На първо място, да е интелигентен и с обширни интереси. Да не е твърде свит, за да може да се води нормален разговор с него. Но не харесвам "отворковци", които се правят на интересни, опитвайки се да впечатлят всяка п*тка. Да може да води интелигентен спор, излагайки собствената си позиция, но запазвайки хладнокръвие. Упорит, интересен.
Чувството за хумор също е от особено значение, макар че има едно качество, което малко хора притежават, а именно да осъзнават кога е неуместно да се смееш. И под това нямам предвид дали си в градския транспорт или вкъщи, а това да улавяш кога на човекът отсреща не му е до смях.
Да не е обсебващ, да не ме преследва и да следи всяка моя крачка. Да ми има доверие и да ми е показал, че и аз мога да му се доверя. Мисленето му да е оригинално, изненедвайки ме постоянно. И под "изненадва", нямам предвид малоумни подаръци и скъпи вещи, а да казва неща, които не съм очаквала да спомене. Да ми съобщава факти, за които не съм и подозирала.
Не обичам твърде романтичните натури, но малки жестове от време на време определено са един голям плюс. Било изненадващо идване до вкъщи или планирана екскурзия до някое отдалечено местенце. Няма особено значение.
Външен вид - не обичам метросексуални екземпляри, вглъбени във външния си вид повече дори от най-суетните момичета. Всъщност, едно нормално изглеждащо момче с дънки и тениска е абсолютно удовлетворително. xD
П.С. Такова момче не съществува.