Е напиши в началото на темата си че не искаш да пиша. Аз от къде да знам.

Какво ти е емоционалното състояние нямам идея. Честно казано не ме и засяга. Ако държиш да получаваш/не получаваш определени отговори - напиши ги бе. Предвид че не си казала какво искаш/не искаш - всеки си пише това което мисли.

Идеята, която ти пропускаш и не искаш да приемеш, макар че тя е факт и си личи, е че той е имал проблеми и преди теб. И след теб също ще има проблеми.. просто.. няма стимула да си ги разреши, защото.. всеки път като каже нещо знае че ти ще отстъпиш, предвид че.. така правиш винаги. И на него си му е окей така.

А ти хем искаш да сте щастливи, хем не искаш той да се променя, хем питаш дали ти трябва да се промениш. Айде.. щом ти е кеф - променяй се

Съвет(изход) ти дадох - хвани го някой път да си говорите сериозно и не приемай уклончиви отговори. Питай, задавай въпроси, уточнявай, изяснявай.. просто.. не му давай шанс да се измъкне(както всеки път става) докато не научиш това, което искаш.

Че ще се опариш - ясно е. Година и нещо, той си е все същия и ти продължаваш да пускаш едни и същи теми(като идея). Ако на това му викаш, развитие и разрешаване на проблемите - да, помагаш му. Щом мислиш че ще стане с търпение - защо ни питаш? Или имаш нужда да те подкрепят за да си убедена в правоатта на дадено решение? Ако е така - да, с търпение ще стане. Но не само.

И така. Следващия път напиши кой не искаш да ти пише в темата. Врачки не сме