- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Високи токчета
От малка ходех с обувките на токчета на майка ми и тази година за прощалната ми /за 9-ти клас съм (: / , си взех 6см. и беше достатъчно, за цяла вечер бурни танци![]()
Скоро /началото на учебната/, ще си взема затворени, като ботушки .. ама не точно /нз как се казват-по принцип нося кецки или платненки ;D / пак със 6-8 см. най-много
![]()
*сън*
аз зимата ще си взема.... ботуш с дебел ток, най-много 3-4 см......
Глупости, майна, само глупости...
нов ник - Miichelle
Наа 14 за една сватба. Отведнъж 10 см. Не знам майка ми как се нави, но ходих с тях из магазина 10 минути без да залитна или да се подпра и тя се съгласи. Идеята беше да ги нося на сватбата и после да й ги дам... но не стана така хД
Ходех си доста добре, по стълби обаче винаги се хващах я за парапет, я за нечия ръка![]()
Зимата си купих ботички на нисичък 5 см, за да мога да ходя в снега с тях, обаче се оказа, че не мога да ходя с тях. Имам дефект - с десния крак стъпвам навън и капачката се изтрива неравномерно...
Та, изхвърлихме ги, 2 месеца ходих на почти равни и после ми купиха още едни - 6 см. С тях същото...
И сега сме стигнали до извода, че ще се качвам аааадски постепенно на токче, за да мога до бала да свикна да ходя правилно и на 10-12 см тънък. Много ме съмнява обаче - забелязала съм, че и когато съм с кецове, стъпвам навън. Има разлика от 4-5 мм, но се забелязва при по-внимателен поглед.
Сега нося равни обувки или високи платформи (10 см) и си ходя супер. За бала вероятно ще си взема някакви високи - мога да ходя с такива, но при продължително носене токът се изнася навън на десния крак.Така че всичко ще е ок.
За мен не е нормално някво хлапе, което още майка му му прави закуската, да ми се качи на токчета. При това 10-12 см и да ходи като патка.
ами аз от 5 годишна имах страст по обувки за носене говора,, качвах се на по 6-7 см г/д и изнасяхх адските модни ревюта после 2002 после на 6 годишна ми бяха първите токчета бях шаферка ама те бяха 3 см МАКСС.. иначе първите ми токчета бяха сиг 5 см едни сандали за завършването на 6 клас ли а иначе са съм почти 14 и си имам едни 8 см черни, затворени и са ми много удобни, и не са ми смешни тъй като съм по висока, и не изглеждам на толкова..
Първоначално написано от PinkPan7her
И аз го имам този проблем, но при мен е и на двата крака...
Супер грозно е, като ми се изкривят обувките навън някак си .. и не знам как да ходя правилно, смисъл аз се опитвам но просто си ми е такава стойката ..
Можеш да пробваш да си взимаш с дебел ток, така по няма да се забелязва![]()
А иначе аз на 16 даже 17 си зех зимни ботуши на ток 6-7 см. Май съм от по-задръстените![]()
♥ There are 365 suns - one for each day .. ♥
Аз по принцип стъпвам навътре и с двата крака, много е смешно като съм на ниско... Не се забелязва, но аз си го виждам - вървя като патка!Сега съм си взела високи сандали с цяла подметка - вървя си идеално. Иначе не мога да нося обувки с тънък ток, нося ли ги 2 пъти токът ще е заминал на кино . . .
![]()
На 14, тази година, заради прощалната вечер и повече не съм ги обувала, ама ся ще ходя на сватба, даже може би 2, и ще ги обуя и тогава.
Не помня. Но със сигурност съм си ги купила защото се е налагало,а не защото искам.
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Еми аз веднъж пробвах бях някъде на 14/15 год. но не ми бяха удобни и се отказах..... и започнах да ги нося от 16/17 годишна възраст но не много често, а само за специални случай (тренинг за бала) Но от както завърших постоянно съм на токчета и са ми много удобни най-вече обувки от този тип http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-..._5138882_n.jpg http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-..._7716703_n.jpg http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-..._2689523_n.jpg Общо взето все гледам да си взимам обувки които от пред на пръстите краището да е леко извито на горе, защото с тях височината на обувката не се усеща толкова, и не изморява крака ..... a обувките от този род http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-..._6643580_n.jpg с тънка подметка отпред много изморяват ходилата мии .... ужас мн са ми неудобни !!! Имам само два чифта такива и ги нося само когато съм от колата в кафето и от кафето в колата, с тях не мога да си позволя да се разхождам продължително. Започнах да нося токове от 8 см. и постепенно увеличавам височината после минах на 10 и сега съм на 12 см....![]()
ОБОЖАВАМ ВИСОКИТЕ ТОКЧЕТААААААА
не харесвам токчета, но не отричам че една жена изглежда страшно елегантна и красива на токчета. Но трябва да са в стила и на обличане; да не и развалят пропорциите; да са удобни и качествени обувките; и най-важното-да може да ходи с тях. Защото ако нито едно от 4те не е изпълнено, вместо женствена и красива, изглежда просто глупаво и смешно. Както много момичета които виждам по улиците всеки ден.
Аз предпочитам по-дебел ток, или платформа..тъй като съм ..що годе висока, избягвам да нося токчета защото ставам грозно висока, но 5-6см мисля че мога да си позволя
харесват ми такива
http://ep.yimg.com/ca/I/gojane_2112_415174363
http://ep.yimg.com/ca/I/gojane_2110_361534551
http://ep.yimg.com/ca/I/gojane_2111_310680402
http://ep.yimg.com/ca/I/gojane_2114_240572944
но за ежедневието.. определено кецове, гуменки или равни сандалки![]()
момиче на високи токчета е супер яко майна, стига и момичето да е красивокато видя такива и нещо почва да напира в мене
![]()
Локо Пловдив и тесни пичkи майна.
Ако не броим обувките,които бяха модерни преди 6-7 години с ония дебели,много ниски токчета и връзки (за сандалите ;д ) и т.н..
Значи в края на 6ти клас,токчето беше 4 см майама можех да ходя с тях и и без тва не си приличах на 6-токласничка,така че не изглеждах смешна
![]()
За първи път си купих за балаи няма да ги обуя НИКОГА повече...супер висока съм,а и изобщо не се вписват в стила ми. Иначе от време на време нося кубинки на платформи,по-удобни са ми и по-красиви
![]()
Шофирай Разумно, Спаси Живот!!!
Не съм си купила все още и не смятам да си купувам обувки с токчета в скоро време. Преди мен вече писаха (не помня кой), че нормална възраст вече няма. Сега всяко второ ДЕТЕ се рахожда с 9-10 см ток.![]()
I’m a twit, degenerate young rebel
and I’m proud of it..
На 15 си взех едни боти 6 см ток. На 16 (сега) нося от време на време платформи, но за мене да са повече от 9 см си е изтезание за крака. Не са за всеки ден.
Никога не казвай никога, защото ти се връща.
Смехът е заразен. Бъди преносител!
На 14 мисля,че бях,когато си купих първите обувки на ток (около 5 см).Сега вече нося на 10-12 см. и са ми много удобни,стига да имат лека платформа отпред,иначе мн. изморяват краката.
Нормална възраст според мен няма..стига да не ходят клекнали.
Ъъ на 13 си взех с малко по- сериозен ток и то защото ми трябваха спешно. Обух ги 1 път и до там.
Всяко вдишване е квадратче към теб...
яхуяхаха ..тази годинаа .. [на 13 съмм
] .. вярно,че не е хубава гледка малко момиче на ток ама съм много късокрака и не се чувствам добре в компанията на дългокраките си приятелки .. и за това
![]()
На 13-14год. започнах да нося...
Обожавам високи токчетааа, по-удобни са ми токчетата , отколкото платформите
а иначии най са ми удобни и не ми се изморяват краката от моделите , който отпред на пръстите имат пларформа а и не се усеща височината с тях ..
![]()
Свикнала съм вече да ходя и на дълги разстояния на токчета ;дд имам тренинг ;дд
... Живей с мечти, а не със спомени ...
Аз не мисля, че под 15 години е нормално да носиш токове. Супер смешно ми е.
15-16-17 нормална възраст;
аз съм на 16 и още не нося, не смятам да нося преди да стана на 18, защото и без това съм достатъчно висока и без токчета ;D 1,77
Първоначално написано от iiordanova
1,60
и аз въобще не си приличах на 6 токласничкаПървоначално написано от Biskfitka
![]()
![]()
![]()
awerw♥
Чак тая година се навих да си взема.На 16 съм,карам 17..ама все се спирах заради височината ми,защото почти нямам приятелка,която да е колкото мен..всички са по-ниски от мен..