Новият домакински екип на Манчестър Юнайтед е комбинация между историята на клуба и новата технология - всяка фланека е направена изцяло от рециклиран полиестер.
Червено, бяло и черно са цветове на Манчестър Юнайтед и от "Найки" са уловили духа на клуба в новия домакински екип. Новата тениска клони към класически вид, вдъхновен от 1970г., и разполага с яка за първи път откакто "Найки" станаха официален партньор на Червените Дяволи през 2002. "V" дизайнът от миналия сезон отново присъства, този път на гърба на фланелката, както и на чорапите.

Юнайтед ще има три опции на екипа в зависимост от противника: червени фланелки, бели гащета и черни чорапи; червени фланелки, черни гащета и бели чорапи или червени фланелки, бели гащета и бели чорапи.

Логото на новия спонсор, Aon, е разположено в предната част на фланелката, а от вътрешната страна на тениската, точно където е разположана емблемата, е изписана клубната мантра "Повярвай" (Believe). Посланието стои точно до сърцето, разкривайки "Вътрешна Гордост" на всеки фен на Юнайтед. Символичният Червен Дявол стои на ръкавите на фланелката и на къси гащета, за да добави щрихи към комплекта.

За да направят екипа "Найк" са използвали изхвърлени бутилки от вода, които са били предназначени за депата за отпадъци в Япония и Тайван, където те ще отнемат до 500 години, за да се разложат. Това спестява ценни суровини и намалява консумацията на енергия с до 30 на сто в сравнение с конвенционалните тъкани.

Бутилките се поставят в голяма миеща машина, за да бъдат почистени и етикетите да бъдат премахнати, преди да бъдат нарязани на малки люспи и стопени в прежди, които в крайна сметка ще осигурят материята за фланелката.

Използваният рециклиран полиестер за направата на новия екип на клуба, означава че "Найки" са използвали около 13 милиона пластмасови бутилки за вода, което се равнява на 254,000 килограма полиестер - достатъчен да покрие над 29 футболни игрища, както и да покрие терено от 3,000 км., ако се ратвори от край до край. Процедурата е използвана за абсолютно всички тениски, без значение дали ще бъдат носени от играчите или предназначени за феновете.

Мнението на играчите

Гари Невил: "Новият екип изглежда страхотно и отразява същността на Юнайтед. Чудесно е, че екипите са направени от рециклирани продукти. Харесва ми идеята с използването на изхвърлени бутилки за вода. Това означава, че всеки фен при закупуване на фланелката помага да се намали въздействието върху околната среда."

Патрис Евра: "Екипите са чудесни и комфортни. Надявам се, че ще спечелим всеки един трофея през новия сезон с тях. Харесва ми, че "Найк" са изписали "Вярвай" от вътрешната страна на емблемата."

Уейн Рууни: "Комфортта е най-важното нещо относно екипите, а в тези опрделено се чувстваш добре. Фланелката не е стегнат около врата, което ти дава свобода, а факта, че има яка ми допада много. Нямам търпение да я облека и се надявам, че ще бележа много голове с нея."

Нани: "Смятам, че фланелката изглежда много добре, а и се чувстваш добре в нея. Винаги е хубаво както за играчите, така и за феновете, когато видят новия екип за пръв път. Това е като нова мотивация за нас преди старта на сезона."

Джи-Сунг Парк: "Екипа ми харесва и няма търпение да го нося. Чувстваш се добре в него и съм сигурен, че ще бъде доста популярен сред феновете."

Димитър Бербатов: "Не екипите печелят мачовете, но определено са доста комфортни. Особено щом е съчетано червено, бяло и черно - харесва ми. Надявам се, че тези екипи ще ни донесат късмет и слава."