е по-добре гейнър според мен..(въпреки че за начинаещ парите за добавки са почти хвърлени на вятъра, ама тва е друга тема)
Без добро хранене няма да извлезеш максимума от протеина, а без правилна техника, тая сила от креатина въобще няма да я ползваш...
Първоначално написано от ZipFail
Храненето ми е такова: ям много яйца (варени), ориз (варен),картофи(печени),пиле шки пържоли(печени),прясно мляко,сирене,домати,банани, ядки. Ям често по малко - през 3-4 часа.
Ако може сега някой да пусне една тренировъчна програма! Аз съм 172-3 висок,62-3 кг. на 15 години,ръка 30. Искам да почнат да ми се уформят гъдите и гърба главно,не толкова за сила. Мерси предварително. : )
То със силата идва и хипертрофията
Пак ти казвам това което пиеш е гейнър щом дозата е 250-400 за ден![]()
Сигурно протеинното съдържание е 25-30%...
Тези протеини е най-добре да си ги поръчаш през нета, виж къде доставката е безплатна а ако не е струва около 5 лева. От тези сайтове можеш да имаш гаранция че съдържанието не е сменено, запечатани са и т.н... Идва в деня след поръчката. За 75 лева взимаш 2,3кг протеин което е по-добре от 4 килограма от твоя гейнър, просто продавача те е метнал че никой не го е копувал![]()
Ако има добре направена диета, гейнъра са си пари на вятъра.Първоначално написано от ZipFail
Един съвет от мене, в различните серии увеличавай тежестите.
Ако не тренираш правилно и нямаш правилно хранене, добавките са просто грешно похарчени пари, много хора после обвиняват тях, ама като не се храниш и не тренираш както трябва, те не могат да направят чудеса.
И най-важното в началото изгради си правилна техника на упражненията, не се хвърляй на големите тежести за сметка на техниката.