- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Поликистоза на яйчниците?
Извинявам се,ако повтарям темата.Знаете ли нещо за това заболяване,има ли ле4ение?Благодаря!
Противозачатъчни или овариална стимулация е лечението.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
kalpazanka, на мен гинеколожката ми каза, че поликистоза не се лекува, само се потиска с хапчетата.
Понеже съм със същия проблем, пих 6 месеца хапчета по предписание и след като ги спрях, ходих на преглед и лекарката ми обясни, че в момента съм чиста, но вероятно след някой друг месец пак ще ми зацикли яйчника.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
LadyDi, тук не говорим за лечение, което е етиологично, т. е. насочено към причината. Тук целта е да се нормализира МЦ, да се възстанови овулацията и да се стигне до бременност. Вече конкретните случаи се решават всеки за себе си. Ако пациентката не желае да забременява, пие ОК, ако иска бебе- подлага се на стимулация.
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
На мен точно за бременност ми предписаха противозачатъчни.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Авторке, метни едно око тук- http://www.zachatie.org/index.php?op...=397&Itemid=17
LadyDi, всеки специалист си преценява в конкретния случай. Масовата практика, обаче, е
ЛЕЧЕНИЕ НА СПЯ, КОГАТО НЕ СЕ ЦЕЛИ ЗАБРЕМЕНЯВАНЕ.
КОНСЕРВАТИВНО ЛЕЧЕНИЕ. Използуват се много медикаменти /поотделно или в комбинация/ за въздействие върху различните симптоми.
Контрацептивни медикаменти – представляват комбинация от естрогени /етинилестрадиол/ и прогестини в различни сътношения. Желателно е да се използват монофазните, по-високо дозирани медикаменти, съдържащи новите гестагени /дезогестрел, гестоден, норгестимейт и др./. Смята се, че двуфазните и трифазните препарати имат ниска концентрация на хормоните в първите дни на приемането им, поради което не могат да потиснат началния растеж на фоликулите. Прилагането им може дори да увеличи микрополикистозата.
и т. н.
Благодаря Ви!
Аз съм с тази диагноза от 5 години.Сега съм на 21год. И от 5 год.пия противоза4атъ4ни-Новинет.Но се 4удя до кога ще ги пия?!?! Като ги спра и адът запо4ва от на4ало, а като ги пия немога да имам деца.Затворен кръг е.Това е АД! Като се раболях ка4их 5,6 излишни кг и много други проблеми.
Благодаря за отговорите!
Деца ли искаш да имаш в момента?
Най-добре говори с гинеколога си. И аз съм минала през ада на кистите. От 16 годишна се почна, от 17-18 почнах ОК и при всяка почивка пак имах проблеми. Вече 7-8 цикъла не ги пия и проблеми нямам. Първите 2 цикъла бяха по-ненормални (23 и 36 дни съответно), но после все са в рамките на 27-29 дни. Овулация не знам дали имам, но нямам оплаквания и проблеми вече половин година. Не планирам скоро деца, обаче.
То4но и аз съм така,при паузите на лекарството стават едни ненормални неща!Не,още не искам деца,рано ми е за това,но се притеснявам все някога ще дойде и този момент.А и тези страни4ни ефекти... Истината е 4е няма ле4ение и не знам какво ще правя.![]()
Лекарката,която ме "лекува",каза 4е нямам овулация и за това пия Новинета.
Авторке,иди на хомеопат.Те лекуват причината за болестта ти, и после тя изчезва. АЗ така съм си лекувала кожни заболявания при хомеопат, и спомен нямам вече от тях....а беше ад, сърбеше ме непрестанно,отоци,подувани я итн..на ръцете-по-точно на китките,на гърба отзад,и по краката...но вече нищо ми няма.
Да ме прощаваш, но явно четеш избирателно. При положение че това е заболяване с недостатъчно изучена етиология, как по-точно хомеопатът ще лекува причината?!Първоначално написано от mincheto
А и не знам кое нормално момиче ще си рискува репродуктивните способности. Разбирам хомеопатията и билките да са помощно средство например в паузите, но основно лечение... струва ми се безотговорно.
Проблема е ,4е при4ините са много и не са то4но установени.Хомеопат едва ли ще ми помогне,но благодаря4естно казано не вярвам на билките ,но бих опитала вси4ко,въпреки,4е няма ле4ение,а само подтискане на симптомите.
![]()