- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Това нормално ли е?
Така, тази тема не е с цел оплакване.
След като години наред обвинявах околните за това, че те не са достатъчно добри за мен, в един момент реших да се запитам дали проблемът не е в мен. Реших да попитам и вас, като опиша ситуацията си накратко.
Проблемът е, в общи линии, че съм твърде критична и мнителна. Имала съм връзки, които не са ме удовлетворявали и в 90% от случаите са били приключвани от мен. Когато наум изброя "изискванията" (поради липса на по-точна дума) си за човек от противоположния пол, осъзнавам, че те са твърде много. Не ми казвайте, че не съществуват перфектни хора, както и че аз самата не съм такава, напълно ясно ми е. Но умът ми е някак устроен да издирва тези хора и когато осъзнае, че човекът отсреща притежава някакъв недостатък, го преувеличава и просто въпросното момче бива отхвърлено.
Е, смятате ли, че тази свръхкритичност е в рамките на нормалното? И мислите ли, че мога да направя нещо по въпроса, за да се променя?
П.П. Опитах се да опиша всичко възможно най-лаконично, на когото му се струва дълго и скучно, може просто да не чете.
Да! Ако искаш да питаш защо питай и ще ти бъде отговорено![]()
Ако ще се придържаме дотолкова към зададените въпрос, защо ти не отговориш на втория, зададен от мен.
И все пак, защо, о, Велики? Просветли ме.
Споко,всеки има сродна душа някъде.Човек не е перфектен,докато не се влюбиш в негоА и освен това скъпата стока има най-добрите купуватели :P
Бях хиляди пъти Жулиета.
Само че накрая не умирах.
Милост ли?Проклятие е,Боже,
че след любовта оставаш жива
Опитай да поставяш критериите само като скеле .Пъководи се от това дали се получава магията - демек дали ти е приятно .Критериите не заздравяват връзката между вас ,само постават граници и по точно ТИ ги създаваш .Мисли рационално не впускай в някви филми .
Нормално е. И аз мисля,че има много тъпи хора.
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Да !
P.С. Не съм чел тематапросто отговорих на въпроса
Когато имаш НУЖНОТО и не даваш НЕОБХОДИМОТО, оставаш с НИЩОТО и чак тогава осъзнаваш същноста на МАЛКОТО, което е трябвало да дадеш.
Правиш ли им This is sparta като дойде време за раздяла?
Housemusikk, мисля рационално, или поне така ми се струва. Не рамкирам нещата дотолкова, доколкото звучи. Например, започвам хубав разговор с някого. Нещата вървят добре, говорим стойностни неща и човекът отсреща проявява признаци на интелигентност. Но в един момент, изръсва нещо искрено глупаво. Бърка дума, например. И грешката започва да кънти в съзнанието ми, казвам си, че човекът е смотан и т.н.
Rockspot, или както там беше, тогава защо се изказваш?Трупаме мнения за гъзария, а?
Не, не можеш. И да опитваш е безсмислено. Може да с епромениш но ще е временно и под влиянието на някакъв фактор...и като изчезне този фактор...сещаш се какъв е ефекта.Първоначално написано от ThroughStruggle
А по първия, ако не сме критични и взискателни...а айляк и да става каквото ще значи не ни пука достатъчно и в крайна сметка оставаме разочароване защото в един момент просто ни се иска повече...
Това е моето скромно мнение.
Такива хора обикновени са девствени. На теб компотчето отворено ли ти е ? Мдааа... и аз така си мислех.Първоначално написано от ThroughStruggle
Temet Nosce
벨야카
Попринцип е нормално,но гледай да си малко по-некритична,че така никога няма да си намериш подходящият,и ще останеш сама.
Напълно нормално е според мен, всеки има някакви "изисквания", както ти ги нарече и се стреми да ги намери в някого. Не само ти, а почти всички когато намерят недостатък го преувеличават и това става вече голям проблем.
http://www.youtube.com/user/Michelle...15/rOCzQ3pKGvk
Шофирай разумно- стигни жив!!!
И аз съм критичен, мнителен та даже и паметлив(ма яко паметлив)
НЯМА ПРОМЕНЯНЕ!
Първоначално написано от FeelMyPain
![]()
![]()
![]()
![]()
по темата..и аз съм същата, явно е нормално
Може би, трябва да оставиш човека до себе си малко по-дълго време, да изчакаш да свикнеш с него и тогава недостатъците ще си личат по-малко![]()
Това е твърде личен въпрос. Трябва да те опозная добре, за да ти дам добър съвет.
НО на въпроса ти ще отговоря така:
- Ако ти самата отговаряш на изискванията които поставяш към момчетата, не се променяй, но ако не отговаряш на дори само 1 бих те посъветвал да свалиш малко критериите.
Жена с пари е като луд с картечница.....
Би било доста високомерно да кажа, че смятам, че отговарям на собствените си изисквания. А и, всъщност, няма откъде да знам, тъй като нещата са различни през моите очи.
umri, сексът всъщност няма много общо с откриването на "идеалния" човек.
Значи просто те е страх и се криеш за 10000 стени, като си измисляш random оправдание за това. Наречи го както искаш - страх те е да се отпуснеш + че си егоцентрик от най-големитеПървоначално написано от ThroughStruggle
И не, не е нормално. Когато задаваш някакви критерии, ртябва да знаеш къде се вписваш ти според тях. Щото.. ако не можеш да определиш собствената си същност.. как изобщо определяш критериите като обективни и до някаква степен правилни? И ако ти не можеш да се самоопределиш - на каква база ще определиш къде да поставиш другия?
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Аз лично смятам, че се вписвам сред тях, и отговарям на по-голямата част. Въпросът е, че така смятам АЗ, а за хората наоколо нещата могат да са доста по-различни. Самоопределянето не ми се струва особено обективно.
Значи махни всички критерии, които смяташ че не покриваш и темата е приклчена. Няма как да искаш от някой да е някакъв, ако ти не си такава.
И между другото - самоопределянето е точно толкова обективно, колкото и определянето от другите. И в двата случая може да се стигне то верния отговор, ако знаеш къде/как да го търсиш. Другото е чешене на езиците и непознаване на субекта, който ще се определя.
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Хм, разбирам какво искаш да кажеш и донякъде съм съгласна с теб.
Въпросът е, че "махането на критерии", явно не е толкова лесно.
Някой да е казвал че ще е лесно ? Животът е труден, няма невъзможни неща нали знаеш ...![]()
Жена с пари е като луд с картечница.....
МИ може би не искаш да си губиш времето с нещо посредственои, а търсиш НЕЩО затова несъзнателно търси причини да разкараш момчетата
Ами по-скоро е вредно,от колкото ненормало.Когато видиш нещо в другия,което не харесваш се сети,че и ти имаш лоши качества или че и на теб ти куца нещо.Опитай се да не мислиш толкова за недостатъците му,за да не задълбаваш нещата и да стане от мухата слон.Когато нещо не ти харесва му кажи спокойно и поговорете защо е така.Разбира се,ако момчето е отчайващо ужасно по-добре да скъсате,от колкото да се стараеш да го понасяш.Стреми се да си по-скромна така да се каже и никога не очаквай повече от колкото трябва.Даже по-добре не очаквай да е еди-си какъв или да ти подари еди-си какво,просто се абстрахирай от нещата,които ти пречат да мислиш реално.