- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Помощ за косата ;;
Имам няколко въпроса относно косата си.
Първо:
Корените ми са мазни.Косата ми се омазнява на 2рия ден и е ужасна,обаче надолу е суха и става много бързо на клечки. Косъмът ми е тънък, нямам обем. Използвам преса рядко, а сушоар почти всеки ден. Как да я сгъстя,подхраня и т.н. ?
Второ:
Подстригана съм на стъпала и косата ми се извива на стъпалата. Става супер гадна и начупена, всеки косъм си има собствено мнение. Как да я изравня и да премахна това извиване?
Мерси)
ами може да се къпеш по-често или да използваш продукти за мазна коса,а относно стъпалата има едно решение режеш до най-късото стъпало и така цялата ти косаще бъде равномерна...пък и като се подкъси ще се сгъсти ;]
Hostis Honori Invidia
Здравей, освен да опиташ шампоани за обем на някои по издържани марки или природни маски за коса друго не се сещам,но за прическата бих те посъветвала да не я постригваш на пластове ,а да я изравниш на черта или поне пластовете да са почти незабележими.Задължително косата не трябва да я оставяш много дълга,така ще избегнеш горе долу бухналите и сухи стърчащи краища.От личен опит го казвам,прекалено дългата коса и то на пластове в твоя случай не е уместна.Успех![]()
![]()
Като я сушиш всеки ден скалпа въздейства и си прави повече омазняване. Което означава че сама предизвикваш отделянето на допълнителен себум. А надолу най - вероятно е суха, защото ползваш продукт за мазна коса от което и вредиш още повече.
Съветвам те да спреш с ползването на сешоар, преса, маша и т.н. за месец. През това време си прави домашни маски и се мии с хума, а след това с бебешки шампоан.
Забрави за химиите, за ел уредите и то всекидневно.
Колкото по - често се къпе,толкова по - често се омазнява.Първоначално написано от Cucko0
Можеш да си правиш разни маски за мазна коса,не знам.А относно стърченето,кристалите помагат.Като си направиш прическата и с малко кристали се заглажда и стой по - добре :P
Научих, че за секунда можеш да
извършиш нещо, за което ще те боли цял живот.
Научих, че зрелостта много повече зависи
от това какъв опит си придобил и какво си научил от него
и много по - малко от това колко рожденни дни си празнувал.
Има няколко причини за омазняването на косата. Едната е много честото миене - на 1 или 2 дена. Другата причина е пубертета (сега не знам ти на колко години си...). Купи си някакъв шампоан за коса против омазняване и някаква маска към шампоана. На мен ми помага Garnier Fructis. Краищата ти се изсушават навярно от сешоара. Ходи по-често на фризьор - 1 път или 2 пъти в месеца. За да ти е права косата, а не къдрева се използва преса. На тебе така както са ти изсушени краищата въобще няма да е хубаво да използваш преса. Друт начин е изправянето на фризьор (с онея там препарати). Това изправяне изтощава косата доста, даже и много!!! Не мисля, че има някакъв начин да си изправиш косата. Измисли си някаква прическа с която да ти седят къдриците добре и всичко ще се получи СУПЕР!!!![]()
![]()
![]()
Попринцип косата ми е правичка, обаче заради стъпалата се къдри на краищата. Много гадно се получава ;х.
Относно стъпалата отиди при фризьор и кажи да ти ги махне .. тоест не ги махат ами ги прибират на вътре .. и няма да имаш този проблем после![]()
... Живей с мечти, а не със спомени ...
Аз съм със склонна към омазняване коса в корените и сухи краища,тъй като косата ми е много дълга,има към 10 см под гърдите,без екстеншъни.
Нещото,което на мен ми помага е примерно да си намажа цялата коса с тривитаминол или бадемово масло в корените и тривитаминол по дължината на косъма и по-специално на краищата.След няколко часа измивам.Някой път си оставям косата намазана за цяла нощ.На сутринта измивам,леко подсушавам косата,колкото да не е мокра и слагам от балсама на LORYS със змийско олио (или нещо такова) и пак наблягам на краищата,като не мажа корените.Масажирам косата към 2 мин. и изплаквам ОБИЛНО.Сега лятото въобще не я суша със сешоар.Оставям я в една кърпа за няколко мин. и после я оставям да си съхне.Като стане влажна и слагам от пяната на Oversa,която също така е с UV защита за косата,реша я така и я оставям.Това може поне до някъде да намали краищата да се самонакъдрят.
Запомни,че честата употреба на сешоар не е полезна.Когато използваш ел.уреди в/у косата,преди това трябва да и напръскаш от онези спрейове за коса,които я защитават от изгаряне.
Ако не искаш косата ти все пак така да изгаря можеш да си купиш сешоар,който има и студен режим.
Другото,което е,че всеки път като ти свърши шампоана,купувай си друга марка,сменяй ги постоянно.След време пак можеш да използваш същия.
Никога не си купувай шампоан и балсам 2 в 1,тъй като балсама допълнително омазнява, и затова в твоя случай не трябва да го слагаш на корените.
А и не трябва да си миеш косата с гореща вода,в твоя случай трябва водата да е леко топла,може и хладка,стига да не настинеш.
Това е от мен,ако се сетя още нещо,ще пиша![]()
Elegance is the art of refusal - Coco Chanel
Фризьорът няма да реже много коса като ги прибира нали? Имам предвид, няма да я скъсява фрапиращо?Първоначално написано от rosencetooo
Ами защо не пробваш да спреш сешоара.. поне сега..лято е все пак косата изсъхва по-лесно..Относно омазняването не мога да ти помогна,защото аз нямам този проблем и не съм много запозната,но мисля ,че просто трябва да потърсиш някакъв шампоан..Пробвай докъто не намериш подходящия![]()
Благодаря ви, ще спра със сушоара. А как да я сгъстя? Как да укрепя косъма? Някакви предложения?
Първоначално написано от j_adore2
При мен стана точно обратното. Преди я миех два пъти седмично - в сряда и неделя... и в събота косата ми вече беше кошмар! Страшно мазна, не можех да я гледам. Започнах да я мия през два дена, тоест днес ако я измия, пропускам утре и вдругиден и я мия по-вдругиден. Три пъти седмично, понякога четири. 4-5 месеца я мих със шампоана Трестан с коприва, после го смених с Гарние Лонг енд Стронг, защото ми доката пърхот (както става всеки път, когато ползваш един шампоан дълго време)... Сега я мия 2 месеца с копривата, 2 месеца с Гарние - като редувам видовете - за изтощена, Лонг енд Стронг...
Балсам само в корените. Не ползвам маски![]()
авторке изчете ли писанието ми няколко поста по-нагоре,аз точно затова писах,тъй като косите ни имат еднакъв характер.Всичките тези мазила ще я наравят жива и мека без да ходиш на фризьор и да бухаш луди пари през няколко седмици.
Аз лиюно с мазното НЕ мога да се справя, а съм пробвала почти всичко.Дори и с чупливото освен да я изправяш или сушиш, друго решение няма.Но пък косата аз като съм я изправила и по- лесно ми се омазнява...![]()
JCoutureJunkie страшно много ти благодаряНа LORYS маската я имам, ще си взема тривитаминол и бадемово масло и ще си правя маски. Ще си взема и защита от топлината на сушоара и когато ми се налага да го ползвам ще се напръсквам.
Някой по нагоре беше казал, че шампоаните за мазна коса влошават положението. Така ли е наистина?
Тривитаминол и бадемово масло са уж главно за по-бързото растене на косата,но са много добри за цялостното и състояние също.Мазни са,като олио,но не се страхувай да мажеш и в корените,много лесно се отмива,особено с малко шампоан.
Шампоаните за мазна коса са хубави за корените,но не и за цялата коса,осбено ако е много дълга,тъй като там тя и без това е суха и с този шампоан става още по-суха.Аз все пак използвам моя за цялата коса,някак ме мързи да слагам отделен шампоан.
даже въобще не ти заминава косата , дължината си остава същата.. моята коса попринцип е леко чуплива.. ии бях ходила при някфа фризьорка , която ме окипази и ми направи стъпала.. беше трагедия.. отидох си при моята фризьорка и като ме видя каза , че веднага ще ми ги махне тея стъпала и след това косата ми си беше същата дължина с разлика , че ги нямаше ужасните стъпалаПървоначално написано от meriLinka
![]()
Ами ако ползвам шампоан за мазна коса, а после да слагам хидратиращ балсам за суха коса в краищата? По-добре ли ще бъде?
Съсипали са ти правата коса..![]()