здравейте.помисли много добре ако си бремена разбйрасе дали е добро решенйе аборта.Имай в предвид че би могло след евентуален аборт да се появят усложненйя,сащо да не можеш да имаш повече деца.Успех и дано да е наред всичко![]()
![]()
Да допълня само, колежке - тест най-рано 14 дни след рисковия акт или на първия ден от закъснението!Първоначално написано от kalpazanka
P.S. Крайно време е да напишем няколко постулата, които да копираме във всяка тема, свързана с менструация, цикъл, тестове...Честно, втръсна ми да пиша това по 1000 пъти.
Направи си тест. Ако е положителен, тогава мисли. А защо нелегален аборт?
П.С. За ескапел не се ли сети, като знаеше, че е станал гафа?
Рано или късно, все ще ти се наложи да се изправиш срещу проблема. Затова е по-добре да е възможно най-рано, за да имаш време да размислиш относно бъдещите действия. За нелегален аборт изобщо не си помисляй. Най-често се стига до стерилитет и после ще искаш, но няма да можеш да забременееш. До 2-3 седмици след забременяване не е възможно да се види бременността с ултразвук. Вече е време за тест. Разтрепери се, припадни от страх, но го направи. Мисля, че друг разумен избор НЯМАШ.
сяка сутрин акаш стабилно...Първоначално написано от Shmahao
Oh wait
И аз да попитам...
Цикъла ме пропусна този месец не бях забелязала дори защото е много нередовен(в смисъл закъснява но винаги идва не ме е пропускал месец),но изведнъж взе да ме боли корема,започнах да ям неща който мразя със страшен апетит и си направих тест..който беше отрицателен,но продължв да не ми дива и този апетит..и болките в корема и кръста... искам вашето мнение след което естествено ще отида на гинеколог не ви мисля за гадатели ..благодаря
Аз не съм компетентен по темата, ама ми е интересно: до колко месеца след зачеването е безопасно да се направи аборт?![]()
^Или спонтанно.
ясно, мерси за инфотоПървоначално написано от krem4et0
![]()
След 1вия месец се появяват симптомите ... понякога може и по - късно ... а абортите на черно нали знаеш, че ако ти го направи някой некадърен както в повечето случаи става ... може да не можеш да забременееш след това .
Никога не променяй тази част в теб, която ме обича ...
^ То и при законните може да стане.
Прочетох в темата, че незаконните били по-скъпи, а мислех, че са по-евтини. Как е всъщност?![]()
Незаконните логично са по-скъпи. Кой АГ би си заложил репутацията за 100 лв заради някоя пикла, която не се е сетила, когато е било време?!![]()
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
^ Не само 'пикли' правят аборти.
Доста притеснително впрочем.Първоначално написано от melchetooo
Първо разбери дали си бременна -после мисли за аборт.Едва ли е толкова страшно да си направиш тест или да отидеш на лекар.Дори и да си бременна според мен аборта не е решение.Помисли дали не е по-добре да го задържиш и да го отгледаш с помоща на родители си.Или да го дадеш за осиновяване на хора ,които ще се погрижат за бъдещето на дете ти.Има толкова майки ,които искат ,а не могад да имат свое дете.Има и двойки ,които позволяват на родната майка да идва и да вижда детето си.Аз лично съм за осиновяването пред аборта.Но да го дадеш директно на семейство,което познаваш ,а не в някой мирезен дом за сираци ,където децата имат тежко детсво.
sleda ot lubovta
това се случва много рядко при легален аборт (преди четвъртия месец май че беше той) а при нелегалният аборт след 4 месец могат да се появат големи усложненияПървоначално написано от astraboy
Първоначално написано от Shmahao
Значи те е страх да погледнеш истината в очите за това ще се мъчиш в продължение на месец докато накрая тази среща стане неизбежна? Жени... Никога няма да ги разбера.
Още едно въпросче. След гафа защо аджеба не си купи едни хапчета за след секс?До колкото съм запознат струват към 30-40 лева, но може и да греша. Зимаш си сичките джобни и тея на пича, който те е напомпал и ако не стигат почвате да молите приятелите си за по 5 лева под предтекс, че е на живот и смърт(ще ме прощаваш за иронията). Вярно, че е унизително да просиш, но аз предпочитам да ме мислят за просяк от колкото да имам дете, за което не мога да се грижа.
А може би пък не знаеше, че тези хапчета действат до 24 часа след секс?![]()
Вярно не са особено полезни но пък 1 няма да те убие.
Здравейте .. За да не пускам нова тема, ще питам тук. Вчера беше 14 ден от МЦ, т.е. бях в овулация. С приятеля ми правихме секс - както винаги с презерватив. (Не искам да си мислите, че съм някоя глупава малка пикла. Напротив, на 17 съм и винаги здравето ми е било на първо място и определено съм наясно с организма си и как да се предпазвам...) Та както и да е. Преди да започнем той си го вкара без да сме сложили презерватива .. но беше съвсем за мъничко .. и беше 2 - 3 пъти .. След 1 - 2 минутки като му слагах презерватива видях, че има предеякулационна течност, съвсем малко, но все пак имаше. Но предполагам е излязла след като го е извадил. За жалост чак след като свършихме видях, че съм в овулация..Въпроса ми е трябва ли да взимам хапче .. изобщо не ми се иска, знам колко е вредно. Но ако няма друг вариант.. Не знам..според мен за 2 - 3 вкарвания няма шанс да е станал гаф .. но все пак искам вашето мнение. Благодаря предварително ..
Първоначално написано от KidCudi
Еми ако си сигурна, че предеякулационната течност не е попаднала в теб може да си спокойна а и да е попаднала шансът е супер малък.
И направи ли си теста най - после?
[size=2][b]I believe, I can fly .. PLATSCH! .. Schei
И аз тва се чудя.. и ако си бременна, по-добре роди детето.. ако направиш аборт, тва си е чисто убийство.. един ден като пораснеш и като ти дойде акъла може и да съжаляваш.. колко мангали са се родили, а ти ако си бременна мислиш да прибягваш до аборт.. не си струва..може да го дадеш на някое семейство като участваш активно в живота на детето, то един ден ще те разбере..Първоначално написано от pamii
Mistakes are proof that you are trying.
зависи на колко години е ..Първоначално написано от fortvilelse
[size=2][b]I believe, I can fly .. PLATSCH! .. Schei
Gri6a, благодаря за бързия отговор. Въпроса обаче е, че не мога да знам със сигурност дали е попаднала предеякулационна течност в мен или не е ... затова се чудя да пия ли хапче .![]()
![]()