- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Искам да и помогна,не мога да я гледам така
Става въпрос за най-добрата ми приятелкаТя е на 16,а той на 24.Запознаха се преди 7-8 месеца.. той е второто момче към което изпитва такива чувства. Той и е първи във всичко и въпроса е там че си има приятелка от 2 години,а се занимава с нея и когато го попита кога ще спре всичко това той и казва,че още я "пробва" смисъл поведение и т.н.Наистина,забелязва се,че момчето има чувства към нея,но явно не толкова силни,колкото към приятелката си.А аз не мога да я гледам така.. постоянно плаче,пие и твърди че той ще и е последния.. Както се казва отчаяна и влюбена до безсъзнание.От седмица някъде съм я разлигавила малко и гледам да не я испускам от това и държание,защото ще се наложи пак да я гледам намусена.. Но зная,че все някога и то скоро това ще се повтори,защото на всичкото отгоре той каза,че всичко между тях приключва,казвал и го е и друг път а после сам я търси.. Наистина ако аз бях на нейно място щях да съм объркана но.. Какво да я правя не мога да понеса да гледам най-близкия си човек всеки ден да страда по някой който не я заслужава
![]()
Човекът я използва за развлечение,какви чувства има ?
Прекрасно разбирам какво се случва с приятелката ти, била съм и още съм на нейно място. Повярвай ми, ти нищо не можеш да направиш за нея, наистина трябва да я оставиш да си изживее всичко. Знам какво направиха моите приятелки за мен. Първо се мъчеха да го налеят с фуния, после ме размъкваха насам-натам, после триха номера, скайпове и всякакви други координати, после се сърдиха и ме нареждаха... в крайна сметка нищо от това не помогна. Само спрях да споделям с тях, защото не ми харесваше какво чувам, болеше ме от истината. Колкото и да ти е неприятно ще ти се наложи да я оставиш да си чука главата. Не можеш да и спестиш собствения и опит. Има неща, на които човек сам трябва да се научи. Неприятно е само, че трябва да търпиш и "слънчевите" моменти, в които не спира да говори за Него с онзи блясък в очите..., и "ревливите" - с всичкия им алкохол, рев, самосъжаление...
Виж, душко няма точна рецепта или указания, които да следваш.От личен опит мога да ти кажа, че когато наистина се влюбиш, всичко друго губи значение, дори и човека, когото си обикнал.Тоест няма значение дали е на 17, 19 и 24 както е в случая, няма значение дали е женкар, няма значение дори какво наистина иска от теб, дали си играе, или пък има по-сериозни очаквания и т.н.Ти просто обичаш, а обичта ти е неподвластна на каквото и да е, разбирай и натиск от твоя страна, ако се опиташ да я убедиш, че той не е за нея.Не ти казвам директно да се откажеш, защото не мога да знам до колко силни са нейните чувства, но съм се убедила, че от любов до любов има огромна разлика и именно времето е показател за силата й.
Моя съвет е приятелката ти да държи на себе си и да не позволява на момчето неща, които я нараняват.Наясно съм, че самото му присъствие в живота й е една голяма отворена рана, но все пак нека избегнем поръсването й със сол.Нека бъде внимателна, защото очевидно водите са дълбоки, а на 16 не е много хубаво чувството да не усещаш дъното под краката си.Аз изпитах това чувство на безумно влюбване, точно преди 2 години като бях на 16 и още ме боли и има отворена рана.Така че да внимава, защото дори и да обичаш ти самия си най-важен.Сега надали ще го разбере,но след време-най-вероятно.Аз като бях малка и наивна си изградих един вълшебен свят, в който живеех с моите си представи и желания и после като ми се наложи да се върна в реалността болеше и още боли...
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
много вярно .. все някога ще й писне да бъде номер 2 ..Първоначално написано от VinDiesel
![]()
![]()
Бий 2 шамара да се озсъзнае,защото приятелката ти е много глупав човек.
ОДИН!!!
Той определено няма чуства нито към нея,нито дори уважение към приятелката си...само я използва.И не вярвам че това ще й е последния и т.н. все някога ще се осъзнае...Нз какво би могла да направиш ти,съмнявам се да послуша когото и да било.
Остави я да премине през всичко.
Той е поредния идиот, който гледа как максимално да си направи кефа. Надявам се приятелката ти скоро да го осъзнае. . .
Единственото нещо, което можеш да направиш е да я водиш често на места, където има много хора и възможност за приятни нови запознанства. . .
. . . supercalafragalisticexpiellidosous ♥ . .
Стигнах до тука, и ми стана ясно....Първоначално написано от fenkaaa
какво очакваш от такава връзка?
Каде се бутате из шамарите ... Той си има приятелка вие за любов ми говорите ...
Първоначално написано от VinDiesel
Съгласна съм с VinDisel
Мисля че тази ''приятелка'' си точно ти,но те е страх да си признаеш.
Да го зарязва ,няма бъдеще с него.Той само я използва.
И тя иска да е с човек който има навика да изневерява? Найс! Нали се сещаш, че утре и да бие шута на гаджето си...и да е с нея и тя да е "номер 1"...винаги може да повтори ситуацията и да има номер 2 пак....тогава по хубаво ли ще и е? Хайде стига глупости...
Пък и е срамно да се излагате така...току виж е паднала до там да върти свирки на някой изоставен път и да му се моли да е с него...
Същото.Първоначално написано от ivcheto0o
![]()
А има ли го варианта ти да говориш с него или с приятелката му, да го накараш да остави твоята?
ПРОБВА Я?!Демек "Дай да те видя колко струваш отсега, че да не си зарежа приятелката и ако не ми харесаш, да остана на сухо" Приятелката му знае ли за блестящия план?
Хах не,, не съм аз тази приятелка :P за разлика от нея аз в момента съм горе долу на положение с момчето,което харесвам и ми се иска и тя да има тази възможност.. ;[Първоначално написано от mincheto
Приятелката му нищо не знае..Първоначално написано от PinkPan7her