- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Булимия !!! Помощ
Здравейте. Знам че има много такива теми, Но..... наистина се нуждая от помощ.
Предполагам на много от вас е известна тази болест "Булимия" - поемане на огромни количества храна и след това повръщане.
Страдам от това заболяване от 3 годино но с прекъсвания. Издървам по 2-3 месеца или по 1-2 седмици и отново се започва. Не съм дебела, но така се чувствам. Ръст 172 тежа 60-63 кг. Не се харесвам. Имам паласки и отпуснат корем. Освен булимията понякога взимам и разхлабителни хапчета. Страх ме е нещо да не ми стане от тях, но немога да ги спра.. а много искам да се оттърва от тях и да заживея като нормално 19-годишно момиче !!! Депресирана съм от теглото си. Веднъж се дава правото на човек да живее и неискам просто така да си премине през, без да го усетя и да му се насладя.
Обръщам се към вас за съвет.. някои страдал ли е от това? Как сте успяли да го преодолеете? Знам че трябва да се обърна към специалист но НЕ МОГА ! Не Мога да кажа и на родителите си... направо ще ги съсипя !!! Искам да се справя сама !!!
Знам, че ще се справя.... Наистина, смятам че имам воля.. и ако не го направя за себе си , то ще го направя за хората който ме обичат, защото знам че ако нещо ми се случи те ще страдат най-много А последното нещо което искам е те да са Нещастни..
Обръщам се към всички, които са тръгнали по този път... НЕ СИ СТРУВА. Има хиляди неща който могат да се правят, вместо да си губите времето пред хладилника и след това пред тоалетната чиния. Животът веднъж ни се дава !!! Огледайте се,погледнете небето, усетете слънцето...немислите ли че е по добре да излезете на разходка с приятели или някъде да отидете на кафе,дискотека,на кино..Има толкова много неща за вършене и САМО един живот !!! Погледнете любимите си хора, мислите ли че те ще се гордеят с вас ако знаят...НЕ. Те искат да сте щастливи и усмихнати, а не депресирани и отчаяни. Помислете само.. колко пълни момичета има, който се радват на живота. Да имат 5-6 кг. отгоре но за разлика от нас те са ИСТИНСКИ ЩАСТЛИВИ !!! и след време ще имат хубаво семейство и деца, които ще ги обичат.. А ние .. мислите ли че с разхлабителни хапчета и постоянно повръщане ще сме здрави след години -НЕ !!!
След всичко което ви споделих АЗ Вярвам, че всеки може да успее... и аз ще го направя. Преди 30 мин беше последното ми повръщане .. Това е !!! Имам за какво да живея и най вече за кого - за всички онези, които ме обичат и Аз тях. ЗНАМ ЧЕ МОГА !!! ЩЕ ГО ПОСТИГНА !!!!
И ние кво?![]()
Виж ко-ако сама не се осъзнаеш и не си помогнеш-никой не може
ами аз като 4ета ,ти даваш съвет на другите моми4ета как да се справят и 4е това е безмислено.Осъзнала си 4е имаш проблем,така 4е вси4ко е в твои ръце!![]()
Щом не искаш паласки и коремче-спортувай,няма да умреш. Но виж от булимията може.
Всеки може по лесния начин, а ти си си осъзнала проблема, действай, ние няма какво да направим, освен да ти копирам 2-3 статии ако искаш?
Евала,че си се осъзнала и искаш да се излекуваш.
Сподели на някоя приятелка и нека тя те подкрепя,щом не искаш да казваш на родителите си.Успех,..
П.П
"Виж ко" , не мисля че има нужда да я нападаш,едва ли ако изпаднеш в нейното положение много ще си помогнеш..Май само си търсите къде да си избивате отрицателната енергия.Първоначално написано от britzy
вече е модно никнеймовете да са числа ли?
Според мене щом пише темата-не си е помогнала и не е осъсзнала напълно за тва търси помощ-аман вече.Има си психолози за такива случаи
Първоначално написано от britzy
Ами ако питаш мен, не знам какви са последните тенденции в никнеймовете, просто регистрацията си я направих по спешност, и не мисля че е нещо кой знае какво, както и britzy.
![]()
Определено не и помагаш така.![]()
Е поне си го разбрала на време отивай на доктор и той да ти кажа как да постъпиш за друго незнам не съм попадала в такава ситуация (дано и до не попадна) . Ние тук не можем много до ти помогнем.![]()
светни ме за някой "хубав" ник от последните тенденции.Първоначално написано от 987654
Пфф беги ма-не си интересна![]()
Ти пък си по-скучна и от циганката от кварталаВече чета няколко твои мнения и си се чудя къде живееш.Първоначално написано от britzy
![]()
живее в селеметааа,не виждаш ли как пишееоправи се и тогава коментирай кой е интересен и кой не.Всеки слу4ай ти не си "пффф"
В София живея ако толкова искате да знаете + тва май си немате работа ,та ми четете мненията![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ти да не си мислил, че ще седна да четя мненията ти, ако исках да си запълня времето с нещо съществено и важно!?Първоначално написано от britzy
Абсолютно си прав, всъщност.
![]()
Всъщност съм момиче-Лелеее прекратявам,че ще умра да ви се смея
така е,губим си времето като ти 4етем мненията.. пове4е няма да коментирам
Убедена съм, че ще се оправиш, след като вече си осъзнала проблема НО е зверски трудно сама. А и напълно излишно. Знам, че те е срам да говориш очи в очи дори с някой лекар, когото не познаваш, но го направи! Съветът от мене е да не се опитваш да се справиш сама, а да потърсиш помощ (по- голяма от форумската)![]()
Никога не казвай никога, защото ти се връща.
Смехът е заразен. Бъди преносител!
Смей се,смей се..то смеха е здраве...Първоначално написано от britzy
![]()
Според мен трябва да говориш със специалист и да кажеш на родителите ти.Не може тази болест да се крие така.Те ще се опитат да направят всичко възможно за теб и така,като имаш и тяхната подкрепа,ще се справиш по-добре.Ще имаш опора.Предполагам,че е тежко да криеш такова нещо..така че-кажи си го.Няма смисъл от тайни.
Относно britzy-най-добре да се махне от темата.То бива простащина,ама товаа...направо ми лазят по нервите такива.
До авторката-успех.![]()
И каква простащина???-казах и да потърси професионална помощ понеже явно не се оттърва напълно от проблема а само за месец/два.Оффффф кво се обяснявам и аз
Ооо,да...това изобщо не е просташко..нее..Първоначално написано от britzy
но както и да е.
Да не спамим в темата на момичето.![]()
Боже, тези числа и тази britzy- марш в кофата.
За авторката: Недей рискува сама. Силна си, имаш воля- окей. Обаче ще ти е хиляди пъти по-лесно с подкрепата на приятели и роднини. Мислиш, че ще ги съсипеш като им кажеш? Не, ще ги съсипеш ако не успееш да пребориш болестта. Имаш нужда от всичката подкрепа, която можеш да получиш.
Най-накрая едно точно и напълно коректно мнение !!!!!Първоначално написано от changess
Big or small, lies are lies!