.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 42 от общо 42

Град
    ...
    Цитирай Първоначално написано от remix1912
    Цитирай Първоначално написано от Ryapoff
    Еми,в такъв случай да ви е гадно и радвайте се на новото правителство.
    Правителството с к'во точно е виновно, че не разбрах? Защото задължава нас, 14-годишните пишлемета, да си изкараме лични карти до един месец след 14-тия ни рожден ден ли? Интересна логика.
    Нали то дава законопроектите и приема новите закони ле.
    Питай ваще кво е виновно правителството като трябва да се разделят с 20лв. от джоба си........
    Ако питате мен,мисля че няма смисъл от тея лични карти докато станем на 18,защото за нищо не може да се ползват до тогава,само да ви индетифицират,ако се гътнете случайно
    А пътуване в Европейския? Колкото до това, к'во ще ми кажат нашите - законът си е закон!
    ...

Не си отнесох глобата, затова, че си изкарах лична карта няколко месеца след рождения ден, но пък ми чукнаха друга глоба, така че, така или иначе, тия 20 лв. пак се дадоха.

Аз даже май на почти 16 си я изкарах xD 23 лева ми беше глобата (по спомен) иии нищо особено пуснаха ми актчето, което май беше на името на майка ми хахахах

Еми,в такъв случай да ви е гадно и радвайте се на новото правителство.
    Правителството с к'во точно е виновно, че не разбрах? Защото задължава нас, 14-годишните пишлемета, да си изкараме лични карти до един месец след 14-тия ни рожден ден ли? Интересна логика.
    Нали то дава законопроектите и приема новите закони ле.
    Питай ваще кво е виновно правителството като трябва да се разделят с 20лв. от джоба си........
    Ако питате мен,мисля че няма смисъл от тея лични карти докато станем на 18,защото за нищо не може да се ползват до тогава,само да ви индетифицират,ако се гътнете случайно
    А пътуване в Европейския? Колкото до това, к'во ще ми кажат нашите - законът си е закон!
    Колко хора пътуват толкова често в ЕС,че ще им трябват карти?

Голям фен Аватара на shadows92
    Цитирай Първоначално написано от SmilezZz
    Цитирай Първоначално написано от ilko0214
    Хора, на 14 съм, но имах рожден ден преди 7месеца, ще имам ли глоба?
    Да..
    Няма значение,че си на 14 години..Изтървал си срока..
    Доколкото знам давали един месец..Т.е. ако РДто ти е на 15,03 - трябва да си издадеш карта до 15,04..Поне аз така разбрах..
    Срока е 6месеца 1000% съм сигурна

20 лв.
    Ne poznawam chowek ,koito me obicha

Аз навърших 14 години март месец, но все още нямам лична карта.
    Надявам се да не отнеса глобата.

Супер фен Аватара на ecstazy
    Град
    wondeЯland
    Честито на моя милост, видяло се е, че ще си отнеса глобата. Навърших 14 още ноември месец, обаче имаме трудности със местоживеенето. Всмисъл се местим и трябвало да вземем от общината некви нови документи, ужас.
    If you're leaving close the door.
    I'm not expecting people anymore.
    Hear me grieving, I'm lying on the floor.
    Whether I'm drunk or dead I really ain't too sure.
    I'm a blind man, I'm a blind man and my world is pale.
    When a blind man cries, Lord, you know there ain't no sadder tale.

Повече от фен Аватара на smiLexaga1n
    Град
    in y0ur dreams xdd
    Цитирай Първоначално написано от shadows92
    Цитирай Първоначално написано от SmilezZz
    Цитирай Първоначално написано от ilko0214
    Хора, на 14 съм, но имах рожден ден преди 7месеца, ще имам ли глоба?
    Да..
    Няма значение,че си на 14 години..Изтървал си срока..
    Доколкото знам давали един месец..Т.е. ако РДто ти е на 15,03 - трябва да си издадеш карта до 15,04..Поне аз така разбрах..
    Срока е 6месеца 1000% съм сигурна

Четох закона поне 10 пъти , защото миналата година и аз направих 14, и трябваше да си извадя лична карта. SmilezZz е абсолютно права , срока е до 1 месец след рождения ден !

Част от закона на Република България:
    "Всеки български гражданин, който живее на територията на страната, е длъжен в срок до 30 дни след навършване на 14-годишна възраст да поиска издаването на лична карта."

Loko Sofia
    Manchester United

кой ти прилага законите ? приятелите ми всички си извадиха кой на 15 ,кой на 16 и никой нищо не им каза .

Голям фен Аватара на Seductress
    Като навърпих 14 не си извадих лична карта. Отидох след 6-7 месеца и ми казаха да не подавам документи, защото има глоба. Въпросната глоба изтича когато станеш на 15г и 1 месец. Миналата седмица ходих да ме снимат и да подам документите, беше минало повече време от година и един месец, ноо... поне не ме глобиха.
    I couldn't care less what you think.

Град
    ...

Понеже си интелигентен, знаеш какво е личната карта. Съответно и за какво ти е. Глоба има, за да си я изкараш - логично е.
    ...

И аз бях на 15, когато си извадих лична карта и ме плашиха с глоби от 150 лева, но на края ми казаха 20 лева, които още не съм платил.
    От както съм я извадил тая карта абсолютно никаква работа не ми е свършила, нито някой ме е проверявал за нея.Едва ли някой щеше да разбере, ако не си я бях вадил ...

Понеже си интелигентен, знаеш какво е личната карта. Съответно и за какво ти е. Глоба има, за да си я изкараш - логично е.
    Не се прави на умен.Това кое знам или не знам не е твоя работа.Сега и да има глоба,до преди 1 година нямаше.Също споменаха по-горе,че няма смисъл от тая карта,не и за мнозинството които си я изкарват до 18 г. възраст.

Хора като навършите 14 год трябва да не е минал 1 месец и да си направите лична карта защото иначе има глоба..

Голям фен
    Град
    Varna
    20лв. знам аз

Аз на 16 си я изкарах и глобата беше 20лв.,както вече стана ясно
    Чудо голямо,тя цялата държава в ред вкарана,та ние сме й кусура със закъснелите лични карти

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си