.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 64

За какво живеете?

Такаам..
    освен че просто си живуркате, се чудя дали реално има / знаете / осъзнавате/ разбирате или каквото искате там, причина(та) за която (да) ж и в е е т е. И каква е тя? Какво искате да направите в този живот, какво очаквате да ви се случи, защо..
    Защо живеете?
    'Cus history is all dreams.'

Ами заради семейството и приятелите.

Мега фен Аватара на DimovB
    Град
    Стара Загора
    Да си направя семейство и да осигуря добро бъдеще за децата си.

Все още нямам ясна идея. Просто се радвам, че съм жива, защото това е огромен подарък, ако мога така да го нарека. Може би живея, за да ми се случи всичко... обичам си живота, което ме кара да си мисля, че обичам и всичко това, което предлага. Интересно ми е да живея на този етап.

Да, сигурно ще ми е хубаво със семейство, къща с двор и куче, но мога да съм щастлива и без всичко това (с изключение на кучето).
    Ще ти подаря ядрена глава,
    влажен динамит, тротил, цветя!
    Ако бях това, което си сега,
    мой приятелю, бих се взривил...

Супер фен Аватара на spopi
    Живея за мечтите си и всеки ден се стремя да ги сбъдна

Супер фен Аватара на Dumb
    Живея, за да се начувствам в тоя живот...
    Обобщава всичко : )

Супер фен Аватара на Dumb
    Цитирай Първоначално написано от spopi
    Живея за мечтите си и всеки ден се стремя да ги збъдна
    Сбъдни си правописа първо : )

Защото е предизвикателство.

Искаам да направя толкова много неща, да завърша магистратура и да специализирам в чужбина, да живея поне 5 години в чужбина, да започна работа на едно място, за няколко години да се изкача в йерархията, да започна после на друго и там да достигна висок пост.
    Да живея самостоятелно, да си чистя сама с прахосмукачката, връзвам контактите, да си готвя вечер след работа и понякога някой приятен мъж да идва да провери, дали не съм пресолила манджата.

Социално програмирана съм

^ А защо искаш да се изкачиш в йерархията?

Голям фен Аватара на BlueKnife
    не знам ;D в смисъл сигурно си имам некви причини, ама и аз още не съм ги осъзнала ;D абе ддз, може би, щото така трябва ;D
    the sky is the limit.

Цитирай Първоначално написано от leprechaum
    защото е предизвикателство?

Цитирай Първоначално написано от DimovB
    Да си направя семейство и да осигуря добро бъдеще за децата си.

Цитирай Първоначално написано от DrJekyll
    Много неща са предизвикателства, но теб те блазни точно това. Защо например не искаш да си вземеш дете от Африка и да си го отгледаш? И това не е малко предизвикателство. (Но да не си помислиш,че го обръщам да добродеяния и благотворителност, просто пример е това. )
    Престиж? Пари? Слава? Какво има на върха на стълбицата, което искаш?

Никой не може да ти каже за какво живее. Този въпрос - неговият отговор идва в последния ти час или може би след него. Никой не знае. Смисъла на живота е да се живее.
    Anger is a gift.

Много неща са предизвикателства, но теб те блазни точно това. Защо например не искаш да си вземеш дете от Африка и да си го отгледаш? И това не е малко предизвикателство. (Но да не си помислиш,че го обръщам да добродеяния и благотворителност, просто пример е това. )
    Престиж? Пари? Слава? Какво има на върха на стълбицата, което искаш?
    Предизвикателство означава да искаш нещо, което е трудно за получаване.
    Децата не са нещо, което искам в живота си следващите 10 години, затова и не съм ги посочила към приоритет.
    Работата е предизвикателство, заради разнообразните позиции, работодатели, колеги, борбата с гадната бюрокрация, конкуренция.

Парите са просто краен продукт от това предизвикателство, не са ми били никога самоцел. Славата не ме блазни.

Супер фен Аватара на Theo
    Град
    Париж
    Мен ме крепи надеждата и стремежа към хубав и полезен живот. Като гледам повечето отговори клонят към нещо подобно, но изказано по- частно.

gummybear

Работата е предизвикателство, заради разнообразните позиции, работодатели, колеги, борбата с гадната бюрокрация, конкуренция.
    Това ми беше интересно.

А разбиранията за предизвикателство са си индивидуални. За мен да отгледаш дете, което впоследствие да се изгради като достоен човек, си е предизвикателство.

може би ще си противореча, но мисля, че това е характерно за човешката природа, така че:

Ще ми се човекът(няма да говоря в множествено число) да достигне до онзи (краен?) етап на развитие, който някои наричат "бог". Имам предвид крайно освобождаване на духа и категорично откъсване от телесното/материалното. Тъй като тази красота изглежда абсолютно фантастично, чак фантасмагорично на фона на заобикалящата ни действителност, се опитвам да поставя фокуса в една единствена точка и да отпускам по мъничко от бленуваната реалност в съществуващата. Стремя се да събера в себе си повече добро(с абстрактни понятия по-лесно се работи) от досегашния живот на Земята, да се структурирам и шлифовам до най-идеалната възможна форма, паралелно с това да запазвам различните временни версии на/за себе си и света.

Искам да оставя нещо (ценно) след/около себе си и се опитвам да го правя. Словото, като бленувано бягство, защитна крепост, уютно одеяло, въображаема проекция за живот на дишащите в сегашно време. Дневник, карта, учебник, машина на времето, живот, чиито граници познават вечност - за неродените.

В личен план си пожелавам поне едно прекрасно момиченце, което да възпитам с вяра и обич към доброто, с/в което да продължа да съществувам.
    //мога и по-подробно, но скролът продължава да си играе неприятно

Град
    Wonderland
    за да направя колкото се може повече неща и да мога да кажа един ден,че съм видяла и усетила /почти/ всичко.

Иска ми се да оставя следа след себе си, а не да съм част от многото. Отделно си мечтая за хубаво семейство и може би спокоен живот.

Град
    ForSaken city (:
    Не знам за какво живея.. НЕ ИСКАМ ДА ЖИВЕЯ :// ! .. но трябва ..

Повече от фен Аватара на SemperArdens
    Цитирай Първоначално написано от gLypChenCee
    Защо да трябва?
    I am free of all prejudice. I hate everyone equally.

А де ? И аз това се питам . За всеки случай смисъла на живота не е машиналния безсмисел материален “живот“ който се живее ... смисъла е духовната еволюция на индивида .
    който търси - намира . ^^

Цитирай Първоначално написано от gLypChenCee
    Май не се усещаш колко глупаво звучи, а?

Мега фен Аватара на EarthShaker
    секс и ядене
    това движи еволюцията

и все пак не ми стига някак

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си