.
Отговор в тема
Страница 1 от 4 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 93
    Мега фен Аватара на Tempest
    Град
    Дружба

Кога се казва "Обичам те!"?

задължително ли е след първата целувка да се изплюе веднага "Обичам те!" ?! Къде се корени проблема с "обичам те=здравей"? Защо все по-лесно става да кажем на някого "обичам те" и защо най-често не влагаме чувства в това?!

Оспамете ми темата, искам само офтопици... (току-виж направили напук и има само нормални отговори)

едит: провокативни въпроси, не ми се карайте, нарочно питам така

Мега фен Аватара на BlueFace
    Град
    Бургас
    'Щото вече има прекалено много кухи пубери

--------------------------------------------------------

Според мен няма значение дали ще е след първата целувка или след години.. Когато сърцето почувства, че обича.. Защо да не го изрази.. Въпреки, че тези думи отдавна са загубили смисъла си, защото са казвани безразборно .. Все пак ... Нищо не губиш... Малко са хората, които биха казали 'Обичам те' без капчица съмнение и лъжа в това...
    Можеш ли да скъсаш желязна верига подсилена с възел от цветя...?

Re: Кога се казва "Обичам те!"?

А защо пък след първата целувка да няма "Обичам те"? Може да съм обикнала човека преди години и чак сега да се е превърнало в споделено; а може пък и да не го познавам от години и пак да му го кажа, нищо нередно не виждам. Кой, както го чувства.
    Примерно аз съм супер любвеобилно същество, редовно се лигавя и се умилквам на някого, на няколко близки приятелки през 5 минути сигурно им казвам, че ги обичам, отвътре ми идва.
    С мъжете обаче не е така, там много трудно си признавам, че изпитвам симпатия към някого, камо ли да говорим за любов. Причини за това ми държание бол.

Наблюдавайки двойките около мен, които очевидно нямат моя проблем с признаването на чувства пред половинките, те по-скоро си казват, че се обичат след поредното натискане на някоя пейка или след сдобряване след скандал тип "защо говори с онази, ти я харесваш". Сигурно е и от възрастта, може и аз нещо да съм се чалнала, но такива връзки са ми бая недорасли и изкуствени, затова и гледам да не ги отразявам въобще. Кой, на когото иска и както иска да си изразява чувствата, щом на мен не ми е на главата - проблеми нямам.

Град
    Дружба
    мармаладке, не говорим за приятелската любов...

Казваш "Обичам те" на някой, когато изпитваш това. Не знам защо трябва да има точно определен момент, в който да признаеш на някой какво чувстваш(имам предвид след като имате връзка, а например не на видиш някой на улицата и до почнеш да крещиш "Обичам те" ). След първата целувка няма нищо лошо да кажеш,че обичаш половинката си, ако наистина имаш нужда да го кажеш.

хубаво де, аз съм споменала всичко в поста си, затова е такъв чаршаф.

малко офтопик

Супер фен Аватара на kindergarden
    Казва се,когато наистина обичаш дадения човек.Как да резбереш дали го обичаш?Просто няма да изпитваш затруднения и смут да го погледнеш в очите и да му кажеш "Обичам те!".Лично на мен такова нещо не ми се е случвало.Ако често се случва ,обаче, да казваш на различни хора,че ги обичаш,значи чувствата не означават нищо за теб,което си е кофти.

п.п.Не става въпрос за приятелска любов

Супер фен Аватара на ivcheto0o
    Град
    Варна
    Казва се когато го почустваш.Друг е въпроса че вече повечето го казват на всеки....

Град
    В бурканче Nutella ;дд
    Цитирай Първоначално написано от ivcheto0o
    Казва се когато го почустваш.Друг е въпроса че вече повечето го казват на всеки....
    [size=2][b]I believe, I can fly .. PLATSCH! .. Schei

Град
    ForSaken city (:
    Не, не мисля, че след първата целувка трябва да има "Обичам те."
    Всъщност ако се замислим, тези две думички напоследък наистина са станали нещо ежедневно, но може би само 40% разбират смисъла на думичките `Обичам те.` Любовта е нещо свято и истинско, което прави човек .. съвсем различен .. смисъл към добро : )) . Да, тъпо е на 12 години да си казват това при положение, че дори не се познават толкова... но важното е, че `ходят`. [За хляб ли ходят, за лимонада ли... е питай ги.] Аз лично съм използвала това изречение само с две от гаджетата ми. Които наистина обичах. Смисъл, дори аз не съм сигурна дали е точно обич, по скоро привързване. Хубаво ще е някой да измисли някоя така фразичка да замени с `Обичам те` и най-сетне да спре да се използва като топъл хляб .. но.. уви.

Мега фен Аватара на SmilezZz
    Град
    Русе
    Цитирай Първоначално написано от pamii
    Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
    но само ти избираш кой да остане ♥

Град
    Дружба
    аз няма да кажа "обичам те" докато не го изпитам истински... естествено на приятелите си мога да го кажа, защото го чувствам, но, както казах, това не е идеята на темата...

"Обичам те" не се казва след първата целувка или след първа среща, според мен това не е просто дума, която изплюваш ей така . . . да, дума е - олицетворяваща най-истинското чувство на Земята.Лично аз бих казала на някого, че го обичам, когато наистина го почувствам, не бих го казала колкото да мине номера.Това не е филм, нито играем по сценарий, това е реалноста и не е нужно да казваме думи, които не чувстваме.Разбира се това е лично мое мнение, разни хора, разни идеали.

Град
    Дружба
    права си.. аз нарочно зададох въпроса толкова провокативно защото все по-често се срещат тия дечица, които твърдят, че обичат.. дали защото гледат филми и искат и те да обичат, не знам, но знам, че каквото и да твърдят, за да се влюбиш истински ти трябва поне малко опит в живота.. и не знам какъв подобен е натрупан на 13-14 години...

за да се влюбиЖ не ти трябва никъв опит, мойто момче
    и за да обичаш не ти трябва опит, просто тия малките не осъзнават кога точно обичат и кога точно са се привързали/харесват etc някого и заблуждават човека отсреща с фалшиви чувства

имах един такъв случай и хич не е приятно

Мега фен Аватара на 3oPuTy
    Град
    в сърцето на едно момче ... (sun)
    "Обичам те" може да се каже дори и преди първата целувка или среща!
    Не само хората,които са заедно могат да се обичат!!!Човек може да обича и без обичта му да е споделена!!!
    Друг е въпроса,че лапардаците казват "Обичам те" все едно казват "Здрасти" и не разбират значението на този израз.
    А това,че за да се влюбиш ти трябва опит в живота е най-голямата простутия,която съм чувала Човек може да е и на 25-30 години и пак да не е натрупал никакъв житейски опит (така да се каже).Има хора на по 30 и отгоре,които продължават да разчитат на чужди хора,било то родители,приятели и прочие ... Е тези хора,какъв опит имат в живота?!Никакъв Нито могат да изкарват нормални пари,нито нищо,но това не им пречи да обичат,да създават семейства и т.н.
    http://vbox7.com/play:f64c99f309
    Шофирай разумно - стигни жив!!!

Супер фен Аватара на dqvolcheto9
    +1000
    ОБИЧАМ ТЕЕЕЕЕ <3

Супер фен Аватара на PyCoKoCkA93
    Град
    Пловдив
    Като чета някои от коментарите чак ми става смешно "Логиката",която вкарвате е убийствено грешна...Как може да кажеш на някого "Обичам те" на първа среща или след първата целувка...Първо явно вие не си давате сметка какво означават тези думи...Това са думи,разкриващи най-съкровенните и най-дълбоките чувства у човека,да не говорим,че понякога думите не стигат да изразиш чувствата си...За някои може да са само 2 думи,гледани хиляди пъти по филмите,с които да си проветряват устата,но за отсрещния човек може да означават много...За да кажеш на някого това,трябва да го чувстваш наистина,да си поне малко сигурен в това...А, за да го усетиш така трябва време,трябва да опознаеш човека поне малко...Обичта е необясним феномен,който идва,когато най-малко очакваме,но от личен опит съм убедена на 100% ,че не идва на първата среща...

а ако се познавате с един човек от години, били сте близки приятели, познавате се като петте си пръста и така нататък, но чак сега са се случили нещата - тогава какво? ще чакате още година 'щото така било правилно и чак тогава ще се води истинско ли?

всичко е толкова относително.

Град
    Дружба
    Цитирай Първоначално написано от Vanish
    за да се влюбиЖ не ти трябва никъв опит, мойто момче
    а, добре, ше му кажа.. и ако нямаш опит ше знаеш кое е влюбване и кое е просто увлечение.. мхм, да, желязна логика..

Мега фен Аватара на 3oPuTy
    Град
    в сърцето на едно момче ... (sun)
    ^ Ти май не правиш разлика между думите "любов" и "живот",защото в предишното си мнение казваш,че човек трябва да има опит в ЖИВОТА,а от последния ти коментар разбирам,че говориш за опит в ЛЮБОВТА.Между двете неща разликата е огромна
    http://vbox7.com/play:f64c99f309
    Шофирай разумно - стигни жив!!!

Супер фен Аватара на onestar
    Град
    На границата между живота и смъртта
    Казва се, когато го почувстваш, когато го искаш и когато си убеден, че след това няма да съжаляваш. Когато е истинско... с една дума.

For you
    Skillet - Never Surrender
    I miss you...

"Когато бях 5-годишен майка ми ми каза, че щастието е ключът към живота. Когато отидох на училище ме попитаха какъв искам да стана, като порасна, написах "щастлив". Те ми казаха, че не съм разбрал задачата, а аз им казах, че те не разбират живота"... Джон Ленън

Мега фен Аватара на xoxi
    Днес израза "Обичам те" е станал толкова комерсиален..
    По-малките го използват още на първата среща. Някои го използват просто от лиготия или не знам от какво да го нарека. Мисълта ми е, че са много малко хората, които си дават сметка какво означава този израз и въобще стойността на думите. Не се различава и привързаността от любовта. Общо взето за всеки човек този израз изразява различно нещо.
    Аз съм от хората, които казват "Обичам те" САМО когато го почувстват наистина и са сигурни в чувствата си. Примерно на първа, втора среща на мога да го кажа, защото ще имам чувството, че лъжа човека остреща.
    А след първата целувка.. Най-много да се каже "Много те харесвам", въпреки, че много зависи и кога е била целувката и въобще историята преди нея.
    И спря да се върти за миг земята..

anonymous708973
    Guest
    Аз на първата си целувка с моя казах "Адски много те харесвам ако още не си го разбрал", но "Обичам те" дойде по-късно и мислих 100 пъти преди да го кажа, за да съм сигурна, че не бъркам любовта със силна привързаност и доверие. Иначе на приятелки казвам често "Обичам те"

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си