.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 24 от общо 24

Въпрос за фитнеса СПЕШНО!

Здравейте,
    На 14 години сам и имам малко шкембе но работя по въпроса.Преди време (февруари месец) започнах да ходя на фитнес.Но някои ми каза че ще остана ниско и затова спрях.Та въпроса ми е има ли опастност като ходя на фитнес и да остана нисак защото се пак развивам мускулите си.Искам да ходя на фитнес защото имам малко мусколче и често се заяждат с мен и не ме вземат на сериозно ;С

Голям фен Аватара на D3NG3rZ0N3
    Стига да не правиш клекове с щанга, няма да се набиеш. Много зависи от гена дали ще си набит или висок.

Демек ? Ако не прая клекове с щанга си раста нормално.Иначе за гена нито дядоми (лека му пръст) нито бащами са ниски .. Нормално високи са .

Супер фен Аватара на Valento
    Град
    Софиянче съм ....турбо гъзаррр
    Ходи си спокойно на фитнес ... както каза колегата D3NG3rZ0N3 няма опасност да си нисък освен от клековете...ако искаш да се издължаваш,увисвай се повечко време на лоста за набиране,без да се набираш само висиш!Това е
    Цитирай Първоначално написано от tuning.bg
    Осъзнаваш ли колко си прост?
    K O 6 M A R A

хах благодаря колеги

Няма опасност ходя от 13-14 годишен и съм 187-8 :P

Цитирай Първоначално написано от xCutOutMyTearsx
    Акъл и цикъл не дойдат ли на време - не ги и чакай. -.-

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от D3NG3rZ0N3
    Стига да не правиш клекове с щанга, няма да се набиеш. Много зависи от гена дали ще си набит или висок.
    +1
    Exorcism !

Правя клекове от 6 месеца и съм порасъл със 4 см на височина,попринцип съм нисък.Я сега ми обяснете как става това,защото аз мога да обясня защо съм порасъл.Мислете преди да пишете.
    По темата ако не минаваш 100 кг на клека няма от какво да се притесняваш.
    Всичко зависи само от теб,никой друг просто ти...

Мега фен Аватара на ZipFail
    Клековете с големи кг. стимулират отделянето на хормон на разтежа

Голям фен Аватара на D3NG3rZ0N3
    ^^ Т'ва мисля, че го бях чел някъде, обаче незнам дали е вярно

Вярно е.По същата причина се правят 1во крака и след това друга мускулна група в тренировъчния ден
    Vive la vida minuto a minuto
    Y encontraras en cada uno de ellos
    Un motivo por el cual conducirte
    En la forma correcta
    Te lo aseguro!

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Shazzrah
    Вярно е.По същата причина се правят 1во крака и след това друга мускулна група в тренировъчния ден
    + 1 !
    Ще ти дам едни много добри упражнения за корема, тъй като коремните преси не са много полезни, да не кажа хич, защото натоварват повече кръста, отколкото коремните мускули! Ако някой спори да погледне тук -- > http://www.bb-team.org/articles/3734/#axzz0tF8Hu0Sk и ти можеш да прочетеш статията, ще ти е от полза ..
    Ето ти упражненията -- http://vbox7.com/play:a0e0923c .. Прави ги и ще имаш доста бърз напредък, а и имай на предвид, че не е хубаво за една седмица да работиш повече от 2 пъти за корема и това съм го чел някъде, но не помня къде .
    Грубо ли е ако питам: Курво, как си?

Повече от фен Аватара на Hayden
    Град
    В облаците
    ibojilow браво за хубавите упражнения които си препоръчал много са добри само че ако момчето наистина иска да направи ABS (плочките)
    то по добре да ги прави малко по често щот мисля че не тренира по програма за цялото тяло а иска главно да наблегне на плочки и както тои каза сега е спрял.Пък за коремните преси нз наистина ако не се правят както трябва могат да ти нанесат някоя повреда аз лично сам почнал с тях и много ги ценя но секи си има мнение и с сегашните упрежнения няма нужда от тях ;d ;]

Град
    София
    Еми аз помислих, че тренира за цялото тяло, а не само за корема.. Нека той да каже какво прави и ние ще му кажем..

Град
    TaM..
    Божилов , от мненията ти забелязвам , че си навътре в нещата и има въпрос към теб - ако искаш обем на плочките ,трябва да правиш упр. за корем най-много веднъж седмично.Вярно ли е това или ме хвърлят в тъча?В моя фитнес има някви с бахти коремите , а викат че ги правели даже веднъж на 2седмици или на 1 месец.

Град
    София
    ^ Еми послушай ги тях, моето лично мнение е, че и мускулите на корема се нуждаят от почивка.. Направи като тях да ти кажа, аз съм доволен от моята преса, а правя много рядко .. Преди правех по 3 пъти на седмица, след което спрях да правя и още си имам, но откакто не съм правил като чели обема им се увеличи.. Опитай като ги работиш за тях един път седмично.

Повече от фен Аватара на Hayden
    Град
    В облаците
    FlipY кфо разбираш под обем ? Щот аз разбирам 2 нeща едното е това че някои имат 6 pack тоест 3 реда плочки пък други 8 pack 4 реда и под обем да са големи и изпъкнали.Колкото до тфа че някои правят корем на 2 седмици 1 път те са изградили масата и структурата та сега само я подържат пък и ако правят кардио е разбираемо.Секи човек е с различна структура, а ако са зимали някакви помощни средства то също е разбираемо да са набъбнали .

Под обем се има в предвид квадратурата на самата плочка.Моите сякаш генетично са големи ,но значително влияние оказа периодът ,в който тренирах веднъж или максимално два пъти седмично корем с тежести - нарастнаха значително.

Много бих искал да ми разясните въпроса относно "растежния хормон" (растежният хормон е соматотропинът ,които няма общо с нарастването на мускулната маса ,тази роля изпълнява тестостеронът основно) ,тъй като съм малко скептично настроен да вярвам на тезите ви.Тестостерон се синтезира в повишено количество при силова тренировка на краката (основно глутеуси и латералиси) , но не виждам вариант това да помогне на ръста.И все пак може и аз да бъркам.

По-здрави!

Град
    TaM..
    Да , Мр.Фаренхайт.Точно квадратурата им целя да увелича , ще послушам съвета ти .

И растежният, и тестостеронът покачват белтъчния синтез. Растежът на тялото (в това число и на мускулите) се изразява в синтез на белтъци.

Дали ще правиш корем 1 или 2 пъти седмично, разликата няма да е голяма. Нещата и стават бавно.

И разбира се - ако правиш базови упражнения като клек, тяга и военна преса, ще имаш много по-здрава преса, отколкото ако цъкаш коремни преси. Ама като искате си ги правете, за вас си е

При тренировка на обикновенно трениращ(не на щангист),и да кляка и да не кляка няма да се набие ,защото той ще направи 3 серии по 7-8 повторения с не повече от 30-40 кг ,което е изключително недостатъчно,за да му се отрази на ръста.

Фен
    Град
    Shumen
    Само недей да спираш , защото после мн трудно се почва пак...
    В населените места, където хората дишат по 24 часа...

Град
    ...
    Цитирай Първоначално написано от FlipY
    Божилов , от мненията ти забелязвам , че си навътре в нещата и има въпрос към теб - ако искаш обем на плочките ,трябва да правиш упр. за корем най-много веднъж седмично.Вярно ли е това или ме хвърлят в тъча?В моя фитнес има някви с бахти коремите , а викат че ги правели даже веднъж на 2седмици или на 1 месец.
    Извинявам се на "ibojilow". Вярно е донякъде. Ако правиш веднъж седмично упражненията за обем както трябва, всичко е наред. Склонен съм да приема и веднъж на две седмици. Но веднъж месечно - не. Под правилно трениране разбирай тренировка с тежести.
    ...

Голям фен Аватара на play23
    Коремните мускули са като всеки един останал мускул, защо все се смятата за нещо специално, като правиш един път бицепс на седмица, защо да правиш 3-пъти примерно корем, както доста от начинаещите с надеждата да имат по-бързо плочки. За тях по-важна е диетата и подкожните мазнини да се смъкнат дори под 10%, при жените под 10-12% става опасно но при мъжете не е проблем.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си