.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 32 от общо 32
    Голям фен Аватара на Emilen
    Ето един конкретен отговор: Риск има. Не е голям като процент, но съществува. Всички доводи срещу този факт мога да оборя с МНОГО примери на бременни момичета, практикували "безопасен" секс без презерватив.
    Колкото до стеснения кръг от "познати", които го правили не знам колко пъти и как, ще кажа, че всичко е доста индивидуално. Лошото е, че когато става въпрос за вероятност, всичко различно от 100% е потенциално търсене на проблем.

По принцип риск има, но не е много голям и вероятността е 1/1000. Следващия път вземи се измий, неприятно е да духаш на ферментирала сперма, постави се на нейно място.Гнусно е...
    Да обичаш значи да страдаш!

Супер фен Аватара на FancyGirl
    Тя изобщо била ли е в овулация ? Ила там някъде ?
    Дали някой ден сърцето ми ще престане да се опитва да изкочи от гърдите ми всеки път, когато ме докоснеш ?

Цитирай Първоначално написано от Rebus
    Цитирай Първоначално написано от ShiTmARMALADE
    еми ако бяxте внимавали повече в час по биология щяxте да знаете че сам един сперматозоид не може да направи нищо тъи като не може да премине стената на яицеклетката за това са нужни няколко xиляди за да могат да разградят тази стена с ензима които се намира на върxа на главичката им в меxурче наречено акрозома така че както казаx не случаино изхвърляме xиляди природата го е измислила
    За протичане на оплождането е необходим точно 1 сперматозоид - най-активният от всички!Когато главичката на сперматозоида се срещне с външната обвивка на яйцеклетката, акрозомата се пука и освобождава ензим, който разрушава обвивката в мястото на контакта.Протича акрозомна реакция.В резултат на това яйцеклетката отделя вещества,които блокират достъпа на другите сперматозоиди до нея.

И странно,големи капацитети сте повечето...чета и гледам колко кухи парчета има.А ми обяснете как няма вероятност да стане гаф при описаната ситуация??Дори и при измиване , и изпикаване има вероятност да останат сперматозоиди по каналчето.Те презервативите не гарантират 100% сигурност,а какво остана 2 пъти секс без кондом!Мислете малко..
    Оплождане (на латински: Fecundatio), се нарича процесът, при който в яйцеклетката прониква сперматозоид. Започва да се формира нов индивид, това е началото на бременността. Зачеването е сложен процес. В месечния цикъл на жената, единствено по време на овулацията може да се осъществи зачеването. А овулацията е много кратък период от време. Шансът на жената да зачене се свежда в рамките на 12 - 24 часа.

Не винаги обаче нещата са толкова прости. За да се осъществи зачеването са нужни:

– годна яйцеклетка

– качествен сперамтозиод

– точното време

Понякога сперматозоидите не пристигат навреме до яйцеклетката, не преживяват достатъчно, нямат нужната концентрация. Далеч не е вярно твърдението, че един сперматозоид е достатъчен, защото в естествени условия са нужни милиони сперматозоиди, които помагат на този "един", като атакуват този комплекс и самата яйцеклетка, за да я "предразположат" да поеме сперматозоида".

не ме караи да вадя дебелите учебници и да ти цитирам точно как става
    Живей така че всяко дете да може да те нарече тате

Град
    [На Метри От Земята]
    Абе хора защо не се миете бе?
    по темата.. предполагам, че не е станал някой гаф, но все пак да си направи тест
    Просто аз

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си