- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Издръжка
В правото си сте да я осъдите, разбира се, при закъснение над три месеца. Предвид проблемите, които си има, може и да я тикнат на топло. Което обаче няма да ти върне неплатената издръжка. Нито дори разходите по делото. И изгубеното време. Баща ти нали я съди, реално би ли Ви донесло някакво удовлетворение, ако я затворят? Притежава ли друго недвижимо имущество освен, ъмм, половин апартамент?
Бил съм в аналогична ситуация. С майка ми не бях говорил сигурно шест, че и повече години. Разликата е, че от доста неща бях лишен (може би защото нямах баща, който да ми ги осигурява, все тая), всеки случай запазих достойнството си. Не сме я съдили, няма смисъл. Оправихме се и без нея все, очевидно. Подкрепям Regular Cunt по въпроса. Не си струва нито времето, нито емоциите. И поне си била над десет годишна, та са взели мнението ти предвид. При мен не беше така. А сестра ми и след делото (заведено от майка ми; леко различна ситуация), все си беше под 10. Нищо не се променя с тези дела, само се губят време и нерви и се хабят много излишни емоции.
Сигурна ли си, че разполага с пари въобще, че чисто финансово може да си позволи да ти плаща издръжка? Освен, че ъмм, има уста и там някакво мистериозно (няма лошо да конкретизираш в името на темата) минало. Щом не си връща кредитите даже.. Недей да й искаш пари, защо да падаш дотам? Пари от майка ми от 1997-ма насам съм взел точно три пъти. И трите през последните две години и то малки суми. Иначе от 2004-та някъде уж и запука за мен, там, нещо такова. Късно. И в момента ми трябват пари, но по-скоро бих продал апартамента, отколкото да се обърна към нея.;
Не се дивете толкова, има ги и такива хора. Факт, не всеки трябва да има деца.
*Има добри адвокати, които могат да съкратят процедурата доста, но са скъпи. Мога да ти дам малко координати на лично, при желание. Ако толкова са Ви излишни парите, по-добре ги дарете на дом за възрастни хора или за сираци обаче.;] Запази си там някакъв спомен за майка си и.. спри да се виждаш и да контактуваш с нея. Така бих постъпил аз.
Това така ли е? Никакъв контакт с нея в такъв случай, а и издръжката е в по-малък размер. Въпреки, че докато не навършиш 18 няма как да се откаже изцяло от теб законово и да й се иска. Препрочетох темата, има противоречия. Последно - имате пари, колкото да преживявате, имате предостатъчно пари и всичко е наред(редовно и без затруднение покривани текущи разходи + храна и облеклоПървоначално написано от mArMaLaDkA
, както заявяваш в мнение 3 или без тази издръжка може да се стигне дотам, че да се наложи да продавате апартамента?