.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 47 от общо 47
    Голям фен Аватара на skuck
    Цитирай Първоначално написано от DaemonBoy
    Цитирай Първоначално написано от skuck
    Едно нещо струва точно толкова, колкото хората дават за него.
    Има и случаи, когато хората надценяват и подценяват много неща

Май не ме разбра правилно, пак прочети. Ако упорстваш.... дай примери.
    Хаквам PlayStation 2 и 3 - Soft Mod - PS2 - 10 лв. ; PS3 - 30 лв!!!
    Хаквам/Ънбриквам PSP 1000/2000 (старо дъно) - 10лв!!!
    Хаквам PSP 2000/3000/GO (ново дъно) - 10 лв!!!

Пловдив/Добрич
    Скайп - zeamgo
    GSM: 0883471335; 0896842527

Цитирай Първоначално написано от guinessgirl
    ок и какъв е смисъла да се подпишеш на някъв лист,че си продал нещо,което не се знае съществува ли
    Цитирай Първоначално написано от strave
    Душата няма материя,а аз не мога дори с въображението ми да си я представя какво е и как изглежда,следователно не мога да продам нещо което не е материално и което незнам дали го имам.
    Не виждам тогава какво ви спира? Или може би нещо отвътре ви казва, че извършвате някаква нередност?
    Audio ergo sum

Супер фен Аватара на spopi
    Да зависи от офертата може да е много важна за мен за (приятел и родител роднина) но трябва доста парички да събере.

Мега фен Аватара на cherinka
    Град
    гр. Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от ArrowsOfDeath
    Ами, става дума за най-обикновеното възнаграждение - пари. Няма да е лошо, ако в отговора си напишете колко пари биха ми мотивирали да я "продадете", ако решите да го направите.
    И къв е смисъла да поставяш темата за душата и парите на едно ниво?
    По-лесно е да зададеш просто и като за малоумни: "Продажни ли сте?".
    Определено би станала по-голяма дискусия, отколкото некакви небивалици за души и прочее, в които голям процент от населението не вярва.

Тука стана по-интересно и от "Перла"

Мега фен Аватара на December
    Цитирай Първоначално написано от Whoopdedoo
    Тука стана по-интересно и от "Перла"

Но не и по интересно от Листопад Сега на есен да очакваме какви бъркутии ще направи ферхундету на али раза и целата му тъпа фамилия. Аз съм в отбора на ферхундето,макар че тя спада към "злите" Просто другите са ми противни.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

А дали бих си я продала.Аз мноу филми гледам и под продаване на душата разбирам примерно както в ал бънди ;д Дяволът му взима душата и му се изпълнява желанието да е суперският футболист.И така.... Милиони може да ти дадът,но ти ако искаш да си примерно някакъв артист не можеш да си купиш талант...
    И дали бих си продала душата за да бъда примерно като Уитни Хюстън Ами не бих.
    Душата според мене ако я има то не е просто душа,като предмет...Това са ти чувствата,страховете,обичт а,радостта и т.н. И ако си продам душата ще остана без чувства.А за какво ми е да съм великата певица като няма да мога да се радвам и наслаждавам на славата си?

И крайният отговор е - не.
    То това да си продам душата все едно да умра.Или като Ледената Кралица

пп.всъшност аз нямам нищо общо с музиката ;д просто това ми изкочи отпърво.
    ...We stopped checking for monsters under our bed, because we realized they were inside us...

Супер фен Аватара на stefity
    Град
    Варна...
    Изгледайте този филм - http://zamunda.net/details.php?id=211643&hit=1

Наскоро го гледах и сега тази тема ме подсети отново за него. Идеята е интересна, но не знам дали на всички би им харесал. Тези, които го изгледат може да споделят мнение. (: В този филм се говори именно за това колко ценна е душата на човек, а дали вече вие смятате, че може да има поне малка истина в цялата работа си е ваш избор.
    To strive, to seek, to find, and not to yield...

^изтеглих го преди няколко седмици, но не мисля, че отговаря на настроението ми към този момент.
    и все пак, засегнат е фаустовият мотив, нали? сигурна съм:Д

Супер фен Аватара на stefity
    Град
    Варна...
    Шам, не точно. Филма не е свързан с дявола и с това да продадеш душата си на него. Мааалко по-различно е оформен филма.
    To strive, to seek, to find, and not to yield...

Град
    Wonderland
    Цитирай Първоначално написано от guinessgirl
    ок и какъв е смисъла да се подпишеш на някъв лист,че си продал нещо,което не се знае съществува ли
    Цитирай Първоначално написано от strave
    Душата няма материя,а аз не мога дори с въображението ми да си я представя какво е и как изглежда,следователно не мога да продам нещо което не е материално и което незнам дали го имам.
    Не виждам тогава какво ви спира? Или може би нещо отвътре ви казва, че извършвате някаква нередност?
    щото никой не ме е попитал

Цитирай Първоначално написано от cherinka
    Ами, става дума за най-обикновеното възнаграждение - пари. Няма да е лошо, ако в отговора си напишете колко пари биха ми мотивирали да я "продадете", ако решите да го направите.
    И къв е смисъла да поставяш темата за душата и парите на едно ниво?
    По-лесно е да зададеш просто и като за малоумни: "Продажни ли сте?".
    Определено би станала по-голяма дискусия, отколкото некакви небивалици за души и прочее, в които голям процент от населението не вярва.
    Ако щеш, и за 1 лев си я продай душата - няма да ти кажа, че си продажна. Темата не съм я направил, за да си вадя такива изводи. Точно към тези, които спомена накрая, съм задал въпроса си - дали човек, който претендира, че не вярва в съществуването на душата, би я продал?
    Audio ergo sum

Повече от фен Аватара на SemperArdens
    ^ небивалици!

живеем -> умираме. КРАЙ! НЯМА ПАРАЛЕЛНИ СВЕТОВЕ, ДУШИ, РАЙ, АД, БОГ! има едно НИЩО! njoy!
    I am free of all prejudice. I hate everyone equally.

Цитирай Първоначално написано от terrorclub

аз доколкото съм учил по физика - нищо не се губи,просто преминава от една форма в друга.
    правилно. преминаваш във формата на храна.

важно е чувството, наистина

електричеството също може да се почуства :д

Всъщност .. не

искам да видя какво има в следващите измерения (които е научно доказано,че съществува)
    Доказано? Пак ли тия учени! Мамка им! Покажи ми трудовете ;д

Град
    Непостоянно
    Нищо не бих си продала, вярвам че каквото поискам мога да го направя/получа/догоня/открия и без помощта на някой друг, още повече пък дявола. Най-малкото, колко душата ми е реална не знам, щото аз се имам за леко безчувствена по принцип, пък то нали тва фигурира за част от нея, ма се1.. исках да кажа, че дявол не вярвам да има и за тва и си правя квото искам де ако има ще се върна да ви кажа, обещавам..
    .!.

Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    след физическата смърт,душата ти отива в следващото ниво,което е в зависимост от начина,по който си живял. респективно - ако си продадеш душата за нещо тук,вероятно после няма да има следващо ниво...

аз не искам живота ми да се изчерпа със съществуването ми тук,убеден съм и искам да видя какво има в следващите измерения (които е научно доказано,че съществуват и само безумни материалисти като Каниса,които вярват само в материята и паричната стойност на нещата,не верват на това).

но да речем бих продал душата си за 1-2 неща. но само за тях. и то само в краен случай. вярвам мога да ги получа/постигна и без да сключвам "сделка с дявола"
    Научно доказано от Др. Ливайн

А ако нищо не се губи и не се създава, то как тогава всяко ново човешко същество получава Ониклана дОша, майна? От къде? Хранилището за души?
    Веднага си продавам душата и си купувам нова. С остатъка от парите купувам две малки душици, които продавам прескъпо в Близкия Изток на някой арабски шеих. С парите отварям официално представителство в Ню Йорк и Лос Анджелис. Пълен абонаментен план за души. Подмяна на всеки 5 години, сервиз от угризения на съвестта и душевни терзания.

И да някой път при някои неща се получава синергия и се оказва, че общото е повече от сумата на отделните компоненти.
    Затова и един айфон не струва колкото 100 грама пластмаса, малко метали, силиции и тн. Но пак няма душа.
    Grumpy old madman

^ Гаден материалист.. пари от души ще правиш! ПЪРЖИ СЕ В АДА МУАХАХА

Цитирай Първоначално написано от SemperArdens
    Ще давам на хората нови души. Благородно дело.
    Изобщо кой ще се подписва с кръв днес. Моята атрактивна маркетингова стратегия ще е новият хит. Скоро ще сме по-големи от гугъл, фейсбук, епъл и вселената взети заедно.

И нали знаете:

E= mc^2
    Тоест колкото повече материя, толкова повече енергия! Трупвайте материални блага, за да обогатите душите си!
    Доказано е от илюминатите - Айнщайн и Ливайн!

На смукачите на души, ще им кажа само, че филма Gostbusters беше на мода преди 20 години.
    Единствено можете да смучете стотинки от нашите данъци под формата на социални помощи.
    Grumpy old madman

Цитирай Първоначално написано от Canis_Dirus
    Цитирай Първоначално написано от SemperArdens
    Ще давам на хората нови души. Благородно дело.
    Изобщо кой ще се подписва с кръв днес. Моята атрактивна маркетингова стратегия ще е новият хит. Скоро ще сме по-големи от гугъл, фейсбук, епъл и вселената взети заедно.
    Купувам акция!

Бахти никаква логика майна. изобщо никакъв капацитет за абстрактно мислене.
    Само вяра и надежда и нищо друго.
    А действия?
    А резултати?
    А да се молим на господ и да чакаме?

Отричам!
    Отказвам!
    Приемам европейските ценности!
    Оставям ви с робско самосъзнание!
    цял живот на преработена информация.
    Цял живот на чужд гръб - също като емигрант-кюрд.
    Grumpy old madman

безинтересно
    безинтересно
    Grumpy old madman

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си