- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Плаща ли ви сметките гаджето ?
За първа среща добре,но те са гаджета,баси.Все той ли да плаща?То в днешно време да си имаш гадже излиза доста скъпо..Първоначално написано от Kopu
![]()
Шофирай разумно - стигни жив!
ВИЖДАТЕ ЛИ КАКВИ ПОСЛЕДСТВИЯ ИМА ТАЗИ КРИЗА ???![]()
Мразя очите си,защото те видях.
Мразя устните си,защото те целувах.
Мразя ръцете си,защото те докосвах.
Но мразя и себе си,защото те обичах!
Абе тия от вас,които казват,че момчето трябва да е кавалер и да плаща цялата сметка ... Замисляли ли сте се,че някои момичета не пият само по едно кафе като са в заведение
Аз,например,като седна в някое кафене правя по около 5лв. сметка.Вечер като сме в заведение рядко падам под 10лв. и к'во?!Ако сте на мястото на гаджето ми ще ми плащате сметките?!Е сори,но някак си не ми се вярва ...![]()
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
Имайки предвид дневния ми бюджет, без проблем ще те черпя всеки ден. Аз съм имал приятелка която не пада под 20 лв всеки ден ти се опвакваш, че харчиш 10Първоначално написано от 3oPuTy
![]()
![]()
То аз само за храна ще трябва да дам поне 10
Не си мислете, че съм богат ..., просто отделям половимата си дневен бюджет за приятелката си. А сега като нямам всичко си е за мен и си ми е много добре![]()
Жена с пари е като луд с картечница.....
Незнам за вас.. ама на мен това не ми е проблем понеже вече живея с приятеля си .. Та ние делим всичко- храна ,легло,баня, всичко то оставаше парите да си кътаме всеки за себе си . Аз бях започнала работа,която не му допадаше на приятеля ми и на всяко момче може би не би му допаднало (флаери раздавах и МЕГА МНОГО ме занимаваха ПРЕКАЛЕНО) и той ме помоли да напусна щял да ме издръжа сам. Ок,напуснах както и да е ся работим заедно и въпреки това той се грижи изцяло за мен. Когато за мен няма работа и аз съм у тях и нямам лев той ми набява абсолютно всичко, от което се нуждая . Е и мога да добавя, че е с възможности. Така че на мен тва със сметките ми изглежда нищожно.. може би съм на по-преден етап. Когато аз имам пари ги харчим заедно,никой не смята кой колко е взел от другия и т.н. а камули за кафета и за по 2- лв. ХАЙДЕ ДАВАЙТЕ СЯ ИЗКАЗВАЙТЕ СИ НЕОБМИСЛЕНИТЕ МНЕНИЯ : )
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Лелелелле ! Тоз тип много забавен ! xD Ще плати сметката на момето и после ще си поиска парите ... xDxD тцттцтц
А после се сърдите като казваме че жените сте били глупави .
С празни за истината глави,
Пълни само със лъжи
Жалко стадо вървящо без цел....
anonimchetou, аз не заживях с половинката си (да подчертая в самостоятелно жилище и за всичко разчитаме само на себе си), докато и двамата не се сдобихме с относително добри и постоянни доходи. Да не говорим, че аз изкарвам повече...Да живея у тях и той а ме издържа, техните да плащат сметките, да пазаруват и готвят, а ние да ходим по кафета и ресторанти (евентуално), изобщо не ми се вписва в идеята за самостоятелен живот задно. Предложения имахме и от двете страни, но изчакахме много време, за да можем да си позволим да сме напълно сами.
Е,извинявай,но аз не казах,че харча по 10лв. на ден,а че като отида на кафе не падам под 5лв. (предимно пия разни фрешове).След това излизаме вечер на заведение и айде още поне 10лв. ... И тук не включвам храна и други такива,а просто нещо за пиене.Първоначално написано от Kopu
Както и да еТи може да си съгласен да даваш всеки път по 20лв. заради приятелката си,но ме съмнява,че повечето момчета биха го направили.
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
II. Права и задължения на потребителите
6. Да не публикуват теми и постове съдържащи само и единствено емотиконка, +1, цитат на предишна публикация, отговори, които с нищо не помагат на автора на темата, или едносрични и безсмислени отговори. Не се допуска цитиране на пост с повече от три "вмъкнати цитата".
kalpazanka
The pain you feel today is the strenght you feel tomorrow
Хаха, то по тая логика мъжът трябва да е много богат мачо бе. Не може ли да излязат и да делят сметки понякога. Мисля, че това се отразява и на психиката. Нека не забравяме, че не всяко семейство вкарва по 3-4 хиляди лева вкъщи, а и не всяко семейство има по 1 дете, за да му дава всичко възможно. Това за мъжът да черпи винаги си е мит, а тези, които го подкрепят напълно - ненужни за обществото. Не казвам, че момчето не трябва да черпи - напротив, трябва, но това не е негово задължение и когато няма достатъчно, не е длъжен да го прави. Не искам да ви затормозявам с моето мнение, но Зори го каза напълно правилно. Не всеки има в джоба си 30-40 лева поне, за да отдели на себе си и приятелката си. Това не са малко пари, камо ли за някой учащ или студент.
Прощавам, но не ЗАБРАВЯМ.
3oPuTy, 20 лв на ден за моткане са мноооооого пари. До сега за храна (само за храна и напитки, без перилни, почистващи и домакински неща), сме похарчили няма и 100 лв, а имаме още от основните продукти. Вярно е, че зеленчуци и някой друг плод дават родителите, а и те пращат от време на време нещо, но 100 лв ни стигнаха за 2 седмици без да се ограничаваме, а фризерът ни се понапълни. От къде копаете тези пари? Аз не мога да си позволя да харча по 20 лв на ден за всичко, защото в края на месеца няма да имам за сметките. То е ясно, че ако всеки ден пиеш фреш и вечеряш в ресторант няма да ти стигнат, ама...ебати джобните дето имате. Или заплатите за непълнолетни и най-много среднисти...
Аз нямам 30-40 лв, които мога да извадя във всеки момени. Т.е. имам ги, ама не бих ги извадила, камоли за почерпка. Като излизаме да се черпим двамата на заведение (и то не лошо), сметката е била максимум 25 лева и то на рожден ден или някакъв по-така повод. С приятели бира с картофки или цаца (1 порция за двамата, че вечеряме по-рано и без това) са 5-6 лева.
Офф плащат ви сметките - вие мрънкате, не ви плащат сметките - пак мрънкате, искат си парите обратно - смятате го за некавалерско и просташко. Имайте си пари в джоба, пък като ви искат да си платите си плащайте. Последното, което съм отбелязвала в държанието на гаджето си, е било дали иска да ми плати сметката.![]()
Goodbye my friend, will i ever love again?
Memories made in the coldest winter!
Dr3amy
Е,добре сте направили : ) Радвам се за което,но на мен мисълта ми беше друга.. Че при мен и приятеля ми няма такива мои твои пари "върни ми парите" и тем подобни и не мисля, че е редно като цяло да има такива реплики в една връзка. По-често той има пари ,защото както казах за мен не винаги има работа. Когато аз имам ги давам за двамата.. Той никога не би ми казал "върни ми двата лева" тот кафето примерноАз живея с приятеля си и съм на 17 години следователно аз още уча и ми е далечко да мисля за напълно ама напълно самостоятелен живот. Иначе разбрах какво имаше предвид ти : ) И също така не казвам ,че всяко момче е длъжно да плаща сметките на момичето мисълта ми се води от това ЧЕ за мен е неддопустимо да се правят селски изпълнения за 2 лева.. особено ако говорим за дълга връзка.. просто когато си от много време с един човек малко или много делите всичко.Първоначално написано от krem4et0
Не е вярно. Аз например никога(надявам се) няма да деля всичко. Винаги много съм си държала на своето, дори и на времето си. Не мога да си представя постоянно да съм с някого и да нямам нищо лично, било то и пари.Първоначално написано от anonimchetou
![]()
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
anonimchetou, от 10 години събирам пари. Имам известна сума - не е супер голяма, но не е като да нямам нищо зад гърба си. Той знае, знае и сумата приблизително, но съм му казала, че тези пари са си мои, а не общи. От юлската стипендия (докторантка съм на държавна стипендия) нататък парите са общи. Събраните преди това - мои. Имам си разходи, свързани с дисертацията (книги, учебници, такси), трябва да си взема лаптоп, а и имам типично женски разходи, които той не може да разбере. Започваме на чисто - не плащаме наем, не сме взели нищо на кредит, родителите ни помогнаха, но и ние се поохарчихме. Доходите ни мисля, че са достатъчно да живеем добре, без да се ограничаваме. Аз онези мои пари съм решила да не пипам, освен ако не изпаднем в много крайна нужда. Наречи ме егоист, но това няма да споделя с него, освен ако не трябва да направим някаква сериозна инвестиция - деца, образованието им, нова кола...
Първоначално написано от Violenza
Всеки гледа различно на нещата нали ? За това по удачно би било да напишеш "според мен.." ; ) Ти не можеш да си представиш да делиш с половинката си.. Аз пък не мога обратното ; )
Ами то е ясно, че щом го пиша по този начин е според мен.Първоначално написано от anonimchetou
![]()
krem4et0, и моята мисъл беше подобна. Най-много държа на сигурността и затова не бих си позволила да нямам нищо свое заделено, това ми дава един вид спокойствие.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Първоначално написано от krem4et0
Ох Боже.. явно аз не се изказвам правилно или просто вие не ме разбирате.. Не бих те нарекла егоист ; ) Е ,да и аз имам примерно 200 лева ,които съм отделила за мои нужди да кажем, а той има 100 лева ,за да си оправи колата.. и всеки използва тези пари както си знае . Говоря за останалото -за малките неща. Като например да отидем на разходка по плажа и да се почерпим по един сладолед -дали той ,дали аз няма значение ама не после да си кажем "дай ми ся пари че ти купих сладолед" . Вие разбирате много общо нещата... или както казах аз не се изказвам правилно.. ПРОСТО НЕ МОГА ДА ПРИЕМА ТОВА ДА СЕДНЕМ НА КАФЕ И ПОСЛЕ ПРИЯТЕЛЯ МИ ДА МИ КАЖЕ "ДАЙ МИ 2 ЛЕВА СЯ ДЕТО ПЛАТИХ СМЕТКАТА". Може предварително да ми каже че няма пари и аз ще платя няма проблем..но това другото е адски грозно.. Аз каквото плащам го забравям на секундата и той също пък кво остава да си искаме парите после.Зиключено.
Еми точно тва имам предвид.. за ей такива отношения ,свободни а, не да се криете и да си искате парите и да си правите скандали.. който когато има зависи от случая.. Дребни неща в ежедневието на които даже не обръщаме толкова голямо внимание.. Поне ние като двойка,за вас незнам... Ама нали се сещаш ,че не е като да се приберем вкъщи и той да почне да смята,че ми е купил сладолед и семки и ай дай ми ся 2-то лева.. минало и заминало е .
Ходим от близо 6 години (без 1 месец), а от 18-ти юли живеем заедно. 5 години и 10 месеца си искахме пари, ако другия е платил. Сега, чакаш ден-2-3, ако не се сети-напомняш. Винаги съм посягала към портмонето, когато сме навън. Той казва, че ще плати, а после ще се оправим. Или обратното. Неговите пари са си негови, моите-мои. Така е било над 5 години. През това време е имало периоди, в които не изкарваме нищо, в които само единия изкарва, а последните 2 години и двамата имаме доходи. Първите 3-4 години основния приход бяха мама и тате. На мен са ми давали 10 лв на седмица. И стипендия съм имала, но тогава беше 50-60 лв. Естествено, че ще си правя сметката. 100 лв са ми били за излизане, купони, дискотеки, дрехи, обувки, козметика...Не, че семейството ми е бедно, но просто съм научена да ценя парите и то много. 20 лв за моткане по заведения ми се виждат невероятно огромна сума, дори и сега, когато доходите ми са в пъти по-големи.
Пак ти казвам - до стотинката сме делели. Нито той е длъжен да плаща моите неща, нито аз-неговите. На почивка сме събирали по равно пари и ги харчим така. Като сме ходили по разни градове той не ми иска пари за път, а аз плащам хапването.
При всяка двойка е различно нали така : ) Всеки си има начин на мислене : ) Аз не смятам да разкавам връзката си и да обяснявам. Казвам само, че ние с приятеля ми делим кой каквото има ако аз нямам средства той винаги ще помогне и обратното,ако аз се нуждая от нещо винаги ще помогне .. Ако той е гладен и няма пари аз ще му дам и обратното.. Но НИКОГА няма да си поискам 2-та лева или пък той.. това се опитвам да КАЖА от два часа насам.. другото е подробности.. и отношения.. ; )
krem4eto с риск да те обидя, но прочетох цялата тема и всяко едно мнение и ми направи грозно впечетление за вашата връзка.Що за скръндза ще си дели парите за един въшлив сладолед?Не дай боже ще се прецакам с 2лв. отгоре ако аз или пък той на мен ми го плати.И ако няма някой от нас точно какво правим?Чакай аз да дам първо и после ти си плати сама.Изглежда ми абсурдна ситуация..съжалявамИ твърдиш, че си от доста време с този човек и живеете под общ покрив.Обикновено или поне според моите разбирания едно семейство трябва да има общ бюджет.Според мен обвържете ли се толкова та чак да заживеете заедно значи понятия като "мои" и "твой" пари не бива да съществуват!
Според мен е добър кавалерски жест, който ако се прави от време на време е приятен.Не е задължително всеки път да ме води по ресторанти, но ми показва, че човекът до мен е финансово стабилен и бих се замислила за по-сериозна връзка с този човек, ако имам и силни чувства към него.И колкото и меркантилно да звучи, не бих обрекла децата си на беднотия!Никога не съм била богата..е не бих казала бедна, но не съм си позволявала охолства и поради тази причина не бих подложила децата си на лишения, а това ще стане ако съм с бедно момче.
Аз като момиче също съм плащала сметки и никога и през ум не ми е минавало да си искам парите.Под достойнството на всекиго би трябвало да е да си ги иска.Все едно не е твой близък/любим.Не мисля, че бих обедняла с 10лв.
Muccia, не си чела добре. Написах как е било преди и как е сега, когато живеем заедно. Сега всичко е общо, плаща този, който в момента има кеш, а тези дни като си получим възнагражденията, направо ги слагаме на общо място и всеки ще взема оттам. И аз смятам, че е редно ВСИЧКИТЕ ни доходи да са общи, защото и разходите ни са общи, а и сме семейство. Той знае прекрасно колко и кога получавам, а неговите приходи не са редовни и често са различни в зависимост от това колко работа е имал съответната седмица. АЗ не знам точно колко получава, но знам, че е по-малко от мен. В момента, в който се нанесохме, твое и мое няма. Има наше. И да кажа, че живеем в апартамент на моите родители, обзаведен почти изцяло от тях или с техни мебели, те са му правили основен ремонт преди 2-3 години. Ощетена мога да се чувствам аз, а не той.
Той като цяло е от по-бедно семейство и за мен е било кощунство да искам да ме черпи с каквото и да е. Научена съм да консумирам това, което мога да си позволя и да не позволявам да ме черпят без повод. Както вече споменах държа и на своите пари, защото си правя много фин разчет къде отиват и за какво ги харча. 5 години методиката беше - днес плащаш ти, а другия път аз. Когато сме с други хора плаща той, а аз после му давам моя дял. Хем не накърнявам мъжкото му его пред хората, хем сметките ни са чисти. Проблем с това нямаме и никога не сме имали.
В студентските ми години 10 лв беше целият ми доход за седмицата. Написах вече - закуски, кафета, дискотеки-10 лв седмично. По същото време той работеше на смени за 90 лв на МЕСЕЦ! Предполагам, че моето кафе и кола+неговото нещо си, които правят 3-4 лева, не са му съвсем като да не го бъркат, както и мен естествено.