- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Плуване
Здравейте! Предварително се извинявам, ако такава тема вече съществува, но не успях да я намеря, въпреки, че се поразрових в сайта. И така ... на 1 септември съм решил да започна уроци по плуване. Всичко около мен ми казват, че това е най-добрия, най-полезния, най-правилния спорт от всички. Истина ли е всичко това? Също така ме интересува дали от плуването (имам впредвид от правилното плуване) е възможно да оформя след месеци, релеф на тялото си, тъй като в момента съм позатлъстял, а искам тези мазнини да се стопят и тялото ми да придобие спортна форма.
Кажете ми накратко какви са основните предимства на плуването и по колко пъти е желателно да се ходи седмично.
Благодаря ви предварително =)
Желателно е да се ходи поне 3-4 пъти.
След месеци не, след някоя друга годинка ще отслабнеш, но трябва и диета да пазиш. Плуването е може би най-здравословния спорт защото не предизвиква контузии, а цялото ти тяло се развива![]()
Първоначално написано от xCutOutMyTearsx
Това също е от изключителна важност за мен...Каква диета трябва да спазвам, тъй като не съм свикнал да се ограничавам особено. С кой трябва да се консултирам за изграждане на спортна програма (седмичен цикъл на плуване + правилна диета)?![]()
Като гледам ти е заради тялото, а не защото искаш да се занимаваш с плуване.. Почни да ходиш на фитнес прави упражнения за релеф и ще станеш много здрав, но не за маса, а за релеф, щом имаш маса .
Грубо ли е ако питам: Курво, как си?
Като гледам ти е заради тялото, а не защото искаш да се занимаваш с плуване.. Почни да ходиш на фитнес прави упражнения за релеф и ще станеш много здрав, но не за маса, а за релеф, щом имаш маса .
Ами..доста време съм обмислял варианта с фитнеса, но всички ми казват, че от плуването ще стана по-здрав физически и ще придобия по-оформено тяло( т.е. ще имам по-добър релеф на тялото отколкото във фитнеса)..затова се чудя..
Еми това си зависи от упражненията който ще правиш, от плуването с много труд ще направиш едно прекрасно тяло, но няма да си толкова здрав . Ще си релефен![]()
++Първоначално написано от ibojilow
I'm just a man,not Superhuman
I'm not Superhuman,someone save me from the hate
I've gotta fight today to live another day...
Speaking my mind today my voice will be heard today.
Значи, доколкото разбрах, с много и правилно плуване ще постигна едно чудесно оформено тяло, но нямам да имам чак толкова голяма сила, т.е. просто няма да имам както се казва "шкебме" а ще имам едно чудесно оформено релефно тяло![]()
Еми да няма да си като тия в фитнесите да вдигаш еди колко си, но тялото ще ти е трепач за мацките. Е и малко упражнения за корема трябва да правиш![]()
Плуването натоварва всички мускулни групи. Извайва фигурата независимо от пола. За мен е и по-приятно. Щом си решил - go for it.![]()
Всяко нещо в живота се заплаща - с кръв, с пот, със сълзи, с лични жертви.Затова не завиждай, не знаеш кой с какво е платил!
ОК! момчетаБлагодаря ви за съветите
От 1 септември започвам яко плуване
![]()
Не знам, според мен научиш ли се да плуваш делфин, и то бързо, с пълните движения на ръцете, се развива доста сила- АДСКИ трудно е...