.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 6 от общо 6

Проблем с рамо и капачките.

Имам 2 проблема.
    1.От скоро започнах да клякам с щанга.С не много килограми.Но при клякане усещам лека болка в капачките и понякога пукат.Нормално ли е и какво да правя?
    2.Рамото ми изостава.Въобще не ми личи както другите мусмули.Искам малко да ми изпъкне,а не знам какви упражнения да правя освен тези с гирите.(Имах малко мазнини,но ги махнах повечето и другите мускули ми се оформиха но този..)Някакви други упражниения за фитнеса да ми препоръчате?

Благодаря за отговорите,но въпроса във втория ми коментар ми е по-важен в момента!

Супер фен Аватара на Valento
    Град
    Софиянче съм ....турбо гъзаррр

Re: Проблем с рамо и капачките.

Цитирай Първоначално написано от LifeFitness0
    Имам 2 проблема.
    1.От скоро започнах да клякам с щанга.С не много килограми.Но при клякане усещам лека болка в капачките и понякога пукат.Нормално ли е и какво да правя?
    2.Рамото ми изостава.Въобще не ми личи както другите мусмули.Искам малко да ми изпъкне,а не знам какви упражнения да правя освен тези с гирите.(Имах малко мазнини,но ги махнах повечето и другите мускули ми се оформиха но този..)Някакви други упражниения за фитнеса да ми препоръчате?

За капачките виш стойката на изпълнение дали ти е правилна.
    За рамото прави повече повторения на серия : Ако правш 4 х 10 прави 4 х 12 , с малко по-тежки дъмпели.
    Цитирай Първоначално написано от tuning.bg
    Осъзнаваш ли колко си прост?
    K O 6 M A R A

Супер фен
    Ами за клека, първо може да правиш по 1-2 серии само с лоста.По 10-15, че и 20 повторения,ако имаш сили. Щото като се кляка първо с леко, в ставите на колената се отделя вещество което ги смазва. Както машинното масло за лагерите. Иначе при започване с тежко, има голямо триене вътре в коляното. Ставата задира на сухо, хрущяла се наранява и поврежда. Става хронично възпаление,което трудно се лекува сетне.

За рамене има един куп упражнения.Повдигане на ръцете с дъмбели напред и встрани, раменни преси с щанга или дъмбели (основно упражнение за раменете),"хеликоптер"-това е повдигане на щанга пред тялото до брадичката и отпускане надолу,за задно рамо повдигане на дъмбели встрани от наклонен стоеж/седеж. Или пекбек.

Връщам се на проблема с капачките.Фитнес треньора ми каза ,че бързо съм дръпнал на височина и сухожилията не са ми се разтегнали още.И не трябва да тренирам крака.Този проблем как може да се оправи?Има ли друг начин освен да чакам и колко трябва да чакам,защото мога само бедрено сгъване и разгъване да правя?

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    Ей това е голямо упражнение за рамо => [vbox7]http://www.vbox7.com/play:c8a1ad37[/vbox7]
    n00bs

Загрявай много добре преди клекове,или каквото и да било. Ставите не са за ебавка..
    А за рамото ако ти е изоставаща група,може да минеш към някаква 2-3 месечна програма в която да наблягаш маалко повече на рамо.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си