- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- За какво живеете?
Такаам..
освен че просто си живуркате, се чудя дали реално има / знаете / осъзнавате/ разбирате или каквото искате там, причина(та) за която (да) ж и в е е т е. И каква е тя? Какво искате да направите в този живот, какво очаквате да ви се случи, защо..
Защо живеете?
'Cus history is all dreams.'
Да си направя семейство и да осигуря добро бъдеще за децата си.
Все още нямам ясна идея. Просто се радвам, че съм жива, защото това е огромен подарък, ако мога така да го нарека. Може би живея, за да ми се случи всичко... обичам си живота, което ме кара да си мисля, че обичам и всичко това, което предлага. Интересно ми е да живея на този етап.
Да, сигурно ще ми е хубаво със семейство, къща с двор и куче, но мога да съм щастлива и без всичко това (с изключение на кучето).![]()
Ще ти подаря ядрена глава,
влажен динамит, тротил, цветя!
Ако бях това, което си сега,
мой приятелю, бих се взривил...
Живея за мечтите си и всеки ден се стремя да ги сбъдна![]()
![]()
Живея, за да се начувствам в тоя живот...
Обобщава всичко : )
Сбъдни си правописа първо : )Първоначално написано от spopi
Защото е предизвикателство.
Искаам да направя толкова много неща, да завърша магистратура и да специализирам в чужбина, да живея поне 5 години в чужбина, да започна работа на едно място, за няколко години да се изкача в йерархията, да започна после на друго и там да достигна висок пост.
Да живея самостоятелно, да си чистя сама с прахосмукачката, връзвам контактите, да си готвя вечер след работа и понякога някой приятен мъж да идва да провери, дали не съм пресолила манджата.
Социално програмирана съм![]()
^ А защо искаш да се изкачиш в йерархията?![]()
не знам ;D в смисъл сигурно си имам некви причини, ама и аз още не съм ги осъзнала ;D абе ддз, може би, щото така трябва ;D
the sky is the limit.
Много неща са предизвикателства, но теб те блазни точно това. Защо например не искаш да си вземеш дете от Африка и да си го отгледаш? И това не е малко предизвикателство. (Но да не си помислиш,че го обръщам да добродеяния и благотворителност, просто пример е това. )Първоначално написано от DrJekyll
Престиж? Пари? Слава? Какво има на върха на стълбицата, което искаш?![]()
Никой не може да ти каже за какво живее. Този въпрос - неговият отговор идва в последния ти час или може би след него. Никой не знае. Смисъла на живота е да се живее.
Anger is a gift.
Предизвикателство означава да искаш нещо, което е трудно за получаване.Първоначално написано от leprechaum
Децата не са нещо, което искам в живота си следващите 10 години, затова и не съм ги посочила към приоритет.
Работата е предизвикателство, заради разнообразните позиции, работодатели, колеги, борбата с гадната бюрокрация, конкуренция.
Парите са просто краен продукт от това предизвикателство, не са ми били никога самоцел. Славата не ме блазни.
Мен ме крепи надеждата и стремежа към хубав и полезен живот. Като гледам повечето отговори клонят към нещо подобно, но изказано по- частно.
gummybear ♥
Това ми беше интересно.Първоначално написано от DrJekyll
А разбиранията за предизвикателство са си индивидуални. За мен да отгледаш дете, което впоследствие да се изгради като достоен човек, си е предизвикателство.
може би ще си противореча, но мисля, че това е характерно за човешката природа, така че:
Ще ми се човекът(няма да говоря в множествено число) да достигне до онзи (краен?) етап на развитие, който някои наричат "бог". Имам предвид крайно освобождаване на духа и категорично откъсване от телесното/материалното. Тъй като тази красота изглежда абсолютно фантастично, чак фантасмагорично на фона на заобикалящата ни действителност, се опитвам да поставя фокуса в една единствена точка и да отпускам по мъничко от бленуваната реалност в съществуващата. Стремя се да събера в себе си повече добро(с абстрактни понятия по-лесно се работи) от досегашния живот на Земята, да се структурирам и шлифовам до най-идеалната възможна форма, паралелно с това да запазвам различните временни версии на/за себе си и света.
Искам да оставя нещо (ценно) след/около себе си и се опитвам да го правя. Словото, като бленувано бягство, защитна крепост, уютно одеяло, въображаема проекция за живот на дишащите в сегашно време. Дневник, карта, учебник, машина на времето, живот, чиито граници познават вечност - за неродените.
В личен план си пожелавам поне едно прекрасно момиченце, което да възпитам с вяра и обич към доброто, с/в което да продължа да съществувам.
//мога и по-подробно, но скролът продължава да си играе неприятно
за да направя колкото се може повече неща и да мога да кажа един ден,че съм видяла и усетила /почти/ всичко.
Иска ми се да оставя следа след себе си, а не да съм част от многото. Отделно си мечтая за хубаво семейство и може би спокоен живот.
Не знам за какво живея.. НЕ ИСКАМ ДА ЖИВЕЯ :// ! .. но трябва ..
Защо да трябва?Първоначално написано от gLypChenCee
I am free of all prejudice. I hate everyone equally.
А де ? И аз това се питам . За всеки случай смисъла на живота не е машиналния безсмисел материален “живот“ който се живее ... смисъла е духовната еволюция на индивида .
който търси - намира . ^^
Май не се усещаш колко глупаво звучи, а?Първоначално написано от gLypChenCee
секс и ядене
това движи еволюцията
и все пак не ми стига някак![]()