- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Плаща ли ви сметките гаджето ?
Когато и момичето, и момчето не работят, е редно да си делят сметките и/или да се редуват. Щом си с някого, би трябвало да ти е достатъчно близък, за да му споделиш, че в момента нямаш възможност да поемеш цялата сметка, а само своят дял, и половинката ти би трябвало да те разбере, мхм.
Веднъж звъни той, веднъж звъниш ти и така. Не може само единия да звъни и да говорите за негова сметка, след като и двамата не си плащате сами сметките. Ако единият говори безплатно с другия, то тогава за по-дълги разговори звъни само той и така.Първоначално написано от miminka__94
Поправи ме или отново не съм чела достатъчно добре, но ясно си написала, че 5г. и 10м. сте си искали пари, ако някой е платил сметката.Тоест той може да плаща в заведението за двама, но в последствие ти му връщаш парите.А и в преден коментар казваш всичко сме си делели до стотинка.Според мен това е наистина абсурдно или по-скоро една скръндзлива постъпка.И как казваш, че всичко в момента е Общо при положение че точно в този коментар казваш "Сега, чакаш ден-2-3, ако не се сети-напомняш." И това ако ми е общо евала за съжителството ви!Първоначално написано от krem4et0
Сакънще се прецака гаджето ти, ако покаже джентълменство и не си иска керливите 5лв.
![]()
Тогава сме се чакали по ден-2 и сме си напомняли. Взаимно. Не само той на мен да напомня, но и аз на него. Не обичам да се чувствам длъжна. Напомнянето е ставало 2-3 пъти. Не е въпросът дали и кой ще се прецака, а въпросът е, че сме държали никой да не е в тежест на другия. Аз може да поискам коктейл от 5 лв, а той да пие сода. Защо да е длъжен да плати моята прищявка? Аз не го наричам кавалерство от страна на мъжа, а използване от страна на жената. Монетата има 2 страни.
Откакто живеем заедно не делим нищо и не си връщаме пари.
Май не различаваш времената? В повечето постове писах как е преди, защото ми отвърнаха, че да казваме как е като живеем на семейни начала не е удачно с оглед на темата. Аз защитавам тезата, че всеки си е отделен индивид и другият не е длъжен да го издържа - сметки, храна, дрешки, ходения. Защитавам тезата, че двамата трябва а са финансово равнопоставени, докато са все още само гаджета. Била съм свидетел на много грозни сцени, в които се натяква кой какво е направил или дал на другия(особено при раздели) и смятам, че мога да ги избегна. Против съм разните мацки, които искат да си имат някой, по възможност заможен, за да им осигури финансова стабилност, т.е. излизания, купжони, парцалки и т.н. без да се бъркат в джоба. И тук не става дума за 2-та или 5-те лева. Става въпрос за отношението към парите, става въпрос за очакванията в двойката за финансовите въпроси, става дума за това как ще научиш половинката си, как ще се научи и той. Да стоя с джобовете в ръцете, да гледам на другата страна или да ходя до тоалетната, когато идва сметката, не ми е присъщо. Може и да не платя сега, но в подходящия момент ще изравним нещата. Задължително ще се бръкна за портмоне и ще си направя устата да извадя нещо.
За протокола - живея с мъж, който не може да ми осигури така лелеяната от вас финансова стабилност. Ако чакам само на него, парите до никъде няма да ни стигат, а по-вероятно все още нямаше да живеем заедно. Ама пуста любов, не гледа дебелината на джоба, а сърцето и душата...Аман от меркантилни хора!
Принципно не ходя по заведения и разни мероприятия без пари. 2 лева да са, ама да са ми в джоба, иначе се чувствам глупаво. Все някоя кола ще ми се допие, все едни солети ще ми се доядат, може да се организираме да ходим на боулинг, така че предпочитам да си имам някаква независимост. Не си хващам приятел да ме издържа, нито аз него. Случвало се е момче да ми плаща кафето, и то след дълго настояване. Следващия път аз черпих и така. Не мисля, че някога ще ми се случи да ме врънкат за 2 лв. по простата причина, че момчетата, с които излизам, също са на моето мнение(нямам ли поне 2 лв. в джоба - не излизам), пък и съм доста съвестна в това отношение и не мога да не върна взетите преди време пари.
Значи,аз винаги плащам на приятелката си след като излезем на кафе,ресторан и т.н.Аз съм от този тип хора,които смятат,че трябва да си кавалер и да платиш на гаджето си въпреки,че тя постоянно вади пари да си плати аз не ги приемам.Но пък не съм и от този тип хора дето пък купуват разни дрехи,бижута и най различни неща и постоянно да ги глезат. Дано сте ме разбрали.![]()
Мисля, че сама изменяш мненията си.Аз ясно ти показах какво си написала и дори ти копирах твой пост.Прочети го и после пак коментирайНо щом така искаш.. живей си със заблудата.Все едно...всеки със своите идеали и принципи.Просто си ви представих като една двойка,в която все пак всеки сам за себе си.И щом сравняваш "аз пих коктейл, а той сода (или пък ако беше в обратния случай) " , значи отново си казваш "не е длъжен/аз не съм длъжна да му плащам.Ако за 6г. си правите селските сметки кой какво изпил, кой какво изял..жалка работа и "много силна" връзка щом ще се циганеем за парите.А уж любовта била над всичко.Ако беше над всичко нямаше да ви прави впечетление кой плаща, а просто някой щеше да извади пари без да казва другият път ти черпиш
![]()
супер идиотски е постъпил...
за единия път да си иска парите, баси![]()
на мен (колкото и да се противя) всеки един ми е плащал сметката поне първите 1-2 месеца. след това успявам да си извуювам подялба![]()
I`m your harlotry, baby..
Only yours, only now [mm]
Muccia, любовта и парите са мнооооооого различни неща и не трябва да се смесват. Понятията се смесват едва когато се издържате напълно самостоятелно и живеете напълно самостоятелно. Когато с някого сте просто гаджета и не живеете заедно, смятам, че трябва да има разделение на мое и твое. Възприела съм това мислене по ред причини. Не смятам, че е редно аз да изконсумирам нещо за 20 лв, той за 2 и той винаги да е длъжен да го плати. В случая бих поела аз цялата сметка, а той после ще ми купи сладолед.
Как смяташ, че трябва да пазаруват гаджета в магазин. Да речем трябва да направят някои лични покупки, но и някои за дома? Обща сметка, която той да плати или отделни? Тя може да си е купила тампони, превръзки, брашно за майка си и бира за баща си...
Как ще процедираш, ако излизаш на първа среща и нямаш намерение да има втора? Случвало се е няколко пъти - оставям си моя дял на масата, ако ще да го взема. Ще стане иначе - тая я черпих, тя не се възпротиви, а сега е кучка, която ме е използвала...
Не смятам, че някой е длъжен да плаща само защото има или няма пенис в гащите си. И не намирам за обидно да си искаш нещо твое. Аз като по-малка (неработеща) съм казвала дори и на майка ми. Тактично естествено, давайки касовата бележка.
В случая бих поела аз цялата сметка, а той после ще ми купи сладолед.
Демек ще ти върне парите за содата един вид. Изчетох ви постовете и наистина кремчето на ДОСТА места си противоречиш. Но не смятам да споря с никой.. Аз изказах вече своето мнение и си държа на него- Не трябва да има ти даде толкова,аз утре ще дам. . Просто някой ,който има в момента ще даде и такаСпоред мен в една дълга връзка не трябва да се смята кой кога е черпил другия сладолед.. Все едно сте ЕДНО ЦЯЛО -то няма как да дели на две нали така : )
момче съм,но ако се поставя на твое място,плаштам моето и си заминавам,да варви подягодите ... Говориме за степен кавалерство,всяко момче иска да изведе приятелката си,да я почерпи нещо ... ама това на нищо неприлича.На твое място ставам и заминавам ...Първоначално написано от psihqsala
Едно цяло сме едва когато сме женени/живеем заедно. Преди това сме ГАДЖЕТА. Не виждам къде си противореча. Казвам как е преди и след началото на съвместния ни живот. Приеми, че не искам да се чувствам длъжна на никого. Сега, когато пазарувам с майка ми, аз си плащам моите неща, защото тя вече няма отговорността да ме издържа. Майка ми не е ли поне толкова близка като гаджето? Хранила ме е, изучила, отгледала. Сега няма ангажимент да ми плаща сметките и покупките. Не мога да спя спокойно, ако дължа на когото и да е дори 1 лев. Гложди ме, яде ме, притеснява ме. Предпочитам да извадя пари, отколкото да се тормозя.
Ок, разбирам логиката ти за 1вата среща с човек, който не харесваш и за да няма недорозумения плащаш твоята част, но при мен лично никога не съм си правила устата на заведение/ресторант, ако аз съм платила и неговата част.Просто защото го смятам за нещо обикновено.Не бих обедняла с 2,5,10лв. Просто ми беше странно, че аз като човек, който има връзка от 1г. не се замислям за мои и твои пари, а вие които имате от 6г.(което си е наистина доста) дори сега си "чакате" 2-3 дни и "ако не се сети, напомняш"
Съжалявам, но оставам скептична по този въпрос и въпреки това ти благодаря, че горе-долу хвърли светлина върху вашата връзка и какво мислишПросто аз съм на мнението, че в една връзка(ако има любов) не е важно кой се е бръкнал с 5 и кой с 10лв.Един път ще даде той, един път - аз.И Никога ама Никога не бих си искала парите.И то не само за гаджета, а и от приятелки, на коитои съм давала, ако не им стига в заведение.Просто си представям, че ако на мен не ми стигат 50ст (примерно) те ще ми дадат без да се замислят.Както се казва "приятел в нужда се познава"
Айде със здраве![]()
Не е важно кой се е бръкнал с 5 лева, когато имаш 10 на ден. Това могат да го говорят само хора, които не знаят какво е бедност и как се живее с левче на ден в най-добрия случай, понякога и с по-малко. Аз съм живяла така и хич не искам и да си представям колко щеше да ми е тъпо, ако бях момче и се налагаше да глезя някоя лигла, която отгоре на всичко ще се муси и ще ми вдига скандали, ако нямам просто с какво да я черпя.
Вие не сте в ред бе хора! НЕ ВСЕКИ има по 10 кинта на ден, че да издържа и гаджето си! И какво кавалерство, какви 5 лева... 90% от тоя форум ги издържат родителите им. Велик жест е да си изкарал тия пари и да платиш на момичето, а не да си казал: "Тате, дай 5 лева да шашна една мацка" и да плащаш с чужия труд. Наистина не ви разбирам.
Не ви ли е гузно ей така, че щипете за пари фактически не момчето, а родителите му? И в крайна сметка от тая тема ви се заличиха всички хубави думички относно дали се хващате с някой само заради парите. Ми то очевидно, ако някое момче е притеснено финансово няма шанс да види момиче от близо. Егати и отвратителния свят е това, в което живеем.
Muccia, 100 пъти на чист български написах, че СЕГА ТОВА НЕ Е ТАКА, а ти пак си знаеш твоето.
И на приятелки, и на роднини, и на гадже и на който и да е не обичам да съм длъжна. Пари на заем давам рядко на много малък кръг от хора.
А на купон кой плаща? При нас с моите приятели плаща 1 (който пазарува), делим сметката на броя на хората и всеки се бръква колкото е неговата част. Не може да генерализираш толкова. Някои хора разполагат с малко пари за харчене с приятели и по купони. Да не мислиш, че ние с моята половинка можем да си позволим да излезем 3 пъти седмично някъде. Не можем. Не можем да си позволим да правим запои през ден, а още по-малко винаги да плащаме всичко на приятелите си.
Ако нямам пари (а да не си направя сметката е почти изключено, винаги имам в себе си повече пари), тегля от банкомат и давам на приятелката си, ако тя е покрила сметката. Ако нямам дребни, гледам да разваля или при първа възможност й ги давам. Винаги в себе си имам достатъчно пари, за да покрия не само моята част от сметката. Нужно ли е да го правя обаче? Освен да поставя някой в конфузна ситуация, друго няма да направя.
ами оставам го да черпи ноо понякога аз купувам сладолед или кафенце и някви такива неща :P така нито аз нито той се чувстваме неудобно
![]()
![]()
Ако не те черпи на момента -разбирам(няма пари и т.н), но вече да е платил и да си иска парите,т'ва е доста тъпо.
Мен гаджето на приятелката ми като излизаме заедно ме черпи и не ме оставя на мира ако не ме почерпи,а пък кво говорим ако е мое гадже(а момчето хич не е богато даже)
Мразя очите си,защото те видях.
Мразя устните си,защото те целувах.
Мразя ръцете си,защото те докосвах.
Но мразя и себе си,защото те обичах!
Както каза някой преди мен, в тази тема си пролича кои са наистина материалистки и кои не.![]()
Понякога поставяш стени около себе си
не за да отблъснеш хората,
а за да видиш на кого му пука достатъчно, за да ги разбие.
Bellatrix, моите уважения (bow)Първоначално написано от Bellatrix
Хубаво прочетете мнението и са замислете над него
Качествата на един човек или момчето дали е пич не се определя от това дали баща му му дава повече пари и той ви черпи.
Примерно аз не изкарвам хич даже лоши пари за възрастта си, не мога да се оплача, НО не бих желал да плащам редовно нечия сметка САМО за да НЕ ми се цупи някоя пикла. Приятелството/Връзката НЕ струват пари и не се измерва в левове.
Пък това, че за вас един коктейл да ви платят на среща е гордост и самочувствие, показва само колко струвате реално.
П.П. Говорим за системните случаи, не за единични или периодични.
.: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮
Креми,тя говори за този твой пост:Първоначално написано от krem4et0
В него съвсем ясно си написала,че сега чакаш няколко дена и ако той не се сети да ти даде парите ти му напомняш (и обратното).Първоначално написано от krem4et0
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
^Тълкувате, както ви изнася. Само аз ли схванах написаното от Креми?
явно не можете да й надвиете по друг начин, та се хванахте за едно изречение отпреди 5 страници.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
1.Е от предишната страница!!!Първоначално написано от kalpazanka
2.Само не схванах,защо се обръщаш към мен,след като аз само й казвам,защо Muccia говори за едно и също нещо ...
3.Ми май само ти си го схванала,защото когато прочетох въпросния коментар и аз останах с впечатлението,че и сега си търси парите,а в следващия момент казва,че всичко им е общо![]()
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
Сега не го разглеждай като наречие.
А и само защото има човка реши, че въпросът ми е персонално към теб ли?
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Ще се опитам да отговоря възможно най-кратко и ясно.Така...Смятам,че приятелят на авторката е в голяма грешка,но не бих искала да обиждам никого...
Лично при мен нещата стоят така:В началото на връзката ми с моя приятел бях винаги много против това да ме черпи,да ми плаща сметките,да му купува разни неща...Въобще не исках да ми плаща нищо.Винаги съм гледала,когато излзам някъде да имам пари в себе си,независимо дали излизам с приятели или с Него.И аз мисля по горе-долу същия начин,както мисли и Креми,но не съвсем.Винаги съм гледала да не дължа пари на никого,в първия удобен момент да върна сумата,която дължа.Напоследък обаче нещата,неусетно сякаш,се промениха.Той започна да плаща разни неща,например моята част от сметката за храна в магазина или където,защото от няколко месеца насам нямам никакви пари и събирам буквално стотинки,за да мога да изляза.Както и да е де.В момента процедираме така:Кой,когато има пари-плаща.Гледам,когато имам достатъчно да му давам моята част,когато плащаме за нещо,но не винаги се получава и това страшно много ме дразни и ядосва,но няма какво да направя,при положение,че наще ме издържат и все още не работя никъде.Вече не знам от колко време не съм излизала,за да мога да взема някакви пари от наще,когато ще се виждам с приятеля ми,но пак не стигат.Просто вече не става да изкараш с 2 лева цял ден,а трябват повече.Аз не се виждам с него по няколко часа,а за цял ден.Все пак и ядене трябва да си осигурим...
Мисълта ми бе,че в засивимост от финансовото си състояние процедираме различно.В единия период си плащаме отделно,в другия се редуваме.За пътувания и такива неща-той плаща горивото,а аз храната и така.
Не е нужно всеки път все единия да плаща цялата сметка,а другия да си гледа кефа.Намерете вашата среда,равнивесието във везната.Разберете се.Не е толкова сложно.![]()
МОМИЧЕ СЪМ!!!
Сега не беше в качеството си на обстоятелствено пояснение за време, а като вметната дума.
Нещо като: Харесвам гаджето си без брада. Сега, ако не се бръсне 2-3 дни, няма да го върна, но по принцип го обичам така. В случая и в контекста сега=обаче или някаква друга паразитна думичка, която ползвам вместо обаче, ако и разни такива...За това има и запетайка!!!!
Как калпазанка го разбра? Вие не употребявате ли това наречие като вметната дума в изречението.
Ще перифразирам:Ходим от близо 6 години (без 1 месец), а от 18-ти юли живеем заедно. 5 години и 10 месеца си искахме пари, ако другия е платил. Но (обаче, по принцип и други думички от тоя род), чакаш ден-2-3, ако не се сети-напомняш.
Вие за думата се хванахте, а запетаята и времето в предходното изречение - не.
lifelesscorpse, като си с него по цял ден, какъв е проблемът да се прибирате у тях (у вас) да хапвате. Или да се разделяте за обяд. Не е нужно да ходите по заведения. Не знам от кой град си, но аз мога да се нахраня прилично за 2 лв (не ям много) - 2 закуски или обяд/вечеря в студентски стол или заведение за бързо хранене. Супите са по лев, салатите 60 стотинки и 1 кюфте за 40-50...Не, че 2 лв са много пари, ама...И защо се моткаш по тия жеги. Отидете у тях (у вас), купете си нещо от магазина за 5 лв и се наяжте. Пиле с бира на Била е 7 лв (днес), 2-3 домата и това го ядем...ден, ден и половина. С месо за 6 лева и малко зеленчук какъвто имахме спретнах 20 шишчета...Спагети, пица са още по-евтини. Баница се прави за 3-4 лева...Вместо да се моткате безцелно, напазарувайте, сгответе и ще ви е евтино и забавно.
А иначе знам какво е да караш с 2 лв, че и по-малко на ден. Знам какво е той да няма. А все да си стоиш по къщите не става...разходки с часове. Най-много 1 вода да си купим, а по-често си вземахме предварително и се почва мотане из града, разглеждане, присядане на пейка. И така свикнахме. Преди около половин година решихме да отидем само двамата на кафе. Не го бяхме правили поне 2 години...беше ни неестествено, смотано и след 1 час си обрахме крушите и отидохме на пейката...
браво на Bellatrix за мнението, а иначе... на мен лично не ми се е случвало, защото никога не съм позволявала на момче да ми плаща сметката и когато казвам "не, искам аз да си я платя" , ако момчето предложи, имам предвид, че "искам да си я платя" , а не да кажа още веднъж, да си приготвя парите, да погледна лигаво и да кажа "е, добре, айде, но ще се реванширам", като това естествено при повечето си остава само на думи.