Аз съм със склонна към омазняване коса в корените и сухи краища,тъй като косата ми е много дълга,има към 10 см под гърдите,без екстеншъни.
Нещото,което на мен ми помага е примерно да си намажа цялата коса с тривитаминол или бадемово масло в корените и тривитаминол по дължината на косъма и по-специално на краищата.След няколко часа измивам.Някой път си оставям косата намазана за цяла нощ.На сутринта измивам,леко подсушавам косата,колкото да не е мокра и слагам от балсама на LORYS със змийско олио (или нещо такова) и пак наблягам на краищата,като не мажа корените.Масажирам косата към 2 мин. и изплаквам ОБИЛНО.Сега лятото въобще не я суша със сешоар.Оставям я в една кърпа за няколко мин. и после я оставям да си съхне.Като стане влажна и слагам от пяната на Oversa,която също така е с UV защита за косата,реша я така и я оставям.Това може поне до някъде да намали краищата да се самонакъдрят.
Запомни,че честата употреба на сешоар не е полезна.Когато използваш ел.уреди в/у косата,преди това трябва да и напръскаш от онези спрейове за коса,които я защитават от изгаряне.
Ако не искаш косата ти все пак така да изгаря можеш да си купиш сешоар,който има и студен режим.
Другото,което е,че всеки път като ти свърши шампоана,купувай си друга марка,сменяй ги постоянно.След време пак можеш да използваш същия.
Никога не си купувай шампоан и балсам 2 в 1,тъй като балсама допълнително омазнява, и затова в твоя случай не трябва да го слагаш на корените.
А и не трябва да си миеш косата с гореща вода,в твоя случай трябва водата да е леко топла,може и хладка,стига да не настинеш.
Това е от мен,ако се сетя още нещо,ще пиша