- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- лична карта
А пътуване в Европейския? Колкото до това, к'во ще ми кажат нашите - законът си е закон!Първоначално написано от remix1912
...
Не си отнесох глобата, затова, че си изкарах лична карта няколко месеца след рождения ден, но пък ми чукнаха друга глоба, така че, така или иначе, тия 20 лв. пак се дадоха.
Аз даже май на почти 16 си я изкарах xD 23 лева ми беше глобата (по спомен) иии нищо особенопуснаха ми актчето, което май беше на името на майка ми хахахах
![]()
Колко хора пътуват толкова често в ЕС,че ще им трябват карти?Първоначално написано от Ryapoff
Срока е 6месеца 1000% съм сигурнаПървоначално написано от SmilezZz
Аз навърших 14 години март месец, но все още нямам лична карта.
Надявам се да не отнеса глобата.
![]()
Честито на моя милост, видяло се е, че ще си отнеса глобата. Навърших 14 още ноември месец, обаче имаме трудности със местоживеенето. Всмисъл се местим и трябвало да вземем от общината некви нови документи, ужас.![]()
If you're leaving close the door.
I'm not expecting people anymore.
Hear me grieving, I'm lying on the floor.
Whether I'm drunk or dead I really ain't too sure.
I'm a blind man, I'm a blind man and my world is pale.
When a blind man cries, Lord, you know there ain't no sadder tale.
Първоначално написано от shadows92
Четох закона поне 10 пъти , защото миналата година и аз направих 14, и трябваше да си извадя лична карта. SmilezZz е абсолютно права , срока е до 1 месец след рождения ден !
Част от закона на Република България:
"Всеки български гражданин, който живее на територията на страната, е длъжен в срок до 30 дни след навършване на 14-годишна възраст да поиска издаването на лична карта."
![]()
Loko Sofia![]()
Manchester United![]()
кой ти прилага законите ?приятелите ми всички си извадиха кой на 15 ,кой на 16 и никой нищо не им каза .
Като навърпих 14 не си извадих лична карта. Отидох след 6-7 месеца и ми казаха да не подавам документи, защото има глоба. Въпросната глоба изтича когато станеш на 15г и 1 месец. Миналата седмица ходих да ме снимат и да подам документите, беше минало повече време от година и един месец, ноо... поне не ме глобиха.![]()
I couldn't care less what you think.
Понеже си интелигентен, знаеш какво е личната карта. Съответно и за какво ти е. Глоба има, за да си я изкараш - логично е.Първоначално написано от remix1912
...
И аз бях на 15, когато си извадих лична карта и ме плашиха с глоби от 150 лева, но на края ми казаха 20 лева, които още не съм платил.
От както съм я извадил тая карта абсолютно никаква работа не ми е свършила, нито някой ме е проверявал за нея.Едва ли някой щеше да разбере, ако не си я бях вадил ...
Не се прави на умен.Това кое знам или не знам не е твоя работа.Сега и да има глоба,до преди 1 година нямаше.Също споменаха по-горе,че няма смисъл от тая карта,не и за мнозинството които си я изкарват до 18 г. възраст.Първоначално написано от Ryapoff
Хора като навършите 14 год трябва да не е минал 1 месец и да си направите лична карта защото иначе има глоба..![]()
20лв. знам аз
Аз на 16 си я изкарах и глобата беше 20лв.,както вече стана ясно![]()
Чудо голямо,тя цялата държава в ред вкарана,та ние сме й кусура със закъснелите лични карти![]()