- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Багаж за чужбина
Съвет от човек, който пътува доста: (пиша го общо за всякакви пътувания, не само за твоето)
- На ден по чифт бельо + един в раницата за ектремни ситуации.
- По фанелка на ден
- пола/панталони
- Бански
- НЕЩО ТОПЛО - сутчър примерно, че не се знае какво може да ти поднесе времето изненадващо (2-3 пъти ми се случвало, уж топло топло и добре че имах нещо по-дебело, че иначе щях да замръзна)
- резервен чифт обувки и джапанки
- Четка + паста за зъби/ четка за коса / гримове и тн. каквото ти трябва, но гледай да не прекаляваш - не отиваш на ревю, а на почивка.
- Дамски превръзки/тампони ако очакваш да ти дойде тогава (а и принципно с промяна на климата не се знае, така че вземи за всеки случай)
- Чадър (поинтерсувай се от времето в accuweather или wunderground) няколко дена преди да заминеш
- Фотоапарат
- ЗАРЯДНО ЗА ТЕЛЕФОН! (преобразуватели на контакти)
- ПАСПОРТ / ЛИЧНА КАРТА
- Пари
- Лекарство против болка и температура (аналгин, аспирин, парацетамол, солпадин) аз предпочитам солпадин, защото е обезболяващо + парацетамол
- лаптоп (ако си сигурна, че ще ти трябва)
Това е общо взето - всичко отгоре е излишно и няма да го ползваш най-вероятно.
Гледай багажа ти да се събура в куфар до 20КГ и раница до 6-8КГ, не забравяй, че това ще трябва да го носиш, а то не е малко.
Не ти препоръчвам, да си носиш чантичка по време на пътуването - ще ти пречи и вероятността да я забравиш е по-голяма. Брой брой си парчетата багаж които носиш ако ги сведеш до две куфар + раница най-добре.
пример от мен преди 6 години когато започнах да пътувам - куфара ми тежеше 22кг + 13кг раница, към днешна дата куфара ми тежи около 16кг + 6-7кг раница с латопа.
п.п. аз си нося нож и отвертки, но това съм аз, принципно не ти е нужно макар, че един нож винаги върши работа.
Aко не можете да пишете на български пишете на език, на който можете - английски, немски, руски, френски, японски и тн.